Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 10 april t/m 10 mei staat WikiKids in het teken van de Spaanse en Portugese eilanden! Doe jij ook mee?

Wikikids:Boomhut/archief32

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

draaisymetrie

wij willen heel graag weten hoe het precies werkt met draaisymmetrie want we komen er maar niet achter kunt u het ons mailen graag duidelijk uitlegt we houden namelijk onze presentatie over draaisymetrie.


vriendelijke groet, karro en breg


we hopen dat u snel reageert. en dat wij het begrijpen.

Kijk is op deze pagina: Draaisymmetrie (klik) Flag-map of the Netherlands.svg Doeggies! - WikiPro :D 13 nov 2014 16:56 (CET)

Idee voor nieuwe pagina

Is het niet handig als er een aparte wikikids pagina komt (zo een net als b.v. de boomhut) waar mensen kleine zinnen kunnen zetten voor onderwerpen, als dat dan te weinig is voor een artikel. Als steeds meer mensen dat doen kan iemand dan een artikel maken. Als dit julllie niet handig lijkt, maakt het niet uit. --Conejo.svgEitjeConejo.svg. 14 nov 2014 19:32 (CET)

Op WikiKids is er een regel dat een artikel minstens één zin moet bevatten, waarin uitgelegd word wat het onderwerp is. Als je bijv. een artikel over Amsterdam maakt en je zet er op "Amsterdam is een stad." is dit al voldoende. Dit heet een beginnetje oftewel een kort artikeltje. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 14 nov 2014 20:40 (CET)

Artikel van de week

Zou het aritkel Evacuatie van het Rivierenland misschien een nieuw artikel van de week kunnen worden? Ik heb er veel tijd in gestoken en het lijkt me een lang genoeg artikel. – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 16 nov 2014 11:49 (CET)

Handtekening

Hoi, weet iemand hoe de tekst heet Wikikids; Nadah/handtekening. Want ik vind 'm niet en ik wil een nieuw handtekening maken op Wiki. Nadah Questions Harry Potter wordmark.svg 16 nov 2014 14:38 (CET)

Gebruiker:Nadah/Handtekening neem ik aan. We zetten in deze naamruimte omdat dit is iets netter is voor de bezoekers. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 16 nov 2014 14:41 (CET)
Oke bedankt, Mike kun je misschien alle bewerkingen van mijn handtekening ongedaan maken? Alles is nogal de soep ingegaan.. Nadah Questions Harry Potter wordmark.svg 16 nov 2014 14:53 (CET)
Probleem opgelost. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 16 nov 2014 15:04 (CET)

Bedankt ;) Nadah Questions Harry Potter wordmark.svg 18 nov 2014 17:40 (CET)

Sjabloon

Hoe zet je het sjabloon van afbeelding gewenst in een artikel. Als je het weet, mag je het ook gewoon voor mij doen. Op de pagina van klimaatverandering--Conejo.svgEitjeConejo.svg. 17 nov 2014 19:30 (CET)

Als je {{afbeeldinggewenst}} toevoegd op een pagina en het daarna opslaat, komt op de pagina te staan. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 17 nov 2014 19:33 (CET)

vraagje afdrukken

hallo, ik zou voor mijn boekbespreking info nodig hebben over de zintuigen. hoe kun je een document afdrukken?

groetjes yomyke

p.s. laat aub iets weten op mijn mail

Hallo Yomyke,

Mij lijkt het het handigst om het te kopieren en dan te plakken op Word bv. Ook lijkt het me handig als je het stuurt naar je e-mail. En ook om je handtekening neer te zetten dat doe je door 4x deze teken ~ te doen. Als je niet weet hoe? Bovenaan zijn een paar tekens om iets dik te maken etc. Als je goed kijkt zie je ook een teken naast de W rechts dan klik je daarop en dan verschijnt 4x ~. Nadah Questions Harry Potter wordmark.svg 18 nov 2014 17:59 (CET)

Handtekening Foto's

Als ik op die link klink van Wikikids: Handtekening van foto's verschijn ik op deze site http://commons.wikimedia.org/wiki/Hoofdpagina?uselang=nl is dat wel de bedoeling want ik zie nergens plaatjes?

Boven bij de zoekbalk kan je woord intikken bijvoorbeeld Eiffeltoren. Gewoon door blijven tikken ookal zijn er geen resultaten meer. Als je op enter drukt komen er allerlei resultaten van afbeeldingen. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 18 nov 2014 17:59 (CET)
Bedankt! (Alweer) Nadah Questions Harry Potter wordmark.svg 18 nov 2014 18:17 (CET)

IRC

Omdat ik vertrek van WikiKids, wil ik vandaag nog een "afscheidsfeestje" houden op IRC (in #wikikids-nl). Hopelijk komen jullie Face-wink.svgAntu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 23 nov 2014 08:34 (CET)

Ik heb geen IRC maar ik wil je afscheid wensen, veel plezier met je toekomst enzo. Nadah Questions Harry Potter wordmark.svg 23 nov 2014 10:15 (CET)
Als jullie willen komen, ik ben er nu ;) – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 23 nov 2014 10:58 (CET)

samenwerk

Hoi WikiKids, Ik en Nadah/Rachida kunnen goed samen werken! Wij houden van de zelfde artikelen maken! Dus daarom heb ik bedacht of ik en Nadah een portaal mogen maken en dat die portaal "Stemacteur/actrice" heet!-- Maxie1Hoi E-mail 24 nov 2014 20:08 (CET)

Op wikikids hebben we het liefste portalen met een onderwerp dat een beetje centraal ligt. Stemacteurs is denk ik een te klein onderwerp. Je hebt dan alleen links naar het artikel stemacteur en voorbeelden hiervan. Misschien ook nog een uitgelicht artikel, maar dan heb je het wel gehad. Ik denk ook dat het onderwerp niet erg interessant is voor kinderen. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 24 nov 2014 21:17 (CET)

Ja goed ok. Maar ik vind ook niet alle portalen interseant! Dus ja iedereen z'n ding! Of we maken gewoon het portaal aan en iedereen die het interseant vind dat die mee doet!-- Maxie1Hoi E-mail 25 nov 2014 16:12 (CET)

Je hoeft ook niet elk portaal leuk te vinden, maar ik neem dat kinderen een portaal wat over een land gaat, leuker vinden dan over stemacteurs. Er zullen heus wel kinderen zijn die dit interessant vinden, maar niet veel. Er zijn vrel kinderen die wel een portaal over de Verenigde Staten willen lezen. Dus het aanmaken en beginnen lijkt mij overbodig. We bijvoorbeeld een portaal:Musical, maar die ook gewoon veranderd in portaal:Kunst & Cultuur. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 25 nov 2014 18:09 (CET)

boeddha

hoi wikikids

ik ben op zoek naar boeddha's vader dit wil ik allemaal weten.

1. hoe heet hij? 2. wat is zijn beroep? 3. in welk land woonde hij? 4. had hij nog broers of zussen? 5. zo wel hoe hete die?

ik hoop dat ik snel antwoord krijg want ik heb het voor een werkstuk.


met vriendelijke groet: Rosa123

De vader van Boeddha heette Śuddhodana en was koning (die titel gebruikte hij trouwens niet) van het land der Sakya's, dat tegenwoordig in India ligt. Śuddhodana had twee zussen: Mãyã en Devadaha. Zou je dit de volgende keer zelf willen opzoeken? Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 26 nov 2014 14:04 (CET)

afrikaanse olifant

beste wikikids, wilt u meer soorten noemen van de afrikaanse olifant. ik zoek op internet maar heb gestoven olifanten gevonden. wilt deze mail morgen of vandaag sturen wan ik heb op vrijdag een spreekbeurt!!!

  alvast bedankt!

groetjes ceydagu

Hoi, als je op WikiKids niet genoeg of geen informatie kan vinden, dan zal je buiten deze site naar info moeten zoeken. Bijv. Wikipedia of Google, misschirn een boek of een tijdschrift. Of misschien wil je zelf wel iets schrijven voor wikikids, let dan wel op dat je je spreekbeurt niet op deze site zet of het artikel overneemt op je spreekbeurt. Veel succes met je spreekbeurt en excuse voor het late antwoord. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 27 nov 2014 15:24 (CET)

werkstuk

hoi Wikikids het blijkt dat ik niet genoeg info heb. kunnen jullie me meer over hem vertellen dit wil ik nog heel graag weten. 1. wie was zijn vrouw? 2. wat was de geboorte datum van de vader? 3. hoe was zijn vrouw overleden? 4. wat was de geboorte datum van boeddha.

ik heb nog tot 10 december en de 11 voor de Le-out. dus hopelijk krijg ik met spoed antwoord.

hopelijk kunnen jullie de info vinden. nog een fijne dag.

groetjes Rosa123

ps. sorry wikikids maar ik heb overal gezocht maar ik kon het niet vinden nu heb ik dat ook hier bij dus ik vraag jullie wel een paar keer om hulp. omdat ik hoop dat jullie het wel voor me kunnen vinden.

en nogmaals excuus

Yaśodharā was de naam van zijn vrouw. Het is niet bekend hoe zij is overleden. Boeddha is geboren rond 450 voor Christus, zijn vader waarschijnlijk rond de dertig jaar daarvoor. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 28 nov 2014 13:13 (CET)

Portaal:Politiek

Hoi,

Is er zoiets als een Portaal:Politiek en als die er niet is, is het dan een idee die te maken?  Gustaafff  (contact) 28 nov 2014 12:21 (CET)
Leuk onderwerp vindt ik zelf. Je moet het portaal wel voor kinderen interresant proberen te maken. Ik stem voor, maar ik zou eveb afwachten wat amderen er van vinden. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 28 nov 2014 12:27 (CET)
Politiek is zeker interessant, maar laat een portaal daarover dat ook uitstralen. Als je ervoor kan zorgen dat het ook voor bijv. achtstegroepers interessant is dan ben ik voor. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 28 nov 2014 13:15 (CET)
Het viel me ook op dat er zo weinig over politiek te vinden is. Politiek is toch thans een belangrijk onderdeel van de samenleving. Wat mij betreft een uitgebreid portaal van maken, wat uiteraard ook interessant is voor achtstegroepers.  Gustaafff  (contact) 28 nov 2014 13:36 (CET)
Tja, in politiek zijn helaas nog weinig kinderen geïnteresseerd, maar is des te meer een reden om er een portaal over te maken! Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 28 nov 2014 13:48 (CET)
Mee eens.  Gustaafff  (contact) 28 nov 2014 13:51 (CET)
Per Mike; het moet wel interessant zijn, ook kan een uitbreiding van politieke artikelen geen kwaad. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 28 nov 2014 17:25 (CET)
In groep 7 krijg je staatsinrichting (je ne sais pa, hoe het in België precies zit). Maar dit is natuurlijk over het eigen land. Politiek is in Amerika of in het Verenigd Koninkrijk weer heel anders. Mij lijkt het slim om eerst even een kladportaal te maken, dan kunnen we even kijken hoe het precies uit gaat zien. P.S. (Z.B.) kunnen de overbodige subcategorieën sowieso weg. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 28 nov 2014 19:32 (CET)
Ik kreeg geen staatsinrichting, maar ik had dan ook zo'n weirde school. :P Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 28 nov 2014 19:34 (CET)
Ik wel, maar ik zat "den standaard Nederlandsche school, zoals in den tijd van het Polygoonjournaal". Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD)28 nov 2014 19:52 (CET)
Ik kreeg wel Staatsinrichting, en Politiek is behoorlijk interessant, dus ik stem ook voor! Nadah Questions Harry Potter wordmark.svg 29 nov 2014 16:52 (CET)
Ben erg blij met al jullie positieve reacties. Is het dan een idee om op korte termijn een opzet te maken in bijvoorbeeld een gebruikersnaamruimte? Als we dan met het portaal bezig zijn, kunnen we ook meteen aan alle artikelen over "portiek" werken.
Met vriendelijke groet,  Gustaafff  (contact) 29 nov 2014 17:24 (CET)
Goed plan. Eerst even wat artikeltjes en op zijn tijd (misschien na een weekje) een portaal. Ik ben al bezig met politiek-artikelen (namelijk kabinet-Rutte II). Hierbij wil ik sowieso de ministers (zonder portefeuille) en ministeries aanmaken. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 29 nov 2014 17:28 (CET)

assepoester

hebben jullie ook verhalen over sprookjes????

Sorry, deze hebben we helaas niet. Misschien kan je er zelf een artikel over schrijven. Je kan ook natuurlijk even googlen, veel succes - Deze reactie werd toegevoegd door Mike1023 (overleg | bijdragen)

vandalisme

Hoi WikiKidsers, Wat ik opvallend vind is dat als ik zie dat iemand vandalisme pleegt is het altijd taak Niet uitgevoerd waarom is dit zo altijd bij mij? Ik heb het al een paar keeren gedaan.-- Maxie1Hoi E-mail 30 nov 2014 20:05 (CET)

Blokkeren is een straf. Als een gebruiker inactief is, dan heeft het geen zin. Ook zet jij blokverzoeken neer van dingen die weken of maanden geleden gebeurt zijn. Je moet een blokverzoek indienen als iets die dag of dr dag ervoor is gebeurt. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 30 nov 2014 20:17 (CET)

werkstuk

willen jullie zo veel mogelijk websites geven waar jullie alles over boeddha vinden? dan kan ik het de volgende keer zelf opzoeken.

rosa123

Hallo Rosa, Je kan zoeken op Google en dan typ je in Boeddha werkstuk groep (je eigen groep) Dan vind je zelf de sites. -- Nadah Questions Harry Potter wordmark.svg 1 dec 2014 18:06 (CET)

Svp maar 1 bericht in de boomhut. Websites kun je googlen. Wat dacht je van wikipedia of sites van boeddhistische organisaties. Veel succes. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 1 dec 2014 14:44 (CET)

Portaal:Geschiedenis

Hoi ik heb me aangemeld voor dit portaal moet ik wachten tot iemand mij aanneemt ofzo, of moet ik gewoon gelijk een planning maken? Nadah Questions Harry Potter wordmark.svg 4 dec 2014 17:38 (CET)

Hoi Nadah, je mag gewoon meedoen hoor! Op Portaal:Geschiedenis/Planning kan je neerzetten waar je graag over wil schrijven. Eerste Wereldoorlog is al een lang artikel, maar misschien kan je nog wat uit je werkstuk toevoegen. Let er wel op dat je niet informatie dubbel zet! Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 4 dec 2014 17:45 (CET)

Namen wijzigen

Wat mij opvalt is dat vaak de namen van edelen en andere bekende personen worden veranderd. Of dit nodig is laat ik in het midden, maar waar ik iedereen in ieder geval wél om wil vragen, is om na het hernoemen van zo'n pagina hier te checken of ze geen dubbele doorverwijzing hebben gemaakt. Dat is namelijk een rotklusje en ik kan ze zo vaak wegwerken, elke week staat er wel weer een rijtje. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 4 dec 2014 18:44 (CET)

Ik probeer ze altijd weg te werken en maak de lijst sowieso twee keer per maand leeg, samen met de categorisatielijsten. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 4 dec 2014 19:19 (CET)
Ik probeer dubbele doorverwijzingen altijd te voorkomen, maar soms vergeet ik het (blijkbaar). De meeste titelwijzigingen zijn trouwens wel degelijk nodig, heel veel adellijke mensen hebben op WikiKids een verkeerde naam. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 4 dec 2014 19:24 (CET)
Patricia wilde alle namen in de officiele benaming hebben van het land waarin de adelijke regeerde, echter waren veel namen zo erg anders dat je ze door elkaar kan halen. Momenteel ben ik het allemaal aan het wijzigen en ben maar begonnen met het uitmesten van de artikelen van het Luxmburgse koningshuis. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 4 dec 2014 19:30 (CET)
Prima, ik heb er geen verstand van dus vandaar, maar probeer na het hernoemen echt te checken of er doorverwijzingen zijn. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 4 dec 2014 20:02 (CET)

WikiGeschiedenistest

Beste gebruikers,

Het is weer tijd voor de jaarlijkse WikiGeschiedenistest. Dit jaar is de test een stukje moeilijker, maar er zitten tevens ook makkelijke vragen bij. Dit bestaat de test uit 35 vragen. Wil je meedoen dan kan dat. Je moet je wel voor 8 december 5 uur hebben aangemeld. Op zondag worden de testen verstuurd. Ik hoop dat er een hoop zijn die meewillen doen aan deze test.

Ik wens jullie alvast veel succes. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 5 dec 2014 18:42 (CET)

Ik heb mezelf al aangemeld heb je die mailtje ontvangen? Nadah Questions Harry Potter wordmark.svg 5 dec 2014 18:43 (CET)
Ik heb iets makkelijker gemaakt. Wil je meedoen dan mag je je handtekening op deze pagina neerzetten. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 5 dec 2014 18:48 (CET)
Wanneer is de test en hoeveel tijd heb je ervoor? etc. Nadah Questions Harry Potter wordmark.svg 7 dec 2014 15:12 (CET)
test is via de mail naar je verstuurd. Precies doen wat er boven in de uitleg staat en dan weer terug versturen. Je hoeft het niet meteen gelijk te maken, mag ook morgen of zo. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 7 dec 2014 15:21 (CET)

email

Hoi, Weet iemand hier hoe ik mijn ht waar email opstaat hoe ik dat link naar mijn e-mail pagina ik weet niet hoe dat moet, en het werkt niet.-- Maxie1Hoi E-mail 7 dec 2014 15:19 (CET)

Sjabloon:Vlag

Is het misschien een idee als ik deze of volgende week de pagina verander zodat alle vlaggen in een tabel komen te staan? Het lijkt me namelijk handiger. – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 7 dec 2014 17:41 (CET)

Ja, dat is inderdaad handiger. Ik ben al bezig de aparte wikipedia-vlagsjablonen te verwijderen. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 8 dec 2014 17:34 (CET)
Ik ga er volgende week of in de kerstvakantie mee bezig – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 9 dec 2014 18:41 (CET)

mens

Wie was de eerste mens op aarde, kun je antwoorden dat wantik weetantwoord niet.

Dat kan je in principe de niet weten, kijk maar op evolutietheorie. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 8 dec 2014 17:34 (CET)
Het ligt technisch gezien aan het geloof, maar veel denken Adam en Eva, het is dus wat jij gelooft misschien kun je het aan je moeder of vader vragen? Nadah Questions Harry Potter wordmark.svg 8 dec 2014 19:16 (CET)

Christoffer Columbus

Ik heb mij laten vertellen dat Christoffer Columbus in zijn tijd een revolutionair denkend man was. Is dit juist?- Deze reactie werd toegevoegd door Adolfje6miljoen (overleg | bijdragen)

kilk (hier) Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 8 dec 2014 17:34 (CET)
Klik (foutje) Nadah Questions Harry Potter wordmark.svg 9 dec 2014 18:03 (CET)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Boomhut/archief32&oldid=372378"