Rode Piramide

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Rode Piramide van Snofroe
Dahschur-snofru-red.jpg Piramide`s Gizeh ligging.png
Land en Grouvement
Grouvement:
Dasjour
Land:
Egypte
Gegevens Piramide
Hoogte 104 m
Lengte 174 m
Bouwjaar 2640 tot 2620 v.ch
Gegevens Farao
Farao Snofroe
Jaar 2670-2620 v.ch


De Rode Piramide is de Waarschijnlijk de Echte piramide van de Farao Snofroe Dat was lang nog niet zeker omdat hij ook 2 andere Piramides heeft gebouwd zoals: De Piramide van Meidoem (Was waarschijnlijk bedoelt voor de voorgaande Farao Hoeni uit de voorgaande Dynastie, De Knikpiramide was een Piramide die waarschijnlijk mislukt was omdat de Piramide een rare knik had maar dat weten wetenschappers niet zeker het kon ook een piramide zijn voor de Belangrijke mensen van het rijk, Zoals; Priester, Hogepriesters, vrouwen van de farao enz..

Geschiedenis

De Rode Piramide is de oorspronkelijke piramide van Snofroe. De Bouw starten in het jaar 2640 v.ch Het was de eerste echte Piramide (Die glad was en geen knik had) het was ook het grootste bouwwerk na de piramide van Cheops die al na 20 jaar werd verbroken. De piramide had een hoogte van 105 meter en dat verbak he record van de knikpiramide van een hoogte van 104m meter. Hoe de bouw precies gelopen is, is nog niet duidelijk het werd waarschijnlijk bedoeld voor de echte begraafplaats van Snofroe.

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaNPO KennisGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia Commons (oud) • WikiKids Beeldbank
Clipjes: SchooltvBeeld & GeluidYouTube

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje.
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Rode_Piramide&oldid=653277"