Help mee! Maak een account of meld je aan.
Stem nu op: NLD, Dyspraxie en Faalangst

Wikikids:Boomhut/archief35

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

hmm

hoe maak je een pagina aan voor informatie te zetten?? - Deze reactie werd toegevoegd door Uny (overleg | bijdragen)

Als je een artikel wil maken moet je naar de hoofdpagina gaan daar rechts boven een beetje ongeveer staat er maak het artikel zelf aan. Als je meer info wil toevoegen aan je artikel doe je zo'n tussen kopje ====. Tussen deze kopjes zet je het woord neer zoals dit: ==dit==.-- Maxie1Hoi E-mail 1 jan 2015 17:10 (CET)

WikiKids account verwijderen

Ik wil graag wikikids account verwijderen! TakeItEasy (overleg) 1 jan 2015 19:57 (CET)

Dat kan niet. Je kan je natuurlijk wel afmelden en nooit meer terugkomen, maar verwijderen is niet mogelijk. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 1 jan 2015 20:01 (CET)

de botten

hallo wikikids,

ik kan hier niks vinden over de botten en ik wil er wat over weten voor men spreekbeurt kunnen jullie dat regelen? zo ja dan bedankt - Deze reactie werd toegevoegd door Roompje (overleg | bijdragen)

We hebben een pagina over botten: klik hier :) apoo overleg 2 jan 2015 11:23 (CET)

Artikel van het jaar!

Wanneer komt de winnaar online? Nadah Questions Harry Potter wordmark.svg 2 jan 2015 12:28 (CET)

Het is geen artikel van het jaar, maar zie hieronder. Southparkfan 2 jan 2015 12:53 (CET)

Artikel van de week van 2014

Beste gebruikers, de uitslag van de verkiezing van het artikel van de week van 2014 is bekend. Als eerste wil ik zeggen dat het best wel spannend was, aangezien het op een gegeven moment een nek-aan-nek race werd. Het artikel dat de meeste aantal stemmen kreeg heeft dan ook op het nippertje 'gewonnen' met maar liefst zeven stemmen. Aangezien tien verschillende gebruikers hebben gestemd in de verkiezing is dat een unieke prestatie!

Laat ik niet teveel woorden vuilmaken aan de inleiding. Het artikel van de week van 2014 met zeven stemmen is Rooms-Katholieke Kerk, geschreven door Vviktorie! Zijn artikel wordt omschreven als een lang, duidelijk en mooi artikel dat veel informatie bevat. Naast het artikel geschreven door Vviktorie waren er nog andere artikelen die ook veel stemmen kregen: Zweden door Danoinjesta met zes stemmen, Bedoeïenen door Eitje met vijf stemmen, Krimcrisis door Vviktorie ook met vijf stemmen, en Wereldkampioenschap voetbal 2014 door (vooral) Beem met vier stemmen. Helaas zaten er ook een aantal met de minste stemmen: Sotsji door Beem, Olympische Winterspelen 2014 ook door Beem, en Melise de Winter door Maxie1hoi kregen maar één stem. Daarbij wil ik even zeggen dat dat niet erg is, want het vergt aardig wat werk om jouw artikel een artikel van de week te maken!

Er is geen datum bekend voor een volgende soortgelijke verkiezing in 2015 (of later), maar ideeën zijn altijd welkom. Southparkfan 2 jan 2015 12:53 (CET)

Gefeliciteerd! Ik wil niet irritant ofzo doen, maar ik denk dat we met z'n allen artikelen schrijven. Dus, ja. :D Ik snap mezelf ook niet! Ik hoop dat 2015 nog zo'n mooi jaar als 2014 is! Nadah Questions Harry Potter wordmark.svg 2 jan 2015 13:15 (CET)
@SPF: Misschien voor dit jaar in de laatste week? – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 2 jan 2015 17:08 (CET)
Maar voor is er geen artikel van het jaar geweest in 2014?-- Maxie1Hoi E-mail 2 jan 2015 17:42 (CET)

Gelukkig Nieuwjaar!

Ook al ben ik een beetje laat, wil ik hierbij iedereen nogmaals een heel gelukkig 2015 wensen! Hopelijk wordt dit weer een topjaar voor de wiki ;) – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 2 jan 2015 20:57 (CET)

Geeft niet, de bedoeling is erg mooi. Dus happy new year. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 2 jan 2015 21:05 (CET)

Koeien

Hoi mensen, over het dier rund zijn nu zes pagina's, koe, koe (rund), stier, os, kalf en rund. Ik wil deze pagina's allemaal samenvoegen tot een mooi, lang artikel. Mij lijkt het namelijk het makkelijkst om per diersoort één artikel te hebben. Vindt iedereen dit een goed idee, of moeten we pagina's als hond/puppy of paard/merrie/hengst gescheiden houden? Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 2 jan 2015 21:20 (CET)

Ik ben absoluut tegen dat we tachtig pagina's hebben over hetzelfde onderwerp. Gooi maar bij elkaar. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 2 jan 2015 21:39 (CET)
Ik sluit me ook aan bij Beem! Beem, ik merk zelf ook dat als er al een pagina bestaat dat die dan opnieuw aangemaakt wordt maar dan met een andere titel! Net zoals die keer dat er al een Frozen artikel bestond zat iemand anders weer eentje aantemaken of wat dachtje van MovieStarPlanet of Disney. Beem je hebt dus gewoongelijk!-- Maxie1Hoi E-mail 3 jan 2015 10:12 (CET)
Dag Beem, ik denk wel dat er pagina's moeten blijven over verschillende soorten dieren. Dus een artikel over koe, os en rund. Als je kijkt naar Wikipedia zie je dat elk artikel dat je noemt daar ook bestaat. Dus zo gek is het niet. We moeten het dan wel goed doen natuurlijk. Als ik het goed zie zou rund het centrale artikel moeten zijn waaronder koe, stier, rund, kalf en os hangen. Over een kalf kun je echt iets anders vertellen dan over een stier. Daar kun je aparte artikelen aan besteden. Ook over een puppy kan dat trouwens. Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 3 jan 2015 10:41 (CET)
Koe en Koe (rund) kunnen natuurlijk wel worden samengevoegd. Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 3 jan 2015 10:42 (CET)
Ik vind ook dat je over een stier en os en alles verschillende dingen kan zeggen, maar ik dacht om dat te doen onder kopjes op het artikel rund. Een kopje stier, koe en kalf. Net zoals dat nu bij kat is met kitten. Als je dan op kitten zoekt, wordt je doorverwezen naar kat. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 3 jan 2015 12:07 (CET)
Dag Beem, je kan in het artikel koe wel stukjes opnemen natuurlijk over os, stier en kalf. Maar daarbij kun je dan ook direct verwijzen naar het hoofdartikel erover. Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 4 jan 2015 09:55 (CET)

Oud en nieuw

Volgens ons mag je pas vuurwerk afsteken op 31 december vanaf 18.00 uur.

Groeten van Nova en Juf Ilona

artikel

ik wil een artikel schrijven hoe moet dat?

lieve8

Hallo als je een artikel wilt schrijven kies je eerst een onderwerp. Bestaat het artikel al dan kun je het bewerken en er dingen aan toevoegen. Bestaat het artikel nog niet, dan kun je het aanmaken. Voorbeeld vulkanen. bij zoekwoord toets je vulkanen in. Dan kom je op een pagina die over vulkanen gaat. Dan klik je boven aan de pagina bij de rode tabjes op Bewerken. Is dit de eerste keer dat je een artikel schrijft Tip oefen in de wikikids:zandbak. Ga anders naar de alarm knop en klik op het bovenste linkje.

Groetjes Anne.vAnne.v (overleg) 6 jan 2015 13:21 (CET)

Filmje

Hoe kan je een filmpje in je tekst zetten ???

--Anne.v vraagjes??? (overleg) 6 jan 2015 17:51 (CET)

Op de pagina Wikikids:Filmpjes plaatsen staat wat informatie hierover. Veel succes! Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 6 jan 2015 17:55 (CET)

ronde van vlaanderen

kun je mij wat uitleg geven over de rond van vlaanderen.


gr luca

bloed

Waar hebben we bloed voor nodig en hebben we niet gewoon water in ons lichaam.

Je kan opzoeken op WikiKids als het er op staat, als het er niet opstaat kun je op Google zoeken of een boek lezen er over of op www.goeievraag.nl dit vragen.-- Maxie1Hoi E-mail 7 jan 2015 18:55 (CET)


slagaders en Ader

waarom hebben julie zo wijnig info over de slagader en de ader ik heb een werkstuk daar over en ik moet een hele bladzijde vol hebben ik weet niet wat ik nu moet doen ik moet namelijk 1 HELE BLADZIJDE VOL HEBBEN!!!!!!!!!GROETEN MVR. MC1.

Hoi, misschien moet je verder op Google zoeken, verder hebben wij niets, als je misschien klaar bent met je werkstuk kun je het erbij voegen voor andere kinderen als je wil. Nadah Questions Harry Potter wordmark.svg 7 jan 2015 18:13 (CET)
@MC1: Misschien kun je zelf info toevoegen aan het artikel, want wij schrijven vrijwillig artikelen en niet "gedwongen" – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 8 jan 2015 06:56 (CET)

Het is eigenlijk een werkstuk, dus waarom zouden wij een hele bladzijde vol typen voor iemand anders? Ik snap dat het vervelend is dat er weinig informatie is, maar zelf zit ik met het probleem van mijn eigen werkstuk; ik kan nergens iets vinden over de voor en nadelen en vormen van recycling. Sterkte met het zoeken. PS: Als je een hele bladzijde vol moet hebben, gebruik dan een groter lettertype!

Dwingen

Hoi, ik merk de laatste tijd dat als iemand (nieuweling) wat vraagt over een onderwerp dan zeggen de meeste we zijn niet gedwongen. misschien is het maar een vraag? Ik vind het een beetje stom gedrag tegen een nieuweling, ik dacht, ik meld het even, want toen iedereen hier nieuw aankwam vroegen wij wel zulke dingen, misschien een paar niet en een paar wel, maar misschien kan het op een vriendelijkere manier. Nadah Questions Harry Potter wordmark.svg 8 jan 2015 17:56 (CET)

Hey Nadah, we wijzen nieuwe gebruikers altijd op de zoekfunctie. Bovenaan staat ook duidelijk Klik hier om een vraag over WikiKids te stellen!. Als iemand maar dingen blijft vragen, zeggen we inderdaad we zijn geen helpdesk, maar dat is nooit meteen de eerste keer. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 8 jan 2015 18:05 (CET)
@Beem dat is wel idd waar. Maar die gebruikers die vragen idd wel te veel als we helpdeks zeggen maar die gebruikers proberen gewoon makkelijke info te zoeken en een goed cijfer te halen. Maar Beem wat je zegt is ook wel waar.-- Maxie1Hoi E-mail 8 jan 2015 18:07 (CET)
@Maxie1hoi: Dat denk ik ook, @Beem Ja, da's wel waar. Nadah Questions Harry Potter wordmark.svg 8 jan 2015 18:08 (CET)

Alarm!

hallo ik heb een vraagje, wat is het alarm eigenlijk op wikikids?

Klik er eens op zou ik zeggen, dan zie je vanzelf wat het is. :) apoo overleg 10 jan 2015 10:33 (CET)

Ik kan niets vinden

Ik kan nergens de voor en nadelen en vormen van recycling vinden. Kan iemand me helpen?

Niet alles is op Wikikids te vinden. Maar misschien vind je nog iets in boeken, of op een andere site. maar als je het gevonden hebt, zou je het dan op Wikikids willen zetten? Doehoeg--Meetje04 (overleg) 20 jan 2015 13:34 (CET)

Bieb

Bij mijn bibliotheek werd er bij de kinderafdeling voor jullie gepromoot. Misschien is dit praten, maar ik dacht het is wel leuk om aan te geven. Nadah Questions Harry Potter wordmark.svg 14 jan 2015 18:49 (CET)

Erg leuk ;) – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 14 jan 2015 19:04 (CET)
Dat kan inderdaad wel kloppen. WikiKids geeft namelijk makkelijkere info dan bijv. Wikipedia. Ik denk persoonlijk dat dat vermelden niet nodig is. Ik vindt het een beetje alsof je in een winkel loopt en er staat "de voetbalschoenen uit deze winkel worden gedragen door Messi." Natuurlijk is WikiKids iets heel anders, slechts een voorbeeld, maar het gaat om het idee. Dit is ook maar mijn mening en misschien hebben anderen een amdere mening. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 14 jan 2015 19:08 (CET)
Super leuk ja. Het is altijd wel leuk om WikiKids ergens te vinden, een paar maanden geleden stonden we bijvoorbeeld ook in de krant :) Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 14 jan 2015 19:15 (CET)
Altijd leuk als je WikiKids ergens anders ziet, vind ik. Het is fijn als je wordt opgemerkt. Face-smile.svg Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 14 jan 2015 19:21 (CET)

En dan is het nog leuker om te vertellen dat je een account hebt op die site :) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!--Meetje04 (overleg) 20 jan 2015 13:37 (CET)

wikikids

mijn vrienden willen ook een acount. maar bijna alle namen zijn al bezet.

Wij kunnen daar helaas weinig aan doen. Ze zullen dan echt een andere gebruikersnaam moeten zoeken. Het spijt me. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 16 jan 2015 14:51 (CET)

gekleurde tekst

Weet iemand hoe je zo een kleurtje achter de tekst kunt invoegen???

Groetjes --Anne.v (Vraagjes???) (overleg) 19 jan 2015 16:47 (CET)

Hoe je de tekst zelf kan kleuren kan je hier lezen. Voor een kleur achter de tekst kan je ook {{<naam van de kleur>}} gebruiken, maar dit werkt niet bij alle kleuren. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 19 jan 2015 16:52 (CET)

Sorry hoor, maar ik begrijp er helemaal niks van!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ik weet alleen hoe je je eigen handtekening doet, en dat is automatisch met kleur- de kleur rood bij mij-. Maar hoe doe je dan een andere kleur, en een plaatje achter je tekst??????????????????????????????????????????????????????

Doehoeg!!!!!--Meetje04 (overleg) 20 jan 2015 13:30 (CET)

Puzzel

Bij sommige informatie, helemaal aan het eind, staat "puzzel". Ik wou eigenlijk vragen wat dat is, en wat er gebeurd als je daarop klikt. En, kan je zelf ook een puzzel aanmaken??????

Groetjes--Meetje04 (overleg) 20 jan 2015 13:24 (CET)

Dan kom op een site of een pagina te recht met een puzzel over dat onderwerp. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 20 jan 2015 13:46 (CET)

rekenen

ben bang voor metend en metend rekenen wat doen?

Robin Hood Boek

Hallo,

ik wil een pagina aanmaken over een boek van Robin Hood. Ik weet niet of ik nu een nieuwe pagina zal maken genaamd Robin Hood (boek) of gewoon aan zal passen. weet iemand wat ik moet doen???

Groetjes Anne.v (Vraagjes???) (overleg) 21 jan 2015 16:50 (CET)

Dat ligt eraan. Als het een boek is wat alleen maar, zoals een encyclopedie, informatie geeft, kun dat het beste in het artikel Robin Hood. Is het een fictief leesboek dan kan het een apart artikel krijgen. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 21 jan 2015 16:56 (CET) Ik maak een nieuwe aan Face-smile.svg--Anne.v (overleg) 21 jan 2015 17:00 (CET)

boomhut

een boom hut is een boomhut

hallo

ik weet niet hoe termieten leven


ja ik wel

Hoi, als je info wil zoeken over termieten kan je boven de zoekbalk gebruiken. Hier tik je een woord in, je drukt op enter of op zoeken en je komt op de pagina terecht. Veel succes. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 22 jan 2015 13:15 (CET)

hoe kan ik chatten


bedankt mike 1023 maar ik weet niet hoe ze leven

Is het mogelijk om je gebruikers naam te veranderen?

User:bijou lukte het ook :P, maar ik kan het niet vinden...--ZЩΛЯƬ JΣ02 ~De wikikids noob 23 jan 2015 09:46 (CET)

Dat moet je volgensmij aan gerard vragen. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 23 jan 2015 17:27 (CET)

Verwijderen

beste wikikids,

ik heb een klein vraagje altijd als ik iets maak verwijderen jullie het terwijl het wel goede informatie is ik heb zin om hier niet meer op te komen als het zo zit ik wil snel een antwoord.

mvg zahra leroy

Dat ligt er aan wat je bijdragen zijn. Maar als je gaat dwingen om een antwoord zul je dat denk ik niet snel krijgen. – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 23 jan 2015 19:09 (CET)

wikikids

hoe leven termieten als je het weet zeg het

hoi Bauke, deze vraag heb je al eens eerder gesteld. Heb je al gekeken of er een artikel is dat over termieten gaat? Heb al op andere sites gekeken? Bijvoorbeeld Wikipedia of de site van het WNF. Heb je het al gezocht op Google? Of in een bibliotheek? Als wikikids niet de info heeft die je zoekt dan zal je buiten wikikids om naar info moeten gaan zoeken of misschien kan je het zelf toe voegen. Veel succes! Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 26 jan 2015 14:51 (CET)

tekst, plaatjes

hoe doe je gekleurde tekst, en een plaatje bij je handtekening???????????????????????????????????????????????????????????????

xxxxxxxxxxxxxxxxxx jullie nieuwsgierige Meetje04 (overleg) 27 jan 2015 15:59 (CET)

Op de pagina WikiKids:Ondertekenen staat van alles over handtekeningen en hoe je ze kunt maken. Als je vragen hebt kun je ze stellen en ik wil je ook helpen als je zou willen. Veel succes! Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 28 jan 2015 16:29 (CET)

nieuw artikel vragen??

waar kan je om een nieuw artikel vragen?? kus, fem! Femke12 (overleg) 28 jan 2015 09:59 (CET)

Als jezelf een nieuw artikel wilt maken, hoef je dat (gelukkig) niet aan te vragen. Je mag gewoon zelf een artikel schrijven, aanmaken en uitbreiden. Veel succes! Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 28 jan 2015 16:29 (CET)
oh ok ik weet niet of ik een artikel kan maken. ik wil een artikel over naturisme want me ouders en me grote broer en ik zijn naturisten maar er staat niets op wikikids van naturisme. Femke12 (overleg) 30 jan 2015 11:09 (CET)
Dag Femk12, Op deze pagina kun je een nieuw artikel aanmaken. Veel succes. Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 30 jan 2015 13:00 (CET)

Blauwe plek

Hey Boomhut Ik Zou Wille Dat Blauwe Plek Ook Bij Wikikids Mocht Mag Dat?? BEDANKT XXX

Natuurlijk mag dat. Informatie is altijd welkom. Veel succes! Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 28 jan 2015 16:29 (CET)

vraag

kun je ook foto's bekijken

Ja. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 3 feb 2015 16:17 (CET)

italie

er is hier weinig over italie te vinden liefs ilhammooiste

Al gekeken op het artikel Italië, hier vindt je een hoop info. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 4 feb 2015 18:37 (CET)

webpad

wikikids op welke dag word pasen altijd gevierd. waarom is het getal 11 voor carnaval leuk

rosa123

Dat kan je vinden op de artikelen carnaval en pasen. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 5 feb 2015 14:34 (CET)

webpad

wat betekend faseln voor carnaval welke 2 woorden bestaan die uit waar is het van afgeleid moesten kinderen ook vasten????????

Misschien kan je het googlen. Want wikikids is geen helpdesk. Je kan hirr zelf info opzoeken door middel van de zoekbalk. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 5 feb 2015 14:53 (CET)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Boomhut/archief35&oldid=389278"