Herbewapening van Duitsland

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Eén van de technologisch geavanceerde vliegtuigen die in de jaren 1930 illegaal werden ontworpen en geproduceerd als onderdeel van de Duitse herbewapening

De herbewapening van Duitsland verwijst naar het proces waarbij Duitsland na de Eerste Wereldoorlog begon met het opnieuw opbouwen en versterken van zijn militaire capaciteiten, ondanks de beperkingen die waren opgelegd door het Verdrag van Versailles.

Na de Eerste Wereldoorlog werd Duitsland gedwongen tot ontwapening en onderworpen aan beperkingen op zijn leger, marine en luchtmacht door het Verdrag van Versailles, dat in 1919 werd ondertekend. Deze beperkingen werden opgelegd om te voorkomen dat Duitsland in staat zou zijn om een nieuwe agressieve oorlog te voeren. In de jaren 1930 begon nazi-Duitsland onder leiding van Adolf Hitler het Verdrag van Versailles te schenden en begon het actief de militaire capaciteiten uit te breiden en te herbewapenen. De herbewapening omvatte niet alleen de uitbreiding van het leger, de marine en de luchtmacht, maar ook de ontwikkeling van nieuwe wapens en technologieën.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Herbewapening_van_Duitsland&oldid=809709"