Koning David

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
Het beroemde beeld van David voordat hij de strijd met Goliath aan zou gaan

(Koning) David was de tweede koning van het Verenigd Koninkrijk van Israël. Hij was de opvolger van koning Saul, die, volgens het Bijbelboek Samuël, was verworpen door God als koning. David was volgens het Evangelie van Lucas en het Evangelie van Matteüs de verre voorvader van Gods Zoon, Jezus Christus.

Volgens historici regeerde hij van 1040 v. Chr. tot 990 v. Chr. Zijn heerschappij over Juda duurde van c. 1030 v. Chr. tot 1003 v. Chr. en zijn heerschappij over het Verenigd Koninkrijk van Israël van c. 1003 v. Chr. tot 990 v. Chr..

Davids regering wordt besproken in het Bijbelboek 2 Samuël, I Koningen en I Kronieken. David wordt vaak gezien als een van de meest Godvrezende koningen, die geregeerd hebben. Onder zijn regering werden vele oorlogen uitgevochten en vijanden verslagen. Hij bezorgde zijn volk ook voorspoed in de economie.

Het bekendste verhaal van David is zijn gevecht met Goliath. David leek kansloos, maar hij was Goliath te slim af.

Videoclips

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Koning_David&oldid=516793"