Benoeming Hitler tot rijkskanselier

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Adolf Hitler en Paul von Hindenburg samen in de auto, rijdend door Berlijn

De benoeming van Adolf Hitler tot rijkskanselier door president Paul von Hindenburg vond plaats op 30 januari 1933. Deze gebeurtenis was belangrijk omdat het het begin markeerde van een periode waarin Adolf Hitler en zijn partij, de NSDAP, steeds meer macht kregen in Duitsland.

Sommige mensen in Duitsland dachten dat Hitler hen kon helpen, vooral omdat het land toen problemen had, zoals werkloosheid en armoede. Maar toen Hitler aan de macht kwam, begon hij snel veranderingen door te voeren die hem en zijn partij meer controle gaven. Hij veranderde wetten en regels zodat andere politieke partijen minder macht hadden en hij zelf meer invloed had. Met zijn nieuwe positie begon Adolf Hitler de regering te veranderen. Hij maakte wetten die andere politieke partijen en mensen die het niet met hem eens waren, tegenhielden. Zo kreeg hij steeds meer controle en werd het land een beetje zoals hij wilde.

Uiteindelijk leidde dit alles tot de Tweede Wereldoorlog waarin veel landen betrokken waren.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Benoeming_Hitler_tot_rijkskanselier&oldid=805558"