Overleg gebruiker:Eize01: verschil tussen versies
Regel 63: | Regel 63: | ||
::Anders laten we dat van de onderfamilies nog even zitten. Ik denk persoonlijk dat het de kinderen 'een worst zal wezen'. Voor ons is de indeling echter wel belangrijk. Het inspringen in de lijst bij [['Nieuwe' tweezaadlobbigen]] maakt al veel duidelijk. Gr. [[Gebruiker:Hanssain|Hanssain]] ([[Overleg gebruiker:Hanssain|overleg]]) 14 apr 2023 15:21 (CEST) | ::Anders laten we dat van de onderfamilies nog even zitten. Ik denk persoonlijk dat het de kinderen 'een worst zal wezen'. Voor ons is de indeling echter wel belangrijk. Het inspringen in de lijst bij [['Nieuwe' tweezaadlobbigen]] maakt al veel duidelijk. Gr. [[Gebruiker:Hanssain|Hanssain]] ([[Overleg gebruiker:Hanssain|overleg]]) 14 apr 2023 15:21 (CEST) | ||
:::Ik denk dat we voor onderfamilies wel ''-soortigen'' zouden kunnen gebruiken. {{Gebruiker:Eize01/Handtekening}} 15 apr 2023 14:05 (CEST) | :::Ik denk dat we voor onderfamilies wel ''-soortigen'' zouden kunnen gebruiken. {{Gebruiker:Eize01/Handtekening}} 15 apr 2023 14:05 (CEST) | ||
− | ::::Prima voorstel! Gr. [[Gebruiker:Hanssain|Hanssain]] ([[Overleg gebruiker:Hanssain|overleg]]) 15 apr 2023 14:15 (CEST) | + | ::::Prima voorstel! Ik weet niet of een ondersoort hetzelfde is als een variëteit. Is het een gekruisde soort dan heet het een hybride en is de variëteit gekweekt, dan heet het een cultuurvarieteit of kortweg cultivar. De varieteit wordt als derde latijnse naam aangegeven en een hybride met een X. Cultuurvarieteiten worden meestal in de landstaal aangegeven. Gr. [[Gebruiker:Hanssain|Hanssain]] ([[Overleg gebruiker:Hanssain|overleg]]) 15 apr 2023 14:15 (CEST) |
:::::Dan ga ik de dingen aanpassen. {{Gebruiker:Eize01/Handtekening}} 15 apr 2023 14:17 (CEST) | :::::Dan ga ik de dingen aanpassen. {{Gebruiker:Eize01/Handtekening}} 15 apr 2023 14:17 (CEST) | ||
Versie van 15 apr 2023 13:22
Archief |
Werk in uitvoering
Ik weet niet of je hier al gebruik van maakt, maar als je een artikel begint met {{Werk dan krijg je een popup waarmee je dit sjabloon start. Heb je een stuk van je artikel gemaakt en je slaat 'm op, verschijnt er meteen een categoriebalk waarin staat dat het artikel als werk in uitvoering is. Bij het heropenen kun je de categorie dan veranderen en het artikel verder afmaken Gr. Hanssain (overleg) 23 nov 2022 21:13 (CET)
- Daar maak ik wel gebruik van, maar eigenlijk alleen als ik het gevoel heb dat het langer dan een paar uur gaat duren om een lang artikel te maken. Als ik een kort artikel in tien minuten kan maken vind ik het maar overbodig om er zo'n sjabloon bij te doen. Єize01 (નુ־) overleg? 23 nov 2022 21:17 (CET)
Kerstkaart
Beste Eize01,
Ik wens je een feesttijd vol vreugde, plezier en gezelligheid toe. Moge het komende jaar je veel geluk en voorspoed brengen.
Hartelijke kerstgroeten,
Kerstkaart
Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar! 2022 was een jaar waarin veel gebeurde in de wereld en op WikiKids. We hebben twee WikiProjecten gehouden (over Oekraïne en minderheidstalen in Europa), veel artikelen verbeterd en opgeknapt, enkele Awardartikelen toegevoegd, een nieuwe tutorial gemaakt, veel bugs opgelost en we verwelkomden een nieuwe moderator. Heel erg bedankt voor jouw bijdrage het afgelopen jaar! Met jouw hulp houden we WikiKids up-to-date en breiden we het aantal artikelen uit. Ik wens jou een fijne kerst en jaarwisseling. P.S. Wel oppassen met vuurwerk! ;-) |
Mike1023 13 dec 2022 12:25 (CET)
Ridder
Als je rond koningsdag een lintje krijgt, dan wordt je geridderd en ben je een ridder, iets anders dan een middeleeuwse ridder. Zie Ridderorde Gr. Hanssain (overleg) 28 dec 2022 15:56 (CET)'
- Dat weet ik en daar had ik ook aan gedacht, maar eigenlijk gaat het hele artikel ridder alsnog over middeleeuwse ridders, wat er dan alsnog voor zorgt dat artikel middeleeuwse ridder nutteloos wordt. Ik kan er ook van uit gaan dat kinderen uit de doel groep eerder een middeleeuwse ridder bedoelen als ze 'ridder' opzoeken. Єize01 (નુ־) overleg? 28 dec 2022 16:04 (CET)
Goed bezig!
Hoi Eize, ik wilde even zeggen dat jouw artikel over Frederik II Hohenstaufen er al echt heel goed uit ziet! En je weet er ook veel van af zie ik! Groempdebeer • Vragen? 13 feb 2023 17:23 (CET)
- Bedankt Groempdebeer! Ik heb thuis een biografie (of eerder kroniek) van Gregor Dijkhuis over Frederik liggen, dus ik kan alle bronnen altijd bij me hebben. Op de site van de bibliotheek. Єize01 (નુ־) overleg? 13 feb 2023 20:12 (CET)
SuperSchrijfwedstrijd: 1e plaats
Dag Eize, na lang overleggen hebben we besloten dat je artikel, Frederik II Hohenstaufen, de SuperSchrijfwedstrijd 2023 gewonnen heeft. Van harte gefeliciteerd met de overwinning. Het artikel is automatisch genomineerd voor een Award op WikiKids:Awards. Ook heb ik hem in de nieuwe lijst met artikelen van de week opgenomen. Ook mag je de volgende gebruikersbox op je gebruikerspagina zetten.
Deze gebruiker won de eerste plaats tijdens de SuperSchrijfwedstrijd 2023 |
Met vriendelijke groet, Mike1023 5 mrt 2023 21:27 (CET)
- Hoi Mike1023. Bedankt! De gebruikersbox krijgt binnen zeker een mooi(er) plekje op mijn GP. Groetjes, Єize01 (નુ־) overleg? 5 mrt 2023 21:33 (CET)
Goed bezig - planten
Ik zie dat je goed bezig bent met de planten. Misschien ten overvloede even een tip: als je bij zoogdieren kijkt, zie je hoe ik de orden heb aangegeven. In de Infobox zet ik bij 'behoort tot de' telkens de hogere orde, wat jij volgens mij ook doet. Bijvoorbeeld bij https://dier-en-natuur.infonu.nl/bloemen-en-planten/112750-de-indeling-van-het-plantenrijk.html. Ik heb ook veel gebruik gemaakt van de Engelse Wikipedia, met translate daarbij geïnstalleerd. De Latijnse namen maken het zoeken makkelijker. Misschien helpt ook deze site: https://www.vcbio.science.ru.nl/virtuallessons/lifecycle/
Plant (Plantae) > Landplant (Embryophyta) > zaadplant (Spermatopsida) > bedektzadigen (Angiospermae) enz.
Succes. Gr. Hanssain (overleg) 3 apr 2023 19:26 (CEST)
- Dankjewel. Gelukkig ben ik al bekend met de indeling van organismes. Ik vind ook dat het Vlaamse Ecopedia goed te gebruiken is, hier bijvoorbeeld de link naar de bolderik op die site: https://www.ecopedia.be/planten/bolderik. De pagina's bevatten vaak veel duidelijke informatie (hoewel soms een beetje gelimiteerd tot Vlaanderen). Ik ga zeker nog wel eens een kijkje nemen op de site van de Radboud Universiteit. Єize01 (નુ־) overleg? 3 apr 2023 20:31 (CEST)
- Ziet er goed uit dat Ecopedia. Mooie bron. Heb even naar de pagina Planten gekeken, misschien kunnen we de hoofdindeling en (sommige) onderverdelingen wat duidelijker maken. Dan sluit e.e.a. wat beter op elkaar aan. Ikzelf heb een tuinbouw (ontwerp) achtergrond, maar ben in het onderwijs terechtgekomen. Gr. Hanssain (overleg) 3 apr 2023 21:40 (CEST)
Hoi Eize, Volgens mij heb je net iets op de pagina coniferen verandert, terwijl er een werk sjabloon op stond. Hiermee heb je het werk waarmee ik bezig was teniet gedaan. Jammer, is mij ook wel eens overkomen. Gr. Hanssain (overleg) 4 apr 2023 11:43 (CEST)
- Oh sorry, het viel mij op dat iets van de Wikipedia per ongeluk letterlijk uit het Engels vertaald werd (sales naar verkoop), en had toen niet gedacht aan het werksjabloon dat er stond. Ik excuseer mij voor dit ongemak. Єize01 (નુ־) overleg? 4 apr 2023 11:49 (CEST)
- Geeft niet, heb het inmiddels verholpen. Werk sjabloon is er nu af. Mocht je nog iets tegenkomen dat niet klopt, ga je gang. Gr. Hanssain (overleg) 4 apr 2023 12:19 (CEST)
- Hoi Eize, ik heb een aantal 'paden' aangemaakt vanaf planten. Ik heb met name de hoofdorden en suborden aangehouden, te beginnen met zaadplanten, onderverdeeld in naaktzadigen en bedektzadigen en zo verder. Ik heb niet overal de officiële Nederlandstalige namen kunnen vinden, maar heb overal ook de Latijnse naam gebruikt. Mocht je dingen willen veranderen, ga gerust je gang. Mochten er bij bepaalde plantensoorten typisch Vlaamse namen bestaan, is het wel leuk om die er ook bij te vermelden. Gr. Hanssain (overleg) 7 apr 2023 16:26 (CEST)
- Behalve een spelfout heb ik helaas niets kunnen vinden. Єize01 (નુ־) overleg? 7 apr 2023 17:57 (CEST)
- Trouwens, het is me opgevallen dat jij de meeste families en andere niveaus met ....-achtigen aangeeft, terwijl ik ze meestal met ....-familie aangeef. Zou het handig zijn als ik de manier waarop ik het doe aanpas en de pagina's die ik al heb gemaakt/bewerkt ook verander? Єize01 (નુ־) overleg? 7 apr 2023 18:38 (CEST)
- Mijn twijfel zit in het feit dat de Latijnse naam "achtige" (orde) boven de familienaam zit, maar je hebt het min of meer over hetzelfde. Waarschijnlijk is het beter om alles het om te zetten naar familie. Zal ik de komende tijd doen. Dan zitten we op één lijn. Gr. Hanssain (overleg) 7 apr 2023 21:20 (CEST)
- Bij deze aangepast. Mocht je nog een 'achtige' tegenkomen, dan kun je die aanpassen. Bij Asterfamilie en Orchideefamilie lijst geplaatst, maar nog niet als linken. Gr. Hanssain (overleg) 7 apr 2023 22:39 (CEST)
- Mijn twijfel zit in het feit dat de Latijnse naam "achtige" (orde) boven de familienaam zit, maar je hebt het min of meer over hetzelfde. Waarschijnlijk is het beter om alles het om te zetten naar familie. Zal ik de komende tijd doen. Dan zitten we op één lijn. Gr. Hanssain (overleg) 7 apr 2023 21:20 (CEST)
- Hoi Eize, ik heb een aantal 'paden' aangemaakt vanaf planten. Ik heb met name de hoofdorden en suborden aangehouden, te beginnen met zaadplanten, onderverdeeld in naaktzadigen en bedektzadigen en zo verder. Ik heb niet overal de officiële Nederlandstalige namen kunnen vinden, maar heb overal ook de Latijnse naam gebruikt. Mocht je dingen willen veranderen, ga gerust je gang. Mochten er bij bepaalde plantensoorten typisch Vlaamse namen bestaan, is het wel leuk om die er ook bij te vermelden. Gr. Hanssain (overleg) 7 apr 2023 16:26 (CEST)
- Geeft niet, heb het inmiddels verholpen. Werk sjabloon is er nu af. Mocht je nog iets tegenkomen dat niet klopt, ga je gang. Gr. Hanssain (overleg) 4 apr 2023 12:19 (CEST)
Hoi Eize, ik heb nog eens gekeken naar de namen van de orden en families. De ordes eindigen allemaal op -ales en de families op -aceae. De families zijn vrijwel altijd vernoemd (vaak ook met een Nederlandse naam) naar een lid binnen die familie (zie Categorie:Plantenfamilie). Voor de orden bestaan eigenlijk geen Nederlandse namen op Wikipedia, maar de achtervoeging -achtigen dekt volgens mij het beste de lading. Zo heb je een duidelijk onderscheid tussen de orden en de (onder)families. Hoor graag je mening. Gr. Hanssain (overleg) 14 apr 2023 13:53 (CEST)
- En onderfamilies hebben -oideae. Ik ben het met je eens. Ik ga wat aanpassen, bijv. 'Araucariales' naar Apenboomachtigen. Ik weet echter niet wat ik met de paar onderfamilies die hier en daar staan moet. Bijvoorbeeld, bij Cupressoideae is er al een 'cipresfamilie', 'cipresachtigen' en zelfs 'cipressenfamilie' gebruikt om orden, families en subklassen aan te geven. Misschien kunnen ze gewoon met -onderfamilie eindigen, als Cipressenonderfamilie, maar dan worden de namen wel erg lang. Єize01 (નુ־) overleg? 14 apr 2023 14:34 (CEST)
- Anders laten we dat van de onderfamilies nog even zitten. Ik denk persoonlijk dat het de kinderen 'een worst zal wezen'. Voor ons is de indeling echter wel belangrijk. Het inspringen in de lijst bij 'Nieuwe' tweezaadlobbigen maakt al veel duidelijk. Gr. Hanssain (overleg) 14 apr 2023 15:21 (CEST)
- Ik denk dat we voor onderfamilies wel -soortigen zouden kunnen gebruiken. Єize01 (નુ־) overleg? 15 apr 2023 14:05 (CEST)
- Prima voorstel! Ik weet niet of een ondersoort hetzelfde is als een variëteit. Is het een gekruisde soort dan heet het een hybride en is de variëteit gekweekt, dan heet het een cultuurvarieteit of kortweg cultivar. De varieteit wordt als derde latijnse naam aangegeven en een hybride met een X. Cultuurvarieteiten worden meestal in de landstaal aangegeven. Gr. Hanssain (overleg) 15 apr 2023 14:15 (CEST)
- Ik denk dat we voor onderfamilies wel -soortigen zouden kunnen gebruiken. Єize01 (નુ־) overleg? 15 apr 2023 14:05 (CEST)
- Anders laten we dat van de onderfamilies nog even zitten. Ik denk persoonlijk dat het de kinderen 'een worst zal wezen'. Voor ons is de indeling echter wel belangrijk. Het inspringen in de lijst bij 'Nieuwe' tweezaadlobbigen maakt al veel duidelijk. Gr. Hanssain (overleg) 14 apr 2023 15:21 (CEST)
Biologiester
Hoi Eize, Hierbij rijk ik je de biologiester uit, voor je inzet en initiatief voor het verbeteren en aanvullen van de planten. Het is tevens prettig met je samen te werken. Gr. Hanssain (overleg) 10 apr 2023 14:16 (CEST)