Wikikids:Boomhut/archief5

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

woordspin

Hoe moet ik een woord spin maken op wikikids ?

Dat is niet mogelijk op WikiKids, dat zul je zelf op papier moeten doen met pen en potlood. :) apoo overleg · (MOD) 24 februari 2011 12:01 (CET)
Je kunt er ook de website bubbl.us voor gebruiken.Gerarddummer 24 februari 2011 13:06 (CET)

Dit is ook prima te doen op Mindmeister wel even een gratis account aanmaken. Harry Spoelstra 24 februari 2011 18:55 (CET)

Gebruiker:Koms/monobook.js

mijn Gebruiker:Koms/monobook.js werkt niet meer kan daar iemand naar kijken Globe.png Koms - Egypte! 3 maart 2011 08:52 (CET)

mag ik deze afbeelding gebruiken.

Lange, lange link van google images

--koentje 3 maart 2011 11:00 (CET)

Het is niet duidelijk welke licentie er op de afbeelding zit. Dus je mag deze helaas niet gebruiken. :) apoo overleg · (MOD) 3 maart 2011 11:02 (CET)

Alhambra

Ik heb gezien dat de eerste regels overeenkomen met wikipedia is dat een probleem?


Artikel op Wikipedia NL

Het Alhambra (Arabisch: قصر الحمراء - qasr alhamrā' - Rode Paleis) is een middeleeuws paleis en fort van de Moorse heersers van het Koninkrijk Granada in Andalusië (Zuid-Spanje). ...

Artikel op Wikikids

Het Alhambra (Arabisch: قصر الحمراء - qasr alhamrā' - Rode Paleis) is een middeleeuws fort en paleis in Zuid-Spanje. Het was van de Moorse ridders uit Andalusië. Het gebouw is erg populair en is al bij veel attractieparken nagebouwd. Het Alhambra staat op de werelderfgoedlijst. Het is erg moeilijk om binnen te komen, omdat UNESCO maar een beperkt aantal bezoekers binnenlaat. Daarom is vooraf boeken ook verstandig om naar binnen te gaan. Volgens Ferdinand II van Aragón en Isabella I van Castilië was het Alhambra een belangrijke plek. Hun kleinzoon wilde Granada, waar het Alhambra op ligt, de hoofdstad maken en dus sloopte hij het gebouw om een nieuw paleis er in te zetten. Zijn vrouw heeft er voor gezorgd dat de rest bleef. Vanwege de fijn uitgevoerde islamitische kunst en de zeer grote waarde van de kunstschatten, is het een populaire trekpleister voor kunststudenten in Europa. Binnenin zijn er mooie decoraties die toegeschreven worden aan Yusuf I. Veel kunstschatten van het Alhambra zijn gerestaureerd en zo een goed voorbeeld van Moorse kunst op het Europese vasteland. Globe.png Koms - Egypte! 4 maart 2011 12:48 (CET)

Het gaat hier maar om 1 regeltje, dus geen enkel probleem. :) apoo overleg · (MOD) 4 maart 2011 13:07 (CET)

Plaatjes

Ik weet niet hoe ik een plaatje moet plakken. Wie wil het me uitleggen? - Deze reactie werd toegevoegd door Roosjebloempje (overleg | bijdragen)

Hallo, plaatjes op WikiKids zijn best wel moeilijk. Je moet ze namelijk uploaden via deze pagina. Je mag niet elk plaatje gebruiken wat jij wil, je moet namelijk weten of je het plaatje mag gebruiken. Dit kun je alleen weten wanneer er bij staat dat het mag. Bekijk deze pagina is met je vader of moeder, zodat jullie er samen uit komen. Plaatjes die je vind op deze website mag je altijd gebruiken. Daarom is het handig om daar altijd je plaatjes vandaan te halen en niet van google. :) apoo overleg · (MOD) 7 maart 2011 17:37 (CET)

hoe weet je of je dat plaatje mag gebruiken??--Melody 24 maart 2011 17:17 (CET).

Plaatjes op WikiKids moeten vrijgegeven onder een zogenaamde 'vrije licentie'. Plaatjes die je op internet vind en foto's van werken waar copyright op zit hebben standaard copyright erop zitten TENZIJ ANDERS VERMELD. Licenties die op WikiKids toegestaan zijn, zijn onder andere de "Creative Commons"-licenties, GFDL en publiek domein. Als je een plaatje op internet vind zul je dus op zoek moeten naar de copyright-tekst. Meestal staat onderaan de pagina een regeltje. Als hier een tekst staat met ©, dan zit er meestal sowieso copyright op. Als een van de namen die ik net hierboven noemde daar staat, dan is het plaatje waarschijnlijk onder die licentie vrijgegeven. Soms moet je doorklikken naar de copyright-pagina.
Omdat op vrijwel alle plaatjes nog altijd copyright zit, is het mogelijk om met google te zoeken op vrije licenties. Voor Google moet je op 'Geavenceerd zoeken' drukken onder het zoekveld en onder 'Afbeeldingen weergeven met het label' de optie 'gelabeled voor hergebruik, inclusief aanpassing' aanklikken. Je krijgt dan zo'n soort zoekopdracht: [1]. Je kunt ook op WikiMedia Commons zoeken naar een plaatje. Daar zijn alle plaatjes gegarandeerd vrijgegeven onder die zogenaamde 'vrije licentie'. Hopelijk helpt dat een beetje :-) »» sum U rai 8 wp·ll 24 maart 2011 17:30 (CET)

?

Wij begrijpen niet wat we bij vraag vijftien moeten doen. - Deze reactie werd toegevoegd door Tim6666 (overleg | bijdragen)

Wat bedoel je? --Wouter15 overleg · (MOD). 15 maart 2011 16:04 (CET)
Ik denk dat je bedoeld 'Opdracht 15' van het WikiKids Werkboek? Als je dat niet snapt moet je met je juf of meester het samen doornemen. Als je juf of meester het dan ook niet weet kun je hier neerzetten wat je dan precies niet snapt. Zodat we je een goed antwoord kunnen geven. :) apoo overleg · (MOD) 15 maart 2011 16:17 (CET)
hallo, hier de juf die het ook niet snapt...

In het werkboek staat : Bij de geavanceerde instellingen zorg je dat bij Gebruikersrechten de optie "gelabeld voor hergebruik" is geselecteerd, maar zowel op school als hier thuis kan ik dat niet vinden, er staan heel andere dingen.Verder snappen we niet waar we die logo's moeten zoeken???? Groet --Wies51 15 maart 2011 19:22 (CET)

De dikgedrukte zin is van toepassing wanneer je deze pagina bekijkt. Hier kom je door:
  1. Ga naar google.nl.
  2. Klik op 'afbeeldingen' bovenaan de pagina.
  3. Klik rechts naast de zoek knop op 'Geavanceerd zoeken naar afbeeldingen' (zie ook de afbeelding in het werkboek).
  4. Bijna onderaan de pagina staat 'Gebruiksrechten' (zie ook de afbeelding in het werkboek).
  5. Kies uit het lijstje: 'gelabeld voor hergebruik'.
Daarna kijk je weer een stukje naar boven, typ je een zoekwoord in en klik je op 'Google Zoeken'. Alle afbeeldingen die dan verschijnen mag je gebruiken op WikiKids.
De logo's geven aan welke licentie een plaatje of een stukje tekst heeft. CC Staat voor Creative Commons. Je kunt op deze pagina een overzicht vinden van welke verschillende licenties er zijn en wat ze betekenen.
Dit moet je volgens mij wel een eindje op weg helpen, als je nog vragen hebt kun je die gerust stellen :). :) apoo overleg · (MOD) 15 maart 2011 21:01 (CET)

nieuw onderwijsportaal

Dag allemaal,

Binnenkort wordt het nieuwe onderwijsportaal actief. Als je nog aanvullende tips hebt voor dit portaal dan hoor ik het graag. Gerarddummer 16 maart 2011 09:13 (CET)

Mooi portaal, alleen zou ik bij de handleiding voor docenten bij hoofdstuk 7 het stukje over de rss weghalen en vervangen door de normale recente wijzigingen. :) apoo overleg · (MOD) 16 maart 2011 10:57 (CET)
Dag Apoo, ik zal dit er nog aan toevoegen. Ik zet het portaal vanavond nog online (nou ja in plaats van het bestaande portaal). Gerarddummer 16 maart 2011 19:01 (CET)

Gouden eeuw

weten jullie wat voor een beroepen in de gouden eeuw die nu niet meer bestaan? - Deze reactie werd toegevoegd door Lisannedebeste (overleg | bijdragen)

Misschien kun je het antwoord vinden op Gouden Eeuw. Anders kun je misschien zoeken op Davindi, de zoekmachine van kennisnet, of Google. »» sum U rai 8 wp·ll 21 maart 2011 12:03 (CET)

regels

ik ben nieuw maar wat zijn de regels eigenlijk? en hoe moet je een plaatje in je artikel zetten?

Die kun je lezen op het Kidsportaal. Als je het werkboekje doorneemt moet het allemaal wel duidelijk worden. Veel succes op WikiKids. Gerarddummer 24 maart 2011 20:30 (CET)
Het kids portaal kun je vinden door hier te klikken :) apoo overleg · (MOD) 24 maart 2011 20:31 (CET)

link

Hallo iedereen... weet iemand misschien hoe je een link in een stukje moet plaatsen??? ik heb hulp nodig!!! ik hoop dat iemand me kan helpen groetjes en ik hoop dat iemand het ziet en me het kan vertellen!!!

Een link naar een artikel binnen wikikids plaats je zo: [[plant]], [[boom]] [[koe]]. Als je daar op klikt kom je dan op een artikel uit binnen WikiKids. Als je een link wilt plaatsen naar een andere site dan doe je dat via [http://www.hierjelink.nl/ klik hier]. Veel succes! :) apoo overleg · (MOD) 28 maart 2011 17:07 (CEST)
Hier vind je het even stap voor stap:
Je zet op de volgende manier een link in een artikel:
  1. Ga naar een artikel bv Harry Potter (personage)
  2. Je wilt bv Ron Wemel een link geven. Dan zet je gewoon 2 rechte haken met de punt naar rechts [[ aan het begin van het woord en 2 rechte haken met de punt naar links ]] aan het einde van het woord.
  3. Wil je nu bv het woord Ron een link geven naar Ron Wemel dan zet je gewoon het volgende neer ([[<naam van het artikel naar waar het verwezen moet worden>|<naam zoals het op de pagina moet staan>]]
Ik hoop dat je nu begrijpt hoe je links moet maken in een artikel. Begrijp je het niet? Dan hoor ik het graag en kijken we gewoon even verder. --Wouter15 overleg · (MOD). 28 maart 2011 17:11 (CEST)
Deze informatie is terug te vinden in de kennisbank bij WikiKids:

http://www.schoolhelpdesk.nl/wikikids -- 24 apr 2012 21:54 (CEST)

Vraag van Laurasuur

Verplaatst vanaf Overleg:Hoofdpagina »» sum U rai 8 wp·ll 2 april 2011 20:22 (CEST)

ik heb een vraag hoe heet het als mensen voor de camera staan en ze bewegen en een poppetje op de computer doet dat na want ik moet een spreekbeut houden en heb die info nodig thx!! - Deze reactie werd toegevoegd door Laurasuur (overleg | bijdragen)

Hoi Laura,
Het woord wat je zoekt is Motion capturing. In het Nederlands ga je denk ik niet zo heel veel informatie hierover vinden, maar misschien kun je met hulp van een leraar of je ouders proberen wat informatie uit het Engels te gebruiken. »» sum U rai 8 wp·ll 2 april 2011 20:20 (CEST)

Vraag

hallo hebben jullie misschien informatie over epilepsie want ik moet een spreekbeurt er over houden!!!!!--Melody 6 april 2011 14:09 (CEST)

Je kan aan de linkerkant van het scherm in de balk onder Zoekwoord het woord epilepsie invullen. En dan klik je op Ok of zoeken en als er dan een pagina over bestaat dan geeft de zoekmachine dat ook aan en anders hebben wij geen informatie over je onderwerp. --Wouter15 overleg · (MOD). 6 april 2011 15:29 (CEST)

Titel

Ik heb een stukje geschreven over Usher, maar de titel daarvan is: gebruiker:Suzanne3012 . Dus als je nu Usher intypt bij zoek, krijg je mijn artikel niet, maar als je bovenstaande titel invoert, krijg je het stuk wel! Dus hoe verander je de titel?

Hallo Suzanne3012,
Je hebt de tekst geplaatst op je gebruikerspagina, daar zet je zaken neer over je zelf, maar niet een artikel.
Ga naar je gebruikerspagina suzanne3012 en kopieer de tekst even, ga dan naar het zoekveld, type Usher, dan zie je daarna dat de tekst :Usher rood is, klik daarop en plak dan de tekt daarin. Sla het daarna op. Haal de tekst dan weg bij je gebruikerspagina.
Harry Spoelstra 19 april 2011 14:21 (CEST) PS ik kan het wel voor je doen, maar dan lijkt het alsof ik het geschreven heb terwijl het jouw tekst is.

muziek in brazielië

hoi ik ben radjayes5 ik hou mijn onderwerp over muziek in brazielië. het lijkt mij een leuk onderwerp zoek het maar op.

Leuk hoor :-). Let je er wel op dat je "Brazilië" schrijft. :) apoo overleg · (MOD) 19 april 2011 14:52 (CEST)

mijn zelf

Hallo ik ben mfd. Ik ben een artikel aan het schrijven over Owl city. Als jij iets weet en het wil opschrijven GRAAG. - Deze reactie werd toegevoegd door Mfd (overleg | bijdragen)

Die vraag heb je al op je OP gesteld die ik trouwens heb verplatst naar je gebruikerspagina omdat die vraag dar niet hoort. --Wouter15 overleg · (MOD). 26 april 2011 14:18 (CEST)

gebruikerspagina

kan je een gebruikerspagina versieren? bijvoorbeeld in vlakken dingen zetten?? zo ja, hoe kan je dat doen?

Ik heb hier een antwoord gegeven op je vraag. Zo'n zelfde vraag stelde een andere gebruiker namelijk ook. --Wouter15 overleg · (MOD). 26 april 2011 14:35 (CEST)

Muziek in Brazilië

ik had een heel leuk stuk geschreven over muziek in Brazilië. toen ging ik er naar kijken en toen stond er toegewezen naar Samba en dat vond ik niet leuk en het was waar . Nu ben ik maar een beetje overnieuw begonnen

hoe kan ik een foton op de tekst zetten

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Boomhut/archief5&oldid=226503"