Piramide van Cheops

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Piramide van Cheops
Pyramid of Cheops 01.JPG Piramide`s Gizeh ligging.png
Land en Grouvement
Grouvement:
Gizeh
Land:
Egypte
Gegevens Piramide
Hoogte 146 m
Lengte 232,4 m
Bouwjaar begin tot 2650 v ch
Gegevens Farao
Farao Cheops/Khufu
Jaar 2620-2580 v ch
er zijn veel verschillende piramides
zo ziet een piramide eruit

Piramide van Cheops is de grootste piramide ter wereld. Het is gemaakt door de bekende farao Cheops. Het is één van de 7 oude wereldwonderen en is 146 meter hoog. Tot aan de voltooiing van de Kathedraal van Lincoln in 1311 was het het grootste bouwwerk van de wereld.

De piramide van Cheops

Piramide

De piramide heeft een volume van ongeveer 2.500.000 kubieke meter. Het gewicht is ongeveer 6,25 miljoen ton. De piramide werd gebouwd op een natuurlijke heuvel.

Hoewel de Grote Piramide de hoogste en grootste van alle Egyptische piramides is, hebben de piramides die door Snofroe werden gebouwd in Meidoem (Piramide van Meidoem) en in Dahshur (Gebogen Piramide en Rode Piramide) samen een massa van ongeveer 8,4 miljoen ton. Dit is 2,15 miljoen ton of 25,6 procent meer materiaal dan werd gebouwd door Cheops.

Cheops-piramide in de 19e eeuw

Oorspronkelijk werd de Grote Piramide van Cheops bekleed met gepolijste Toera. Echter, veel van deze stenen zijn afgebroken en later voor de gebouwen van Caïro hergebruikt.

Farao Cheops

Farao Cheops was een van de beroemdste farao van Egypte. Hij was zo beroemd omdat hij de piramide van Cheops heeft gebouwd. Er waren wel 2.000 arbeiders voor nodig om de piramide te maken. Farao Cheops heeft 24 jaar geregeerd en heeft gedurende 20 jaar van zijn regering de piramide laten bouwen.

In de meeste graven van farao's werden kostbaarheden meegegeven voor de reis naar het dodenrijk. In de piramide van Cheops werden geen kostbaarheden gevonden. Waarschijnlijk is het graf van Cheops in de middeleeuwen leeggeroofd. Naast de piramide werd een goed bewaarde zonnebark gevonden. Dit was de boot waarmee het lichaam van Cheops werd vervoerd naar zijn graf.

Zie ook

Externe link

 
De zeven antieke wereldwonderen
Cheops-Pyramide 0914.JPG
Piramide van Cheops Hangende tuinen van Babylon Mausoleum van Halicarnassus Pharos van Alexandrië Beeld van Zeus te Olympia Tempel van Artemis in Efeze Kolossus van Rhodos
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Piramide_van_Cheops&oldid=720946"