Overleg gebruiker:Piet118

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
 • WikiLeeftijd VI
 • Bewerkingen VIII
 • Artikelen III
 • Dagen bewerkt I
 • Bevestigde gebruiker
Welkom op WikiKids!
Emblem-earth.svg
Hey, Piet118!

Leuk dat je er bent! WikiKids is een Nederlandse online kinderencyclopedie. We richten ons op kinderen van 8 tot 15 jaar, maar als je jonger, ouder of volwassen bent dan ben je hier ook van harte welkom.

Dit bericht staat op je overlegpagina. Via deze pagina kunnen andere gebruikers van WikiKids contact met je zoeken om vragen aan je te stellen of om je tips te geven over een artikel dat je hebt gemaakt. Lees de berichten op deze pagina daarom altijd goed door!

Om je snel wegwijs te maken op WikiKids hebben we hieronder een paar handige pagina's verzameld.

Hoi Piet, bedankt voor je bijdrage aan WikiKids. Ik wil je er alleen nog even op wijzen dat de doelgroep van WikiKids kinderen zijn van 8 tot 15 jaar. Ik denk dat de tekst zoals je hem nu geplaatst hebt een beetje te veel moeilijke woorden bevat voor onze doelgroep. Nu is het onderwerp an sich waarschijnlijk ook niet waar iemand van 8 jaar oud zich mee bezig houdt, maar misschien kun je sommige stukken wat herschrijven zodat het voor de wat oudere kinderen wel makkelijk te begrijpen is. Groetjes, :) apoo overleg 11 jun 2020 10:59 (CEST)

Afbeeldingen

Hoi Piet, hier is een handleiding over hoe je afbeeldingen in een artikel moet zetten. Alle afbeeldingen van Wikimedia Commons kun je direct zonder uploaden op WikiKids gebruiken. Mocht je nog vragen hebben hoor ik het graag. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 11 jun 2020 13:03 (CEST)

Britten straffen afbeelding

Dag Piet118,

De afbeelding Britten straffen.jpg komt van een website waarop alle afbeeldingen onder copyright vallen. Deze kun je dus niet gebruiken. Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 15 jun 2020 08:55 (CEST)

Jammer, zie geen coppyright tekens. op de foto staat een zwart vierkantje in een wit veld, met een kruis erdoor. staat dat niet voor geen copyright? is van 1938. dacht daarbuiten, dat elk recht wel verlopen was, omdat het ook al jaren op israelpalestina.nl staat. aldoende leert men. Piet118 (overleg) 15 jun 2020 09:40 (CEST)
Op de foto zelf staat rechts onderin (als je inzoomt) © Elthaher.org. Dus er rust copyright op. Het auteursrecht komt pas te vervallen na 70 of 100 jaar na het overlijden van de rechthebbende. Met vriendelijke groet, Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 15 jun 2020 09:48 (CEST)
Nee hoor, ze willen enkel genoemd worden. op de website staat de volgende tekst: "Should the readers wish to download pictures or quote from the contents of the website, or Eltaher’s newspapers, books or articles, they are kindly encouraged to mention the source, i.e. eltaher.org for the benefit of all current and future readers" publidcatie word dus toegelaten als ik hjen vermeldt, en dat heb ik gedaan.Piet118 (overleg) 15 jun 2020 10:04 (CEST) is te vinden op : http://www.eltaher.org/index_continued_en.html

Piet118 (overleg) 15 jun 2020 10:06 (CEST)

sorry voor verwarring. had die op mijn pc staan onder "mag gebruikt worden", was vergeten waarom. weer wat geleerd, reden vermelden .Piet118 (overleg) 15 jun 2020 10:13 (CEST)
Zover ben ik er niet ingedoken, de afbeelding behouden. Met vriendelijke groet, Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 15 jun 2020 10:43 (CEST)

Thx Piet118 (overleg) 15 jun 2020 10:56 (CEST)

Duidelijk!Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 15 jun 2020 12:11 (CEST)

Gewenste artikelen

Mandaat :

Christenzionisme :

Balfour :

deportatie :

Sykes-Picotverdrag :

Judificeren :

Kolonie :

etnische zuivering :

Messias :

pamflet :

congres :

antisemitisme :

Zionisme :

Thora :

--Piet118 (overleg) 30 jun 2020 13:22 (CEST)

Verwijderd

Hoi, je artikel Mandaatgebied Palestina was in zijn geheel niet neutraal en antizionistisch. Ik heb het hierom verwijderd. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 28 jul 2020 14:49 (CEST)

Toelichting

Beste Piet, ik was me er niet van bewust dat je een hele mailwisseling hebt gehad met Gerard Dummer over je bijdragen aan het artikel. Wat ik uit de mails opmaak is dat je je erg betrokken voelt bij dit onderwerp en dat je met de beste intenties daar een artikel over wilt schrijven. Ik zal daarom uitgebreid toelichten waarom ik toch je artikelen Mandaatgebied Palestina en Christenzionisme heb verwijderd.
Allereerst moeten we dan denk ik kijken naar de eisen voor een artikel op WikiKids. Een artikel op WikiKids moet feitelijk correct, objectief en begrijpelijk voor kinderen van 9 tot 15 zijn. Dat zijn voor veel artikelen niet zo'n moeilijke eisen, maar voor artikelen over het conflict Israël/Palestina wel. Je kunt bijvoorbeeld een artikel schrijven waarin je alle Palestijnse misdaden benoemt. Dat artikel is dan misschien wel feitelijk correct en begrijpelijk voor kinderen, maar niet objectief, omdat je niet benoemt wat de Israëliers allemaal fout hebben gedaan. Omgekeerd kun je ook een feitelijk correct en objectief schrijven over het conflict, waarin je zoveel mogelijk misdaden of goede daden noemt van beide kanten. Zo'n lang en ingewikkeld artikel zal alleen nooit begrijpelijk zijn voor kinderen.
Voor zover ik het zag, waren jouw artikelen wel feitelijk correct (voor zover ik weet tenminste), maar niet objectief en door de lengte en moeilijke woorden ook niet begrijpelijk voor kinderen. Voorbeelden uit het artikel Mandaatgebied Palestina: “Alleen voor Joden” werd standaard op zionistisch gebied. De oorspronkelijke bevolking werd altijd verdreven, en De Christelijke Zionisten in de Engelse regering zorgden ervoor, dat dit zo door kon gaan. Ze steunden deze apartheid en de etnische zuiveringen. Natuurlijk kregen Palestijnen een gevoel van onrecht, over wat hen werd aangedaan.. Verder worden in het artikel selectief extreme zionisten opgevoerd die worden gepresenteerd als mainstream zionisten en wordt er onevenredige aandacht besteed aan zionistische contacten met de nazi's. In dat stuk zitten ook feitelijke onjuistheden.
Als je (of iemand anders) dat wilt, kan ik nog meer voorbeelden geven van waarom het hele artikel uiteindelijk leest als een antizionistisch, ja, misschien zelfs antisemitisch pamflet. Ik geloof in je beste intenties, maar ik denk dat het voor jou onmogelijk is om deze onderwerpen neutraal, objectief en begrijpelijk te beschrijven, doordat je je er zo erg bij betrokken voelt. Als WikiKids kunnen wij er denk ik het beste voor kiezen om deze onderwerpen te beschrijven in korte, feitelijke artikelen, waarin alleen de belangrijkste gebeurtenissen worden benoemd. Perfecte objectiviteit is wellicht onmogelijk, maar deze artikelen waren echt volledig uit balans. Ik hoop dat je wat aan deze toelichting hebt en indien nodig ben ik altijd bereid verder mijn beslissing toe te lichten. Met vriendelijke groet, Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 29 jul 2020 13:30 (CEST)

Hallo, Uw kritiek gelezen. In ieder geval bedankt , dat u het wilt uitleggen. Is er over te praten? kan ik het nog ergens vinden? was best wat werk. ik schrijf nooit. wel wat geleerd hiermee. :) Is er een backup die ik kan zien en of copieren? kunt u mij de stukken anders mailen? of is het weg. Ik hoop, dat ik met u in gesprek kan en u onderstaand serieus wilt lezen? en ik een antwoord krijg op mijn vragen?

Ik ben het niet met u eens. Mijn schrijven is ongemakkelijk voor zionisten, maar ik maak waar wat ik schrijf, met de voorbeelden en ( video) verslagen en citaten. Ik leg ook uit waarom ik dingen een naam geef als etnisch zuiveren en apartheid. Dat zijn geen loze termen. ik leg ze uit.

Wat vond u van het laatste stukje van dekennisvannu ? Over DNA testen, die aantonen, dat Palestijnen Bedouines en Druzen in de levant meer joods DNA hebben, dan de joodse gemeenschappen van de wereld. Dus joodser zijn, dan de zionisten?

Ik praat al zon 35 jaar of langer met zionisten. Vroeger waren ze eerlijk. ze zeiden dan. "nou en. Man kijk eens in Afrika naar de rampen, Palestina is zo'n klein landje.. er gebeuren veel ergere dingen in de wereld. Ga je daar mee bemoeien man". Tegenwoordig moet alles over israel verdraait worden en gecultiveerd worden met een mooi jasje. Maar het wordt vaak grof, als je laat zien, dat je de echte geschiedenis kent. Me antisemiet noemen is dan erg makkelijk. ze hoeven dan niet op de feiten in te gaan. Maar het blijft beledigend!

U noemt mij ( misschien wel) Antisemitisch? Dat vind ik beledigend ja. Dat "misschien wel is een alibi. U heeft het daarmee niet echt gezegd, maar ondertussen... wat is er precies antisemitisch? Of gaat het meer om een ongemakkelijk gevoel? Feiten kunnen ongemakkelijk zijn ja.

Ik deel gedachten en kennis met een boel joden, die kritische zijn over Israel. Veel joden worden tegenwoordig antisemieten genoemd. Het woord devalueert. bent u zich dat bewust?

Ik ben er tegen, dat buitenlanders een gebied binnenvallen, zich gebied toe eigenen en dan de oorspronkelijke bevolking er van af drijven. Ik vind DAT niet goed. Daar is niks antisemitisch aan. Ik ben er ook tegen, en dat er dan een christenzionistische machtgroep het Engels mandaat regelt en dan weigert om een Palestijnse staat op te zetten, omdat ze daar een joodse staat willen. Ook niks antisemnitisch aan. ik wil dat u dat woord terugneemt!!!

U haalt deze zin er uit. : “Alleen voor Joden” werd standaard op zionistisch gebied. De oorspronkelijke bevolking werd altijd verdreven, en De Christelijke Zionisten in de Engelse regering zorgden ervoor, dat dit zo door kon gaan. Ze steunden deze apartheid en de etnische zuiveringen. Natuurlijk kregen Palestijnen een gevoel van onrecht, over wat hen werd aangedaan.. wat klopt hier niet in? Ik laat in het stuk zien , dat de engelse regering met Balfour dit altijd van plan was, alleen het zionisme wilde dienen en geen Palestijnse staat wilde en de meeste Palestijnen kwijt wilde uit het gebied!!! ik citeer o.a. uit brieven van balfour aan aan Curzon. ( kunt u ook googlen) ik citeer, dat de engelsen niet-zionisten uit het bestuur in Palestina hebben gezet. U kent de geschiedenis? Na verwerven van elk gebied of gebiedje, volgde het met geweld verdrijven van de oorspronkelijke bevolking. De gebieden werden alleen voor joden toegankelijk. Dat IS apartheid toepassen en dat valt onder de definitie etnische zuivering, dus, hoe de zin u ook in de oren klinkt. Alles klopt. Het is een geheel objectieve beschrijving van wat er gebeurde. Ook voor kinderen mag een moord een moord genoemd worden, als het een moord was. Het is niet leuk om onder ogen te zien, als men een romantische voorstelling van zaken heeft over het zionisme, maar het is wel wat er gebeurde. Dat weet u ook best wel.

Hoe had u deze zin neergezet dan?

Mij dan beschuldigen van antisemitisme vind ik grof. Gemeen en onterecht. Klinkt als een smoesje, dat ik wel vaker van zionisten hoor. Dan hoeven ze niet op de inhoud in te gaan. De waarheid is niet zo mooi voor zionisten, dat is niet anders.

Mijn vader zat in het verzet. Hij heeft er zijn hele leven mee gezeten, dat hij iemand vermoord had. Moest, maar toch. Als ik Hitler benoem als massamoordenaar, moet ik dan zeggen: jaa , maar het verzet heeft ook mensen vermoord? om objectief te blijven? Moet ik dan mijn vader benoemen als tegenwicht tegen de Holocaust? Als ik de Holocaust objectief beschrijf, moet ik dan ook het geweld van mijn vader benoemen om objectief te zijn? De feiten zijn an sich al objectief. Gebeurtenissen niet (be)noemen is pas subjectief. Een objectiviteit willen, om de waarheid te kunnen verdraaien is niet objectief, maar subjectief. sommige feiten kunnen niet mooi gemaakt worden!! en zijn niet in balans te brengen met de andere kant.

Het valt me op, dat ook u praat over "de Palestijnen als groep, maar wilt, dat ik daden van Zionsiten als daden van de enkeling zie. U doet precies, wat ik beschrijf onder collectieve bestraffing. opvallend hoor!! (leest u maar na, als het stuk nog ergens bestaat)Ik heb laten zien, dat dat een veel gebruikte zionistische tactiek is om zionisme onschuldig te laten lijken. Als je dat naast de collectieve bestraffing legt, waar elke Palestijn bestraft mag worden voor de daad van een enkeling en per definitie schuldig ia.Punt, is het wel erg opvallend en totaal met elkaar in tegenspraak. Cognitieve dissonantie ten top!!

Ik heb met voorbeelden waargemaakt, dat het niet om uitingen van een enkeling gaat. Leest u het stuk maar na... waarom wilt u dat perse wel zo hebben?

Dat Hitler miljoenen joden heeft laten vergassen is een objectief feit. zo is het hier ook mee. Als u dit niet noemt, doet u aan geschiedsverfalsing. In eerste instantie waren zionsten welkom in de gemeenschap. Dat dit veranderde komt door de dakloosheid en armoede van de steeds grotere groepen verdreven Palestijnen, die uit hun dorpen enzo waren gezet en geen bron van inkomsten meer hadden. U snapt best, dat dat tot verzet leidt. als u dat weglaat, laat u daarmee de uitleg toe, dat Arabieren per definitie antisemitisch zijn. De antisemitische uitleg maakt zionisme gemakkelijker. Heeft u wel eens onderdrukkingstheoriene gelezen? de slachtoffers worden meestal zo niet altijd beschuldigd het zelf veroorzaakt te hebben. Antisemitismne is een mooi woord om palestijnen tot schuldigen te maken. Dat het verzet een logische verklaring heeft in onderdrukking en slachtofferschap van een verdreven bevolking, willen Zionisten niet horen. Dan moeten ze naar zichzelf kijken en hun eigen verantwoortdelijkheden voor de situatie. Hebt u het stukje dat ik uit het Fries dagblad citeer gelezen? dat is een zionist, die verslag doet. die verteld dit verhaal zelf. Is die dan ook antisenmitisch, als die verteld hoe hij Palestijnen verdreef en vermoordde? Of die Lehi terrorist, die zegt dat god terrorisme van Joden wil en massamoord op Palestijnen. Is die een antisemiet, omdat hij deze ongemakkelijke dingen gewoon, die hij als zionist beleeft, maar effe grofweg benoemt?

Kinderen mogen best de waarheid horen. Ze krijgen ook geschiedenisles over de holocaust heksenverbrandingen. ze zien de gevolgen van terrorisme op tv en/of internet, en andere gruwelijkheden uit de geschiedenis. Dat dit onderwerp niets voor kinderen zou zijn, klopt volgens mij niet. de waarheid moet verteld mogen worden. Als u de feitelijke verdrijving van de Palestijnen uit hun dorpen niet benoemt klopt uw geschiedenis niet en geeft u een false voorstelling van zaken. U maakt zionisme convenient. U stopt het in een leuke verpakking. Geschiedenis gaat over mensen en wat ze meemaakten. Dat vertelde mijn geschiedenisleeraar mij altijd. de 2e wereldoorlog beschrijven, zoals u Israel wilt beschrijven, zou dat met weglating van de onderdrukking, de Holocaust en de vele slachtoffers zijn. !! Dan klopt die geschiedenis toch niet meer? moet ik de daden van het verzet tegenover de massamoord op joden zetten om de 2e wereldoorlog objectief te beschrijven? Als de FEITEN niet zo netjes zijn, zijn de FEITEN niet zo netjes. Dat IS OBJECTIEF. DE FEITEN niet noemen is SUBJECTIEF. Als u het racisme en onderdrukking er uit haalt wordt ww2 en ook de geschiedenis van Israel een vage onjuiste weergave van wat er is gebeurd en nog steeds gebeurt.

In uw andere artikelen over Israël zie ik nogal wat propaganda voor israel, alleen al door allerlei zaken niet te benoemen of te normaliseren. Ik las een tijdje terug op Wikikids >Israel> internationaal, dat Israel zo zijn best doet om zo weinig mogelijk slachtoffers te maken... Ik bedoel maar. Nergens stonden de VNresoluties over mensenrechtenschendingen vermeldt, of de bijna 1000 mensenrechtenschendingen in de maand Juni!. 1000 menserechtenschendingen. Ik zie geen verwijzingen naar B'tselem bijvoorbeeld of andere mensenrechtenorganisaties. Amnesty international heeft ook het een en ander. of zijn die ook niet objectief?. Nergens benoemt wikikids in andere artikelen de vernietigde Palestijnse dorpen, waar nu joods nederzettingen op liggen. Als ik over alleen-voor-joden-gebied praat is dat in de zelfde context als alleen voor blankies gebied in Zuid Africa.: het is gebied, dat alleen voor joodse zionisten toegankelijk is. dat is een objectief feit!!! Dat is ook u bekend. dat is dus niet antisemitisch. Het kriebelt u. u voelt zich ongemakkelijk? nou dan wordt het tijd om weer meer over te lezen denk ik. Ik kijk al zon 35-40 jaar naar wat er daar gebeurt. ik KEn heel wat feitelijkheden hoor. Wat was er mis met Christenzionisme? was u bekend met wat ze willen en hun doelen? kunt u gewoon op googlen hoor. Heel oppvallend hoe vaak ze de eindtijd menen te zien naderen en de "tekenen "van die eindtijd" gewoon uurtje googlen en u ziet het ook, zoals ik het benoemd heb. U moet het natuurlijk wel willen lezen en objectief kunnen zijn.

Wat u benoemt klopt niet helemaal. Ik ben niet anti..., ik ben voor... voor rechtvaardigheid op de eerste plaats. wat zionisten doen en hebben gedaan met Palestina en de Palestijnen is verkeerd. Net als dat wat Hitler met de joden heeft gedaan. Het waren ZIONISTEN, die zeiden, dat Zionisme en Nazisme een zelfde soort ideologie zijn. Één is later premier van Israel geworden. Wat zegt u dat dan. Zomaar een betekenisloze enkeling? dat klopt toch niet!

In mijn ogen heb ik een objectief verslag gedaan. De FEITEN bevallen u misschien niet, U geeft al aan, dat u eigenlijk wel weet, dat de feiten kloppen. bToch mag ik niet zeggen, dat mensen etnisch gezuiverd worden? waarom niet? past toch bij de definitie. de term maakt precies duidelijk wat er gebeurde: vanaf het eerste stukje gebied, dat zionisten verwierven, werd de oorspronkelijke bevolking verdreven.

Weizmann was al voor het engels mandaat bezig steun ervoor te krijgen, dat Palestijnen verdreven mochten worden ten behoeve van een joodse staat. Dat is Feitelijke verslaglegging. Kunt u ook zo vinden 5 min googlen.

Hij was geen eenling. Dat weet u ook wel. Het is altijd de bedoeling geweest dus. dat is een feit en geen verzinsel toch? Ik herb laten zien, dat dit een feit is!!

Als ik het stuk wil aanpassen aan Wikikidsnorm, die u hanteerd, moet ik dan de feiten er uitlaten, die u niet leuk vind? wat zijn de dingen, die u vind, dat er uit moeten?

Nog een laatste vraag. Heeft u reactieds van KINDEREN gehad? waar kan ik die eventuele reacties lezen? groeten Piet118 (overleg) 30 jul 2020 02:34 (CEST)

Ik spring even in. Ik heb beide artikelen gelezen en zal onder mijn naamruimte publiceren, daar mogen ze dan ook bewerkt worden en ik de links in een bericht (na dit bericht) plaatsen. Ik zeg bij voorbaat dat ik neutraal in het Israëlisch-Palestijns conflict sta en de afgelopen weken zo veel mogelijk informatie bij elkaar heb lopen zoeken, maar dat mijn kennis op bepaalde punten zeker tekort zal schieten. Hierdoor geen uitsluitsel over of iets wel of niet waar is, maar ik spreek wel de volgende punten uit:
 • Als eerste stel ik vast dat de begrijpbaarheid in zekere mate vooruit is gegaan. Veel moeilijke woorden zijn makkelijker geformuleerd. Wel heb ik nog wat aanmerkingen op gebied van structuur, stijl en spelling, maar dat is voor nu even een "minor issue".
 • Mijn tweede punt van kritiek is de bronvermelding. In het artikel Mandaatgebied Palestina er totaal geen bronvermelding. In het artikel Christenzionisme is er weldegelijk bronvermelding, die in mijn ogen als betrouwbaar kan worden gezien. In het geval van onderwerpen waarover een tal van meningen zijn is het altijd handig om goede bronvermelding te hebben en deze ook op het artikel neer te zetten (wat naar mijn mening op ieder artikel hoort, maar dat terzijde). @Piet: De bronnen waarop het eerste artikel is gebaseerd wil ik (en anderen neem ik aan ook) sowieso graag zien.
 • Dan komen we aan bij de (eventuele) fouten in het artikel. @Vvik: Wat zijn precies de fouten? Heb je hier ook bronnen van?
 • Dan over de neutraliteit. Zoals in de mailwisseling al is aangegeven (en wat tevens is terug te lezen op veel overlegpagina's over het Israëlisch-Palestijns conflict) is dat in bepaalde artikelen een zekere belichting van het onderwerp mist. In een artikel over Israël/Palestina/Israëlisch-Palestijns conflict hoort bijvoorbeeld vermeld te worden dat het land nederzettingen bouwt op Palestijns grondgebied met de uitleg waarom Israël dit doet en wat de bezwaren van Palestina zijn. Op deze manier krijgen kinderen beide kanten van het verhaal te horen en kunnen hun eigen mening vormen over het onderwerp (en hebben duidelijk meer begrip voor de hele situatie). Wat ik merk bij artikelen gerelateerd aan het conflict is dat is dat een gebruiker een pro-Israëlisch of een pro-Palestijns perspectief neemt en vervolgens deconstructivistisch te werk gaat om de andere kant van het verhaal zoveel mogelijk te ontkrachten. Ik ben er heilig van overtuigd dat dit in zekere mate onbewust is, waardoor een tekst misschien zionistisch of antisemitisch kan over komen (wat de auteur van de tekst natuurlijk niet meteen een antisemiet of zionist maakt - lees intentional hersacy uit het New Critism).
Als laatste wil ik stellen dat het afkappen van artikelen over controversiële onderwerpen niet het doel van deze site is. Meer informatie kan juist de zaken verhelderen. Natuurlijk moeten zaken als neutraliteit en bronvermelding gedacht worden. Beperkingen tot een kort artikel is niet meer dan censuur. Laten we met zijn allen de artikelen in kwestie nalopen en de (eventuele) fouten verbeteren. Ik stel dat er nog wat werk moet zijn aan de Israëlische kant (oftewel hoe staan zionisten hier tegenover, wat zijn hun motieven). Als alles inhoudelijk in orde is, gaan we ons pas op de structuur en stijl focussen. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 30 jul 2020 05:28 (CEST)
Toevoeging: Tekst Mandaatgebied Palestina en Tekst Christenzionisme. Beide zijn de laatste versie. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 30 jul 2020 05:36 (CEST)

Bedankt mike1023 Ik kan je aanpak waarderen.

Ik dacht, dat ik uitlegde, dat Zionisten de staat israel even groot als het bijbelse gebied van beide staten Juda en Israel willen maken. Daarom sturen ze kolonisten. Het artikel van Haretz : geeft ook wat uitleg : >> https://www.haaretz.com/1.5158152 Lebensraum as a justification for Israeli settlements - Haaretz.com ... Israel moet groeien om meer mensen te herbergen. Palestijnen willen niet verdreven worden. Maar ik kan daar wel wat meer op ingaan hoor. Dacht deze Palestijnse kant als oorzaak van de rellen en conflicten benoem: dakloosheid en armoede van palestijnen zonder huis en bron van inkomsten. de oproep alleen joods personeel te gebruiken, eigen joodse banken, schjolen etc, die palestijnen uitsluit spreken ook voor zich over de intenties van Zionisten en de machteloosheid van de palestijnen onder brits christenzionistisch bestuur Ik had nergens bronnen zien staan op wikikids. Daarom heb ik ze ook niet toegevoegd. Naturlijk heb ik bronnen. Ik ga de bronnen opzoeken. Ik ben soms niet zo handig bezig :). wat spul is zoekgeraakt. maar ik vind ze wel weer. Een weet ik uit mijn hoofd : >> https://en.wikipedia.org/wiki/Lehi_(militant_group) deze pagina wordt nogal eens aangevallen en na diverse hackpogingen is die de strengst beveiligde pagina op wiki geworden. lezen en je begrijpt waarom. Opvallend is de meer zionistische benadering op de NL wikipedia site over lehi.

Ik ga verder zoeken. >> boek Balfour and Palestine, a legacy of deceit, by Anthony Nutting gaat over het bedrog van de arabieren bedoeines en druzen bij de ontwikkeling van een joodse staat. Een zelfstandig Palestina was nooit berdoeld door de christenzionistische britse regering. Boek heb ik uitgeleend, maar weet niet mer aan wie. Is wel weer te bestellen denk ik. via het boek kwam ik op:

>> https://balfourproject.org/bp/balfour-and-palestine/ met veel andere quortes. ik heb er een paar gebruikt in "mandaatgebied"en ook in christenzionisme". Het Balfourproject is een Engelse organisatie, die heeft aangetoond, dat de christenzionisten van de Engelse regering altijd al een Joodse staat wilde en de zelfdsstandige staat palestinja express heeft tegengehouden, vanwege die wens voor een joodse staat voor voornamelijk joodse mensen. Hun doel was alrtijd al een minderheid van palestijnen te maken in Palestina. dat maakt de Balfoer.org helemaal waar! hebben veel meer interessante details hierover op de site.

>>> https://www.vrede.be/nieuws/israelische-vernielingen-van-palestijnse-eigendommen-tijd-voor-europese-actie

>>> https://tartuffel.infoteur.nl/specials/christen-zionisme.html interessant zijn ook de andere links op die site ivm m'n artikel christenzionisme:

op https://mens-en-samenleving.infonu.nl/religie/70387-tekenen-van-de-eindtijd-in-de-bijbel-jezus-matteus-243-14.html tekenen v/d eindtijd

>> https://mens-en-samenleving.infonu.nl/religie/70518-bijbelse-profetieen-israel-diaspora-terugkeer-van-de-joden.html. goed om te lezen om Christenzionisme te begrijpen.

>> https://www.btselem.org/publications/summaries/202005_this_is_jerusalem_violence_and_dispossession_in_al_esawiyah en andere publicaaties van Btselem.org spreken voor zich. veel VIDEO verslagen, die heel beeldend zijn. heb ook een link naar een video over settleraanvallen, waarbij dan Palestijnen gearresteerd worden in het stuk gezet.

>>>>>> De Film docu Censored Voices. een erg lange en langdradige film, die jarenlang gecensureerd is geworden. wel goed om te zien, want het is een duidelijke docu van wat er gebeurde , soldaten vertellen het zelf. Met begeleidend duidelijk videomateriaal. de direkteur van Censored voices zegt daarover: >> https://www.youtube.com/watch?v=NH9UpfPTG0o. wie wil kan de film vinden op internet en kijken.

>> https://israelpalestina.nl/brits-mandaat/

>> https://balfourproject.org/the-road-to-balfour-the-history-of-christian-zionism-by-stephen-sizer-2/

>> https://www.jpost.com/opinion/christian-zionism-and-the-balfour-declaration-508034 Jposty staat voor Jeruzalem post

>> https://www.haaretz.com/1.5158152 Lebensraum as a justification for Israeli settlements - Haaretz.com ...

>> https://www.amnesty.nl/content/uploads/2017/06/Public-Rationale-English.pdf?x41591

>> https://www.amnesty.org/en/latest/campaigns/2017/11/the-occupation-of-water/ over mensenrechrtenschendingen door

  waterdeprivatie op Palestijnen

>> https://www.stelling.nl/kleintje/edities/1999/januari-328/petere-29

>> http://www.israeltoday.nl/NewsItem/tabid/381/nid/28072/language/nl-NL/Default.aspx enthousiaste Christenen over over Zending in Israel

>> https://www.palestineremembered.com/MissionStatement.htm onder andere Alle gesloopte Palestijnse huizen en dorpen en hun geschiedenis >> https://israelpalestina.nl/

>> https://www.dekennisvannu.nl/site/artikel/Verwantschap-Joden-uitgeplozen/4821 Palestijnen Druzen en Bedouines in de levant hebben het meeste joodse DNA in zich van Iedereen op de wereld!!

Ik heb veel leeswerk achter me om deze artikelen te kunnen schrijven. Op veel van deze sites wordt literatuur behandeld. je kunt alle boeken kopen, maar de behandeling van literatuur is vaak afdoende als die goed gebeurd. Er zijn nog wat onderwerpen door Haaretz behandeld, nog wat literatuur en quotes van Modshe Dayan etc moet ik dieper gaan zoeken. Voor eerst is dit allemaal terug te vinden in de artikelen en is de basis van de artikelen gefundeerd hiermee.

Ik moet nog wat dieper graven over de sites en literatuur over het Ottomaanse rijk. Hoe de belastingen werkten via pacht en de Ottomanen onmachtig waren het semie eigenaarschap van bestuurders te stoppen.Zijn makkelijk te googlen. Kom ik op terug.
Ik heb wat verplichtingen nu. maar ik kom terug met meer. zijn er nog vragen? ik beantwoord ze graag!

Nogmaals bedankt. Ik ben geen antisemiert en ben geen activist. Waarom is antizionisme een reden om een stuk op wikikids te verwijderen? zionisme is een politieke stroming. Ik had begrepen, dat je best antizionist mag zijn. ik ben ook anti VVD. waarom wordt dat als reden genoemd voor verwijdering? is Wikikids alleen voor zionisten? Ik zal later vandaag de herplaatste stukken gaan bekijken. heb je dingen aangepast.

Dank voor de links. Wegens herexamens duurt het voor mij een tijdje om ze door te nemen; ik kijk uit naar de andere bronnen maar ben alvast tevreden de huidige. Om je vraag alvast te beantwoorden: WikiKids is een neutrale website, die geen politieke kant kiest. We zijn dus voor zowel zionisten als antizionisten als mensen geen kant kiezen. Antizionisme is daarom ook geen valide reden voor verwijdering en ben daarom ook zeer benieuwd naar de onderbouwing. Ik heb aan de artikelen zelf geen dingen aangepast. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 30 jul 2020 13:19 (CEST)

Thnx ga nu proberen tekst met referenties te verbinden. Ben mijn geschiedenis doorgegaan en heb er nog een boel gevonden. Hoe zet ik punten op de pagina met verwijzingh naar websites enzo? of voeg ik gewoon webistes als referentie toe? en zo toe, ingegedeeld naar onderwerp?

nog wat websirtes( niet de minste: Ik ga wat ik kan vinden hier neerzetten. ook gemakkelijk voor mij.

>> https://en.wikipedia.org/wiki/Transfer_Committee commitee om er op toe te zijn palestijnen uit hun huizen te verdrijven en terugkeer te verhinderen. samen lezen met:

>> https://nl.wikipedia.org/wiki/Joods_Nationaal_Fonds Ook hier Yosef Weitz > centraal figuur landaankopen. > zijn initiatief om te verplichten alle Palestijnse boeren van het land af te schoppen en niet "weekhartig "te worden. Palestijns dorpenproject om alle dorpen alvast in kaart te brengen voor door dezelfde mensen, om verwijdering bevolking beter te kunnen regelen.

>> https://rightsforum.org/category/nieuws/

>> https://rightsforum.org/achtergronden/dossiers/internationaal-recht/het-recht-van-terugkeer/ nakba en terugkeerrecht.

>> https://rightsforum.org/achtergronden/dossiers/de-kwestie-palestinaisrael/de-kwestie/ benoemt o.a ook, dat relaties tussen div bevolkingsgroepen goed was in palestina, voor de komst van Zionisten

Kan het artilkel in friesch dagblad niet meer terugvinden, wel een PRO zionistensite gevonden,. die er naar verwijst en de moordpartijen ook benoemd. Heeft ongeveer ook, wat ik vermeld had >> http://www.israel-palestina.info/actueel/2012/03/01/de-verovering-van-israel/ In het eerste stukje staat ook ongeveer wat ik heb geciteerd in het stuk.

>> https://www.btselem.org/maale_adumim_area Gemeenschappen, die worden uitgezet.

>> https://israelpalestina.nl/ottomaanse-rijk/

>> https://nl.wikipedia.org/wiki/Balfour-verklaring

>> https://aijac.org.au/op-ed/the-real-legacy-of-the-controversial-balfour-dec/

>> https://www.britannica.com/biography/Arthur-James-Balfour-1st-earl-of-Balfour

>> shttps://balfourproject.org/bp/an-interview-between-mr-balfour-and-justice-brandeis-1919/

>> https://www.trouw.nl/nieuws/houdbaarheidsdatum-huidige-israel-overschreden~b8f1bc51/?referer=https%3A%2F%2Fcse.google.com%2Fcse%3Fcx%3Dpartner-pub-2698861478625135%3A8178709643%26ie%3DUTF-%26q%3Dsamenwerking%2520zionisten%2520en%2520duitslandhttps://www.israelpalestijnen.nl/#deel2_voorstel-vn-verdeling

>> https://www.palestineremembered.com/Articles/A-Survey-of-Palestine/Story6457.html British Mandate: A Survey of Palestine: Historical Summary, 1919. Volume I, Chapter II - Page 16 - Palestine Remembered

>> https://interactive.aljazeera.com/aje/Palestineremix/search.html?search=Jerusalem#/21/1075654 Search through videos of the history of Palestine - Palestine Remix

>> https://mens-en-samenleving.infonu.nl/politiek/15049-zionistisch-terrorisme-tussen-1946-en-mei-1948.html o.a. landroof en genocide

>> https://www.vrede.be/nieuws/vijftig-jaar-straffeloze-israelische-kolonisatie

>> https://palestina-komitee.nl/100-jaar-kolonisatie-van-palestina-2/ bedouinenvervolging, geschiedenis diverse volkeren in de levant eergevoel Palestijnen speelt rol bij verdrijving...

>> https://www.middleeastmonitor.com/20200516-israel-expropriates-palestinian-land-to-expand-illegal-settlement/ ^^Israel expropriates Palestinian land to expand illegal settlement – Middle East Monitor^

>> https://joop.bnnvara.nl/nieuws/israel-vernietigt-nederlands-hulpproject

>> http://abu-pessoptimist.blogspot.com/2020/03/israel-breekt-palestijnse-kliniek-tegen.html SLOOP CORONACLINIEK VOOR PALESTIJNEN!!!

>> https://www.ad.nl/buitenland/israel-sloopt-nederlands-ontwikkelingsproject~abb0682c/?referrer=https://cse.google.com/cse?cx=partner-pub-2698861478625135:8178709643&ie=UTF-8&q=Gedeporteerd

>> http://staatvanbeleg.com/archive/ o.a maandelijke cijfers van mensenrechtenschendingen door israel.

>> https://www.imdb.com/title/tt1857772/ Videoverslag "Louis Theroux: The Ultra Zionists (2011)"

>> https://www.bbc.com/news/magazine-12347050 Magazine : Louis Theroux: My time among the 'ultra-Zionists'

>> https://nl.wikipedia.org/wiki/Theodor_Herzl

>> https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_Isra%C3%ABl

>> https://nl.wikipedia.org/wiki/Yitzhak_Rabin "orders voor de volgende fase van de etnische zuivering". bezetting Palestijns dorp Beit Mashir, massaal opblazen huizen. in het kader van Operatie Makkab.

>> https://al-shabaka.org/briefs/drying-palestine-israels-systemic-water-war/ WATEROORLOG DOOR ISRAEL.

waterdeprivatie. sluit aan bij eerdergenoemde website van Amnesty over dit onderwerp.

>> https://www.yesh-din.org/en/the-occupation-of-the-west-bank-and-the-crime-of-apartheid-legal-opinion/ nog een Israelische

mensenrechtenorganisatie over Apartheid. speciaal: gebrekkige afhandeling van klachten en misdaden tegen palestijnen.

>> https://www.yesh-din.org/en/high-court-of-justice-petition-filed-by-yesh-din-together-with-landowners-from-the-palestinian-villages-of-tell-

immatin-and-farata-demanding-the-reopening-of-investigations-against-invaders-2/
een artikel van hen laat de ongelijke en onrechtvaardige aanpak goed zien. 

>> https://www.yesh-din.org/en/yitzhar-a-case-study-settler-violence-as-a-vehicle-for-taking-over-palestinian-land-with-state-and-military-backing/

>> https://www.middleeastmonitor.com/20180409-remembering-the-massacre-at-deir-yassin/ Remembering the massacre at Deir Yassin – Middle East

Monitor

>> https://www.standaard.be/cnt/dmf20141127_01400352 Israël kiest voor collectieve bestraffing in Oost-Jeruzalem - De Standaard.

>> https://www.mo.be/analyse/isra-lische-apartheid-en-de-kolonisatie-van-palestina

>> https://en.wikiquote.org/wiki/Moshe_Dayan#External_links

>> https://israelpalestina.nl/ottomaanse-rijk/ palestina pluriforme samenleving

>> https://lib.ugent.be/nl/catalog/rug01:001457770 Franse en Engelse reizigers in het Ottomaanse rijk ...lib.ugent.be › catalog › rug01:001457770 studie naar aanleiding reisverslagen Reizigers prezen het multiculturele karakter en de onderlinge vreedzame verhoudingen. in tegenstelling tot de godsdiensatoorlogen in europa.

>> https://en.wikipedia.org/wiki/Sykes%E2%80%93Picot_Agreement

>> https://www.mtholyoke.edu/acad/intrel/britman.htm Preciese tekst van het mandaat aan Engeland

>> https://balfourproject.org/a-few-quotes/

>> https://en.wikipedia.org/wiki/Greater_Israel

>> https://nl.wikipedia.org/wiki/Nakba

>> https://en.wikipedia.org/wiki/Deir_Yassin_massacre Het bloedbad van Deir Yassin - Wikipedia

>> https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_Palestina_(regio)#Ottomaanse_periode verlies huis ebn haard werk.

 Verpaupering, dakloosheid palestijnen.

>> https://rightsforum.org/nieuws/israel-palestina-in-het-kort-20-juli/

>> https://mens-en-samenleving.infonu.nl/politiek/15049-zionistisch-terrorisme-tussen-1946-en-mei-1948.html

>> https://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Haifa_(1948)

>> https://www.demorgen.be/nieuws/zelden-vervolging-van-geweld-tegen-palestijnen~bbc7a39b/?referer=https%3A%2F%2Fcse.google.com%2Fcse%3Fcx%3Dpartner-pub-2698861478625135%3A8178709643%26ie%3DUTF-8%26q%3Dhuman%2520%2520rights%2520Israel

>> https://www.dewereldmorgen.be/artikel/2014/07/30/israel-wereldkampioen-schendingen-vn-resoluties/

>> https://www.historischnieuwsblad.nl/het-ontstaan-van-de-staat-israel/

>> https://docplayer.nl/10313291-Dossier-geschiedenis-van-het-israelisch-palestijns-conflict.html

>> https://nl.wikipedia.org/wiki/Arabisch-Isra%C3%ABlische_Oorlog_van_1948 Resolutie181: Palestijnen streven naar een eenheidsstaat. zionisten willen een alleen joodse staat. Citaten!( quote Azzam: "Wat de afloop ook is, de Arabieren zullen zich houden aan hun aanbod van gelijkwaardig burgerschap voor de Joden in Arabische Palestina en hen zo Joods laten zijn als zij willen."). >: Vreedzaam samenleven div groepen. Operatie Dani: sytematische verdrijving palestijnen.

>> https://www.wrmea.org/1999-september/behind-the-myths-what-israeli-historians-say-about-1948-ethnic-cleansing.html > quotes Davis Ben Gurion over plannen etnisch Zuiveren als >: "Let us assume that a war breaks out. Then we will be able to cleanse the entire area of Central Galilee, including all its refugees, in one stroke."

>> https://en.wikiquote.org/wiki/David_Ben-Gurion

>> https://www.quotetab.com/quotes/by-david-ben-gurion >:_ "We must use terror, assassination, intimidation, land confiscation, and the cutting of all social services to rid the Galilee of its Arab population"

>> https://jewishvoiceforpeace.org/the-ben-gurion-letter/


>> https://mens-en-samenleving.infonu.nl/religie/77178-bijbels-christen-zionisme-wat-geloven-christen-zionisten.html

>> https://mens-en-samenleving.infonu.nl/religie/70518-bijbelse-profetieen-israel-diaspora-terugkeer-van-de-joden.html

>> https://julesisaacstichting.org/de-theologische-strijd-over-de-landbelofte/

>> https://nl.icej.org/christen-zionisme-0 Organisatie van christenzionisten.


>> https://en.wikipedia.org/wiki/House_demolition_in_the_Israeli%E2%80%93Palestinian_conflict >> https://www.mo.be/analyse/jeruzalem-ondeelbare-stad-maar-niet-voor-palestijnen

>> https://interactive.aljazeera.com/aje/Palestineremix/collective_punishment.html

>> http://staatvanbeleg.com/selected-articles/laws-regulations/ discriminerende regels en wetten.

>> https://nl.wikipedia.org/wiki/David_Ben-Gurion verwijzing naar integrationisme. Visie, dat de bewoners vande levanrt etnische Joden waren, die van hun Joodse wortels waren vervreemd. > Palestijnen zijn joods van afstamming ...

Interessant; wat Belgisch lesmateriaal: >> https://www.broederlijkdelen.be/nl/voor-scholen/secundair-onderwijs/lesmateriaal-israel-en-palestina Nou, das genoeg denk ik. morgen verder met vaststellen wat waar bij hoort.

Beste Piet, ik heb je geen antisemiet genoemd, ik heb alleen gezegd dat de tekst die je schreef mij erg antizionistisch overkwam en dat deze soms zelfs antisemitisch kan worden opgevat. Ik zal je bronnen niet allemaal nakijken, ik geloof namelijk wel dat ze legitiem zijn. Het probleem met jouw artikel was alleen niet dat het vol met onzin zou staan (dat is niet zo), het probleem is dat het artikel erg eenzijdig is. Zo'n beetje elke misdaad gepleegd door zionisten of Israëliërs wordt uitgebreid uitgelicht, terwijl over de andere kant van het verhaal (die er ook is) niks wordt geschreven. Dit leidt uiteindelijk tot een artikel dat niet meer objectief is, maar subjectief. Ik snap dat je betrokken voelt bij het conflict, maar daar zouden we in een WikiKids-artikel niets iets van mogen merken. Ik denk daarom dat het voor jou niet mogelijk zal zijn om een objectief en begrijpelijk artikel over dit onderwerp te schrijven. Je mag het natuurlijk altijd proberen, maar hetgeen wat je had geschreven was echt niet geschikt voor WikiKids. Mvg, Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 30 jul 2020 18:17 (CEST)

'Antwoord op Vviktorie'Vetgedrukte tekst Natuurlijk noemt u mij een antisemiet. U gebruikt dat woord. U kleed dat wel in. Dat geeft u het "Alibi", dat u het niet echt gezegd heeft. Als u het niet meent, moet u het niet zeggen, en als u het wel meent, moet u het niet vaag neerzetten en in de lucht laten hangen. Het gebruik van het woord "activisme" hoort daar ok bij en is bedoelt om mij negatief neer te zetten. Activisme is verbonden met> relschoppers> terrorisme.. Dat zijn bekende tactieken van zionisten in discussies, waar ik al zo vaak mee te maken heb gehad, Ik vind ze @#$% . snapt u. nou niet terugkrabbelen. u schrijft wat u schrijft. en u gebruikt bekende zionistische tactieken om mij ff weg te zettten. Niet netjes hoor!! Had ik al toegelicht toch? U antwoord niet op dat gebruik van het "Alibi".

Net als bij de definitie van "zionisme" onderaan worden antizionisten in een "alibi" in verband gebracht met antisemitisme. Antizionisme word zo heel gemakkleijk verdacht gemaakt. De link wordt gelegd, maar met een "alibi".

De hele beschrijving van "zionisme "is trouwens niet neutraal. Deze hele uitleg is een psychologische verdraaiing om de werkelijkheid te verdoezelen, zo lijkt me. Het vervormd dat waar het om gaat.

 1. 1
Het gaat het er niet om of iemand de joden een eigen staat in het middenoosten GUNT,
Dat is een woordgebruik, verdacht maakt ( antisemitisme?) en dat moet verdoezelen waar het om gaat: 

Antizionisme is tegenstand tegen het rassistisch uitgangspunt van het zionisme, om de geinstiututionaliseerde( zie hieronder) onderdrukken en lang van tevoren geplande en centraal geregelde verdrijving van de oorspronkelijke bevolking die daarmee gepaard gaat. De apartheid en de minachting voor niet joden. daar gaat het om. Als een groep graag een eigen staat wil, moet dat niet ten koste gaan van anderen.

 1. 2
Het zionisme ging in de eerste plaats niet over Palestina. Een aantal gebieden is onderzocht. Herzl's favoriet was Argentinie. Daar woont nog steeds een grote groep zionisten, die daar een eigen joodse staat in het oerwoud willen opzetten. 

Palestina is maar één van de mogelijke keuzes voor een joodse staat. In eerste instantie werd dar irreëel geacht, omdat er al zoveel niet joden woonden en men wilde een staat voor alleen of voornamelijk joden. De hele definitie is fout dus. Ik wil niet zomaar gaan 'verbeteren' ,(heb alleen de laatste zin toegevoed voor balans), en Ik ben een overleg gestart op "Zionisme" heb nog geen antwoord. Waarom heeft u deze eenzijdige en foutieve, suggestieve definitie, niet verwijderd? Omdat die WEL pro-zionistisch lijkt?

Om in te gaan op die 'andere kant" waar u het over heeft Kijk, het eerste princiepe, dat geldt, is, dat het fout is als buitenlanders een gebied binnentrekken om daar een land, alleen voor hun groep op gaan zetten, met eigen banksysteem, eigen scholen, geen werk voor anderen en daarbovenop de oorspronkelijke bevolking gaan verdrijven. Daar is geen andere kant aan, Natuurlijk is het niet fout, als die oorspronkelijke bevolking dat niet wil. Dat heeft niks met antisemitisme te maken!

Ik toon bovendien aan, dat de verwijdering van de Palestijnen, Bedouinen en Druzen al voor de mandaatperiode ingepland was. Door zowel de Christenzionisten als de Joodse Zionisten. Ook kwamen er speciale commissies, die het verdrijven van de oorspronkelijke bevolking moesten inplannen en reguleren. leest u deze links hieronder eens even. >> https://en.wikipedia.org/wiki/Transfer_Committee commitee om er op toe te zijn palestijnen uit hun huizen te verdrijven en terugkeer te verhinderen. samen lezen met: >> https://nl.wikipedia.org/wiki/Joods_Nationaal_Fonds Ook hier Yosef Weitz > centraal figuur landaankopen. > zijn initiatief om te verplichten alle Palestijnse boeren van het land af te schoppen en niet "weekhartig "te worden. Palestijns dorpenproject om alle dorpen alvast in kaart te brengen uitgevoerd door dezelfde mensen. is gebruikt, om verwijdering van de bevolking snel en alert te kunnen regelen. De hele moord- en ethnische zuiverings-partijen waren geinstitutionaliseerd en geplanned en centraal geregeld.

Wat is daar de andere kant van? Natuurlijk gaat de oorspronkelijke bevolking zich ertegen verzetten verdreven te worden. 

>> Als ik over de Holocaust moordpartijen schrijf, wat is dan die andere kant daarvan? moet ik dan de schuld van de joden daaraan gaan onderzoeken en benoemen? Dat is wat u zegt dus.

Zou u zich niet verzetten, als buitenlanders in Nederland zouden doen, wat zionizten in Palestina hebben gedaan? zou u zich zonder verzet naar een vluchtelingenkamp in Belgie laten verdrijven? Dat is de andere kant.

Wat vond u van het breken van de armen en benen van kinderen. ik meen tijdens de 1e intifadsa. Geinstitutionaliseerd rassisme en minachting. Het leek vaak willekeurig te gebeuren. zionisten beweerden, dat ze dit deden om stenegooiers te stoppen. maar een direkt verband is niet altijd vastgesteld. Verandert dat iets aan de grove smeerlapperij er van? Maakt toch niet uit wat die kinderen hadden gedaan toch?

Volgens wat u schrijft, moet ik de "schuld" van de slachtoffers aan de situatie gaan vaststellen. waarom? Ik heb benoemd, dat de bevolking goede verhouding met elkaar had in palestimna voor de komst van de zionisten dat veranderde. lees eens wat onderdrukkingstheorieën. De daders leggen de schuld vrijwel altijd bij de slachtoffers. Ook u lijkt dat te willen proberen.

Uw behoefte aan "een andere kant" is niet gebaseerd op neutraliteit in mijn ogen. Bovendien staat het verzet van de palestijnen tegen onderdrukking in geen verband tot de gestructiureerde dagelijkse onderdrukking , de minachting en racisme en zelfs de gereguleerde moordpartijen door de Zionisten. Ik zal even een website opzoeken, die precies alle personen bijhoudt, die vermoord worden, door beide partijen. U kunt klikken op de foto en de naam en krijgt dan persoonlijke info over de gedode persoon. Kunt u dat eens nakijken hoe de verhoudingen liggen. >> https://israelpalestinetimeline.org/Israel-Palestine Timeline: The human cost of the conflict

Ik heb lang niet elke smeerlapperij benoemt van zionisten hoor. Ik heb maar een paar voorbeelden gegeven, over wat u misdaden noemt. Die zijn als voorbeeld gebruikt, meer niet. Ik heb lang niet alle misdaden van de zionisten opgenoemd. Het gaat mij niet om de aparte, individuele daden.

Maar ik heb wel meest aangetoond, dat het gaat om de geïnstitutionaliseerde onderdrukking. Zionisme rond Palestina is altijd al de Centraal geplande en lang van tevoren uitgewerkte ethnische zuiveringen, apartheid en racisme geweest Het is minder elke dingetje apart, dan het geheel van wat er is gebeurd en nog steeds gebeurt. Het overkoepelend verhaal, dat verteld moet worden. Dat is wat er aan de hand is: Natuurlijk verzetten mensen zich daartegen. DAT is de andere kant. Die heb ik ook benoemd in het verhaal. Armoede , dakloosheid, geen werk , dagelijkse minachting en onderdrukking. Heb ik allemaal benoemd. De andere kant van het verhaal is volgens mij, Dat Zionisme heeft antisemitisme gecreëerd, door te claimen synoniem aan jodendom te zijn. Gelukkig komen er steeds meer joden, die zich verzetten tegen zionisme. Die maken dat moeilijk te handhaven. :)

groeten, Piet --Piet118 (overleg) 31 jul 2020 11:23 (CEST)

Piet, je hoeft mij er niet van te overtuigen wie er het morele gelijk aan zijn zijde heeft in het conflict. Daar is WikiKids namelijk niet voor. Als ik jouw artikelen lees zijn ze alleen wel zodanig geschreven dat ze lezen als een morele aanklacht vormen tegen het zionisme. Je hoeft mij niet te overtuigen van je gelijk, maar door je betrokkenheid kijk je onvermijdelijk enigszins selectief naar de zaak. Ik weet dan ook niet of je bijdragen tot een daadwerkelijke verbetering van WikiKids leiden. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 3 aug 2020 16:22 (CEST)

ok, ik begrijp u, maar dat bedoel ik niet. Ik zal eens nalezen over HOE het geschreven is, maar geheel aan een moraal ontkomen kan niet denk ik. Het gaat om het weergeven van de werkelijkheid. Dat u daar een moreel iets bij voelt, behoort bij die werkelijkheid. De meeste Mensen hebben een moraal ontwikkeld. Als ik iets schrijf, waarvan u ervaart, dat het om moreel verwerpelijke dingen gaat, is het schrijven niet fout. Net als de verhalen over de Holocaust ook een moreel beeld geven van dat gebeuren. Ontkomt men aan het gevoel van een aanklacht, als men over de Holocaust leest? Dat is bij elke verschrikkelijke gebeurtenis of reeks gebeurtenissen het geval.--Piet118 (overleg) 4 aug 2020 13:17 (CEST) Over aanklacht gesproken. Ik moest denken aan een gesprek met een zionistische dame. Ze zei: "Waarom gaan de Palestijnen niet gewoon weg. Nou moeten wij doorgaan met die verschrikkelijke dingen met ze te doen. Ze kunnen ergens anders toch een goed leven opbouwen? ". Het greep haar aan! Ook Ben Gurion dacht: "The old will die and the young will forget." > Als de Palestijnen verdreven zijn kraait er geen haan meer naar na een tijdje. Dat het niet zo is, is duidelijk. de aanklacht daarbij is dan. "Waarom gaande Palestijnen niet weg! " Moraal, schuld. Mensen doen er rare dingen mee. --Piet118 (overleg) 4 aug 2020 14:32 (CEST)

Als ik mag inspringen, over artikelen zoals de Holocaust, de slavernij of de Armeense Genocide is het vormen van een neutraal beeld te vormen, wat zeker resulteert een artikel dat nooit helemaal 100% neutraal zal zijn. Daarom is het noodzakelijk in een rustige stijl deze onderwerpen te beschrijven en een goede bronvermelding raad ik tevens aan. Ik zie dat je hier mee bezig bent met de bronvermelding. Zou je nog even naar de stijl willen kijken. Met de inhoud zelf is niets mis naar mijn mening, maar de stijl lijkt af en toe erg op een betoog(qua stijl althans). Hierdoor kan de inhoud ook betogend overkomen. Als hier nog even naar wilt kijken. Als dat klaar is ga ik je helpen met de opmaak en taalfoutjes. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 4 aug 2020 15:20 (CEST)

ok, thx. ben nieuw in het schrijven. ik leer snel. Ik heb veel discussies gehad, dat zal te zien zijn denk ik in wat en hoe ik schrijf. ik heb wat gedoe thuis, dus dit komt ff op de tweede plaats, maar ik kijk er tussendoor wel zeker naar hoor. ga vandaag weer wat meer doen spoor terugvolgen naar langer geleden is lastig. dat "niet beschuldigens schrijven is moeilijk hoor. als ik schrtijf over de zionisten, die zichzelf een 'masterrace "noemen en de Arabieren een slaverace, die uitgeroeid en verdreven moeten worden. klinkt dat op zich al als een beschuldiging. Als ik een voorman van de Kiboestin citeer, die hitlers ideaal van raciale homogeniteit helemaal onderschrijft en voorstnder is van ethnisc he zuiveringen ala hitler, klinkt dat als een beschuldiging. lastig hoor. vandaag wat aanopassingen gedaan. totaan 'collectieve bestraffing heb ik tekst aangepast. wat kanten toegevoegd. Maar de geschiedenis van wat er gebeurde en wat er bedoeld is, blijft gruwelijk hoor. Als ik als punt bewijs,, dat racisme, etnische zuiveringen en apartheid vanaf dag 1 gehanteerd zijn en als doel gesteld zijn. is dat dan te beschuldigend? groeten, --Piet118 (overleg) 10 aug 2020 09:37 (CEST)

hoi mike1023 hoop, dat de examentijd goed doorgekomen is? Ik ben aardig aan het werk geweest met stukje mandaat. Bronnen vermeldt, citaten toegevoegd. hoop, dat het een stuk minder als een betoog overkomt.--Piet118 (overleg) 12 sep 2020 13:12 (CEST)

Hoi Piet, ik zal in de komende dagen doorlezen en eventueel een paar aanpassingen qua opmaak doen (eventueel moeilijke begrippen van een betekenis voorzien). Je hoort wss maandag een reactie. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 12 sep 2020 13:22 (CEST)

Hoi Mike1023, Nog niks van je vernomen. is het ok zo, of staan er gedeeltes in, die je niet ok vind? Ben je bronnen aan het checken? Ja het is een aardig waslijstje lol. Ik heb geduld, ik hoor nog wel van je.

Hoi Piet, dat klopt. Ik ben inmiddels klaar met het checken van de bronnen en het doorlezen van het artikel en ben begonnen aan de opmaak en spelling. Ik verwacht dat vandaag af te hebben en zal dan het artikel weer terugplaatsen. Het duurde iets langer door de grote hoeveelheid bronnen (wat een goed teken is). Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 18 sep 2020 12:47 (CEST)
Ik heb de tekst naar de hoofdruimte verplaatst en zelf nog een inleiding en infobox (lijstje met de kaart en gegevens aan de zijkant) gemaakt. Het artikel vind je weer onder de naam Mandaatgebied Palestina‎. Mocht Christenzionisme af zijn, hoor ik graag een seintje. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 18 sep 2020 21:47 (CEST)

Hoi Mike1023, thx! Ben ik blij mee! Ik heb buikklachten op dit moment, dus ben wat minder creatief, maar christenzionisme ga ik binnen kort afmaken. zal de bronnen daar ook bij zetten. zou zionisme ook nog aanpassen.

Mike1023. Christenzionisme is wel klaar. ev. verdere bronnen of bewerkingen kunnen later wel toegevoegd, maar lijkt me niet nodig.( spelfouten enzo wel natuurlijk) Vind je de websites in de tekst ok, of denk je , dat ze naar de "bronnen" verplaatst moeten? --Piet118 (overleg) 21 sep 2020 14:43 (CEST)

hoi Mike1023. heb ook "zionisme "opnieuw geschreven. nu de buikklachten wat wegebben krijg ik weer meer energie hahaha. --Piet118 (overleg) 21 sep 2020 17:48 (CEST)
Top! Ik ben momenteel druk bezig met mijn eerste week, dus zal het artikel christenzionisme in het weekend nalezen. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 21 sep 2020 22:21 (CEST)

Mike1023 Niet overwerken hè . Prima. heeft geen haast. :) --Piet118 (overleg) 22 sep 2020 17:30 (CEST) Hoi Mike1023 Ik zie, dat het "CHristenzionisme "nog niet herplaatst is. als je het ergens niet mee eens bent, kritiek hebt, of wilt bespreken, vindt ik dat prima hoor groeten, --Piet118 (overleg) 10 okt 2020 10:19 (CEST)

Sorry was het blijkbaar vergeten over te zetten in de goede naamruimte. Ik heb het verplaatst. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 10 okt 2020 13:39 (CEST)

Alternatieve Waarheden

Hoi Piet118, ik denk dat Wikikids niet de plek is om kinderen te belasten met ongelooflijk antisemitische artikelen. Hierbij bedank ik je persoonlijk als je het achterlaat deze artikelen te schrijven. Alvast dank daarvoor! Groet Rolitic06 Overleg 29 jan 2021 11:44 (CET).

WAAAAAAAATTTT ik ben geen antisemiet en beweer beweer helemaal niks antisemitisch. wat is er antizemnitisch hier?. Ik wil, dat u die beschuldiging terugtrekt. Zijn hier toezichthouders, die ongefundeerde en rassitische beschuldigingen als de uwe controleren en corrigeren? ik wil graag ff protesteren tegen uw ongefundeerde beschuldigingen! ik zie dat vaker hier. Als je met feitenmateriaal over Israel komt, dat zionistische propaganda tegenspreekt, wordt je door sommigen als u zomaar ff voor antisemiet uitgemaakt. Dat past niet op wikikids!!

Ik heb dit en andere artikel aan kinderen van 14-15 laten zien, die kunnen dit prima bevatten hoor en OOK een EIGEN mening vormen.! Er staat veel discutabel pro-Israel materiaal op Wikikids. waar erg grote onzinnige en niet gestaafde beweringen worden gedaan. waarom wilt u zo graag Israel-critisch denken tegenhouden? Er hoort ruimte te zijn voor antizionisme. Wikikids is NIET exclusief Pro-Israel toch?

Dus, bij wie kan ik me over uw smerighe en ongefundeerde beschuldigingen beklagen? wie bent u?--Piet118 (overleg) 29 jan 2021 12:23 (CET)

Dag Piet118,

Ik heb het artikel aangepast omdat het alle kanten op ging. Ik heb het tot de kern teruggebracht aangaande alternatieve feiten zoals ook vermeld op de Engelse Wikipedia. Verder vind ik deze discussie totaal niet constructief. Dus wil ik die bij deze sluiten. Bewaar alsjeblieft de kalmte die hoort bij het constructief overleggen op WikiKids.

Met vriendelijke groeten,

Gerard Dummer Hoi Gerard, Jij hebt me gevraagd mijn kritiek op de toenmalige wikikidsvisie op Israel eens om te zetten in artikelen. Dat heb ik gedaan. Heb darbij het een en ander geleerd, van mike en ook van jouwe kritiek. Je kan jouw artikel toch onderbrengen op "alternatieve waarheid"? lijkt me ook veel passender! dat kan prima naast elkaar. Kinderen vinden dit soort artikelen soms langdradig, maar sommigen mogen het best wel, als er eens ff dieper op dingen wordt ingegaan. Ook op wikipedia staan dit soort artikelen. de stelling, die ik hier neerleg, is dat door ons geloofde waarheden subjectief zijn en afhangen van de groep(en) waar we toe behoren. Enkel kritisch denken over informatie en ook eens andere bronnen bekijken, zal ons vrij houden. Het volgen van sterke mannen en hun Alternatieve waarheden kan best voorkomen worden. Ik vind kritiek zonder smerige beschulkdigingen altijd leuk. welke punten zou jij graag aangepast zien, of ingekort, of verduidelijkt? ga jij die persoon hierboven op de vingers tikken voor zijn smerige beschuldigingen? of bij wie moet ik daarvoor zijn?

Groeten --Piet118 (overleg) 29 jan 2021 12:46 (CET)

Hoi Piet118, excuus voor als mijn bovenstaande opmerking anders geïnterpreteerd word maar ik beweer niet dat jij een antisemiet bent maar dat dit op anderen wel zo over kan komen. Persoonlijk heb ik ook mijn bedenking bij het extreemzionisme en het gebruiken van terreur maar dat betekent niet dat alle Israëli's zo zijn en het betekent al helemaal niet dat er zulke artikelen op Wikikids geplaatst moeten worden die alles en iedereen over 1 kam scheren. Nog mijn excuus voor als mijn opmerking door jouw anders geïnterpreteerd word. Met vriendelijke groet Rolitic06 Overleg 29 jan 2021 13:01 (CET).

U zegt dat ik moet stoppen met " Kinderen belasten met ongelooflijk antisemitische artikelen" Niks opvattingen, u beschuldiogt mij ervan antisemitische artikelen te schrijven en DUS een antisemmiet te zijn.Ik krijg die "zionistische b=verdoezelmethode vaker om de oren" heeft niks met "opvattingen over" te maken maar met smerige ongefindeerde beschuldigingen, die als objectieve opinie worden weggemoffeld. . Ik eis, dat u die beschuldiging terughneemt en uw excuses maakt voor die opmerkimng en geen SMOESJEDS gaat verkondigen, of uw beschuldigimg wegmoffelen. U geeft ook geen antwoord , op WAT er dan zo antisemitisach aan het artikel is. U kunt dat helemaal niet eens waarmaken! ER STAAT HELEMAAL NIKS ANTISEMNITISCH in het artikel Ik maak alles wat ik zeg waar( zie de Quotes. ik schrijf nooit iets ongefundeerd! dat weet je Gerard. FEIT blijft, dat zionisten buitenlanders zijn, die Palestina zijn binnengekomen met het DOEL om de Palestijnen uit te roeien en te verdrijven. dat FEIT maak ik helemaal waar! Het iseen priima voorbeeld van hoe alternatieve waarheden zelfs de geschiedenis kunne veranderen in een alternatieve geschiedenis. Ik kan u wel een uitgebreide infrmatielijst geven om dat zelf eens te bekijken. U WILT niet, dat ik de FEITEn weergeef, omdat de FEITEN u niet bevallen en u graag gelooft aan ATERNATIEVE waarheden en wilt voorkomen, dat kinderen aan feitenchecken gaan doen. Kritisch denken en hun eigen waarheid opbouwen. Mijn artikel over alternatieve waarheden lijkt me erg nodig gezien aan uw uitingen.--Piet118 (overleg) 29 jan 2021 13:28 (CET)


Dag Piet118,

Zoals aangegeven levert dit geen constructieve discussies op. Zoals aangeven: deze discussie is gesloten. Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 29 jan 2021 13:54 (CET)

Auteursrecht

Op de afbeelding die je hebt geüpload rust waarschijnlijk copyright. Het gaat om deze afbeelding. Er staat nergens op de website dat deze afbeelding gebruikt mag worden. Om deze afbeelding te behouden moet er bewijs komen dat deze afbeelding gebruikt mag worden. Als er geen toestemming/goede licentie komt wordt deze volgende week woensdag verwijderd. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 24 mrt 2021 16:16 (CET)

Hoi Rots61
met hun pagina https://www.c4israel.org/news/greater-israel-from-the-nile-to-the-euphrates/ verbonden is er een downloadpagina,:(- https://www.c4israel.org/wp-content/uploads-pcvi0001/2020/11/greaterisrael1.jpeg )
waar ze deze afbeelding voor downloading aanbieden. Dat zegt toch, dat die vrij bruikbaar is? Google geeft aan, dat deze afbeeldingen al op een tiental andere pagina's is terug te vinden.Ik heb net een mail gestuurd hoe dit nu zit. verwacht spoedig antwoord. 
--Piet118 (overleg) 25 mrt 2021 12:36 (CET)
Dat er een downloadpagina bestaat betekend niet direct dat het vrij bruikbaar is. Die pagina die je aanhaalt is 'gewoon' de pagina waarop de afbeelding staat. Een afbeelding mag alleen maar gebruikt worden als daar expliciet toestemming voor gegeven is. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 25 mrt 2021 17:56 (CET)

Pagina heet ..../uploads-... ze bieden downloading aan.Maar ik begrijp uw redenatie. nog geen antwoord uit de mail, ga ze nog maar eens maillen. ( de volhouder... :) --Piet118 (overleg) 2 apr 2021 07:44 (CEST)

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Overleg_gebruiker:Piet118&oldid=669318"