Piramide van Meidoem

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Piramide van Meidoem
Meidoum pyramide 002.JPG Piramide`s Gizeh ligging.png
Land en Grouvement
Grouvement:
Meidoem
Land:
Egypte
Gegevens Piramide
Hoogte 146 m
Lengte 232,4 m
Bouwjaar begin tot 2650 v ch
Gegevens Farao
Farao Cheops/Khufu
Jaar 2620-2580 v ch


De Meidum piramide was van de oude Egyptische koning Snofroe ( 4e dynastie ) en in Meidoem gebouwd in drie fasen en was de vijfde hoogste van de oude Egyptische piramides . Het afgewerkte gebouw was waarschijnlijk niet gebruikt als het graf van de koning, maar diende als een cenotaaf (schijnbare graf). Het uiterlijk van de Meidoem piramide wordt gedomineerd door de ruïnes van de piramide kern en het omringende puin riem, waardoor de piramide karakter is nauwelijks merkbaar.

Piramide tempel

Het oorspronkelijke dodentempel, tweede fase werd de set-up rekeningen met, is niet langer beschikbaar, omdat hij bouwfase had de derde van de zachte. Deze originele tempel werd waarschijnlijk op de oostzijde, omdat de andere ingang van de piramide van het voormalige centrum aan de noordzijde was niet beschikbaar voor. In zijn plaats, dan sinds de tijd van de derde piramide constructie niet meer dan was voorzien tot het graf, in plaats van een grote dodentempel, een kleine, kapel-achtige piramide tempel alleen gebouwd. Dit is niet de eerste keer aan de noordzijde, maar aan de oostzijde, waar in latere piramides, dan is de tempel was ook dood. De tempel heeft een zeer eenvoudige structuur en bestaat slechts uit twee kamers, een kleine open binnenplaats bij de piramide leiden waarin een altaar en twee grote, lege stèles staan. De breedte is 9 m en lengte 9,18 m. Het originele plafond panelen van het overdekte deel van de tempel zijn nog steeds intact op zijn plaats. Daarom wordt hij beschouwd als de best bewaarde tempel van het Oude Koninkrijk. Tempel Magazine en valse deuren , die meer en meer doden in de tempels waren er ontbreekt hier volledig. De goede mate van instandhouding is te wijten aan het feit dat de tempel verborgen was voor een lange tijd onder het puin van de piramide riem en dus beschermd tegen stenen overval.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Piramide_van_Meidoem&oldid=653206"