Cheops

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Cheops, Choefoe, Khufu, Suphis, Chnoemchoefoe

Khufu.JPG

Regeerperiode ca. 2604 - 2581 v.Chr.
opvolger Djedfere
Voorganger Snofroe
vader Snofroe (?)
moeder Hetepheres I
dynastie 4 Dynastie
de Piramide van Cheops

De moeder van Cheops was Hetepheres I. , toen zijn vader al lang zijn voorganger Snofroe aangenomen. Zijn zonen Anchhaf (misschien een zoon van Cheops), Nefermaat en Rahotep zou dus zijn geweest zijn half-broers. Of Snofroe maar eigenlijk was de vader van Cheops, is nog steeds niet duidelijk opgelost. Werd gezien aan het begin van de 20e Eeuw in hem een edelman van de provincie, Snofroe familie had het getrouwd geweest alleen in verscheen, de opgravingen van George Andrew Reisner in Gizeh, maar voor een andere versie te spreken. 1925) werd ten oosten van de Cheops piramide is de gemeenschappelijke graf van Hetepheres Aan de ene kant, in het graf, de naam van Snofroe vonden meerdere keren, aan de andere kant is het bekend als "Konings moeder . Zo leek het duidelijk dat ze was de vrouw van Snofroe en aldus zowel de ouders van Cheops waren.

Meer recentelijk echter weer toegenomen twijfels over koninklijke afkomst Cheops 'rechtstreeks uitgedrukt. Dit vloeit voort uit de titel van het graf en Hetepheres als zodanig. Het probleem is dat er onder de vele titels die Hetepheres was niet die van de Konings vrouw is gevonden. In ruil daarvoor werd ze draagt, maar de titel van een "biologische dochter van God", die verscheen voor het eerst hier. Het was vermoedelijk daarom uitgedrukt, Cheops is de biologische zoon van Snofroe was niet en probeerde in plaats daarvan op een fictieve goddelijke oorsprong van zijn moeder om legitieme aanspraak op de macht zijn eigen. Het graf zelf verre spreekt uit Cheops afdaling van Snofroe, wanneer alle koninginnen graven van rijk in de piramide complex van hun echtgenoten en haar zonen bouwden de oude.

Deze twijfels zijn onderhevig aan bepaalde beperkingen. Aan de ene titel is de koning de vrouw na Hetepheres beveiliging belast zijn met de afwezigheid is derhalve geen duidelijk bewijs tegen een huwelijk met Snofroe. Evenmin is het zeker dat Hetepheres Gizeh werd begraven in het echt. Hoewel het niet is beroofd haar graf, dat werd sarcofaag leeg aangetroffen. Voor deze, echter, het graf bevatte de canopic borst met de gemummificeerde lichamen van Hetepheres.

In het kort Hetepheres frequente vermelding van de namen in het graf Snofroe en omwille van hun titel als de meest waarschijnlijke belangrijkste vrouw van Snofroe als resultaat dat het geeft zekerheid dat het niet lang echter. Zo konden ze ondergeschikte of co-vrouw was een familielid van de Snofroe een goed. In het eerste geval Cheops zou dan inderdaad eigenlijk een biologische zoon van Snofroe geweest, maar met geen legitieme claim op de troon.

Bouwwerken

  • Piramide van Cheops
  • Een kolossaal standbeeld van 7 meter (steen)
  • Een ander standbeeld van goud/zilver
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Cheops&oldid=686753"