Overleg gebruiker:White Fang: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
(Waarom werd ik geblokkeerd???)
(leraar: nieuwe subkop)
Regel 72: Regel 72:
 
:Hi! Je IP viel binnen een rangeblok die ik gezet had. De blokkade was dus niet voor jou bedoeld en je kan de melding dan ook volledig negeren. Je kunt weer bewerken. Groet, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 20 aug 2018 13:33 (CEST)
 
:Hi! Je IP viel binnen een rangeblok die ik gezet had. De blokkade was dus niet voor jou bedoeld en je kan de melding dan ook volledig negeren. Je kunt weer bewerken. Groet, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 20 aug 2018 13:33 (CEST)
 
::Oké, bedankt. [[Gebruiker:White Fang|White Fang]] ([[Overleg gebruiker:White Fang|overleg]]) 20 aug 2018 13:39 (CEST)
 
::Oké, bedankt. [[Gebruiker:White Fang|White Fang]] ([[Overleg gebruiker:White Fang|overleg]]) 20 aug 2018 13:39 (CEST)
 +
 +
== leraar ==
 +
 +
Hoi. Jij vroeg wat technologie daarmee te maken heeft met de functie leraar nou het is zit zo: door de komst van de smartphone en social media hebben leraren weinig privacy en is de relatie tussen hen en de leerlingen vervaagt. Dus in die zin heeft technologie zeket een impact gegeven.-- {{Gebruiker:Maxie1hoi/Handtekening}} 10 nov 2018 22:34 (CET)

Versie van 10 nov 2018 om 23:34

Welkom op WikiKids!
Emblem-earth.svg
Hey, White Fang!

Leuk dat je er bent! WikiKids is een Nederlandse online kinderencyclopedie. We richten ons op kinderen van 8 tot 15 jaar, maar als je jonger, ouder of volwassen bent dan ben je hier ook van harte welkom.

Dit bericht staat op je overlegpagina. Via deze pagina kunnen andere gebruikers van WikiKids contact met je zoeken om vragen aan je te stellen of om je tips te geven over een artikel dat je hebt gemaakt. Lees de berichten op deze pagina daarom altijd goed door!

Om je snel wegwijs te maken op WikiKids hebben we hieronder een paar handige pagina's verzameld.

Gerarddummer 4 mei 2012 23:25 (CEST)


Goede bijdragen

Dag White Fang, je levert goede bijdragen af zie ik. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee. Dank!Gerarddummer 6 mei 2012 08:45 (CEST)

Dag Gerard, graag gedaan. Het is me niet helemaal duidelijk of in Wikikids 'voor en door kinderen' ook bijdragen van een niet-jongere thuishoren (van mij dus bijvoorbeeld)? Ik maak nu wel nieuwe pagina's aan, maar misschien is dat niet de bedoeling, ik vraag het dus maar even, mvg, White Fang 6 mei 2012 11:27 (CEST)
Dag White Fang, iedereen mag bijdragen zolang die bijdragen geschikt zijn voor de doelgroep. Gerarddummer 6 mei 2012 11:36 (CEST)
Prima! White Fang 6 mei 2012 11:42 (CEST)

Link

Hallo,

Ik zag dat je hier een plaatje had geupload. Je hebt de tabel die erbij hoort al bijna goed ingevuld maar heb wel even 1 opmerking. De link die je geeft gaat niet naar de bestandspagina (zo'n pagina als hier maar dan op Commons). Zou je dat nog even willen doen?

Groeten,

Wouter15 overleg · (MOD). 8 mei 2012 10:39 (CEST)

Bedankt voor het signaleren, Wouter15, ik zal erop letten in het vervolg. mvg, White Fang 8 mei 2012 10:45 (CEST)

Ondergrond/achtergrond

De bewerking van achtergrond naar ondergrond was een beetje onzin. Deze dingen zijn totaal anders. Ondergrond heeft met geologie te maken en achtergrond met kunst of wallpapers. Extracted pink rose.png Menam (Talk2Me) 8 mei 2012 17:38 (CEST)

Mja, niet 100 percent juist, maar het is wel zo dat het artikel achtergrond alleen over (achtergrond)kleur lijkt te gaan.
Bij schilderij stond echter "achtergrond", waar ondergrond bedoeld was, het materiaal waarop geschilderd wordt. Ondergrond wordt dus niet alleen in de geologie gebruikt, het is ook een term uit de schilderkunst ("een ondergrond van hout, van linnen, de ondergrond is canvas, doek," enz.) Dat zou er dus nog bij moeten. White Fang 8 mei 2012 18:16 (CEST)

Engels

Hoi White Fang. Ik ben het met je eens dat Nederlanders het niet zo nauw nemen met de uitspraak van bat, bad & bed. Het probleem is om de verschillen goed aan te geven als je het gaat opschrijven volgens de Nederlandse uitspraak. Mij lijkt bèd en mèn handiger dan bæd. Deze 'letter' komt nog geeneens voor in het Nederlands, dus ik denk niet dat kinderen weten hoe je die uitspreekt. Het mag dan niet helemaal correct zijn, maar het is wel veel duidelijker voor een 10-jarige met 0% Engelse kennis. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 18 sep 2013 20:39 (CEST)

New York City

Bedankt voor je grote controle op New York City! Ik denk dat ik voortaan toch beter m'n teksten moet controleren. Face-wink.svg Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 29 okt 2013 16:24 (CET)

Het waren maar typo's hoor. Mijn toetsenbord slikt soms ook letters in of tikt er andere voor in de plaats ;) White Fang 29 okt 2013 22:14 (CET)

Niet-volledige zin

Hoi White Fang, je hebt op Slag bij Yellow Tavern ... achter de zin gezet omdat hij (volgens jou) niet volledig was. Volgens mij is die toch volledig hoor. Kan je me uitleggen hoe die volgens jou niet volledig is? Josse.Cottenier - Overleg (+) 11 apr 2014 18:50 (CEST)

"Ondertussen wou Stuart, met een troepenmacht van 4500 man (gelijklopend met 22500 infanteristen)." Wat wou hij eigenlijk? Dat staat er niet bij... White Fang 11 apr 2014 18:52 (CEST)
Idd... Da's raar. Die had ik bij mij niet gezien. Vreemd... Josse.Cottenier - Overleg (+) 11 apr 2014 18:56 (CEST)
gefixt :D Josse.Cottenier - Overleg (+) 11 apr 2014 19:00 (CEST)

Ik heb een vraag over het artikel Tina Turner het is een groter artikel dan koloniën, waarom staat daar geen beginnetje Gagaga (overleg) 28 okt 2014 12:36 (CET)

Spelling Rooms-Katholieke Kerk

Hallo White Fang, heel even ter info: ik heb deze spellingswijziging die je eerder dit jaar deed weer aangepast naar de oude spelling want die was goed. Zie bijv. de volgende taaladviezen: [1], [2], [3]. Is het wellicht zo dat je je bij jouw schrijfwijze had gebaseerd op Wikipedia? Vooral NIET doen, de spelling die ze daar voor de naam van de RKKerk hanteren is namelijk hartstikke fout. Vriendelijke groet, De Wikischim (overleg) 2 dec 2014 17:17 (CET)

Mij was dit ook opgevallen, maar wat is eigenlijk de reden dat Wikipedia deze spelling hanteert, als taaladviezen zeggen dat RkK fout is? Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 2 dec 2014 20:14 (CET)
Dat is een heel lang en ingewikkeld verhaal. Zie bijv. dit, lees de rest maar na op Wikipedia zelf. De Wikischim (overleg) 3 dec 2014 09:15 (CET)

Goed!

Leuk dat je WikiKids verbetert op spelfouten etc. Ik merk nu pas hoeveel fouten ik wel niet heb gemaakt. Nadah Questions Harry Potter wordmark.svg 11 dec 2014 17:51 (CET)

Welkom terug!

Goed om te zien hoe jij weer actief bent! Flag of New Holland.svg Bobby John overleg? 22 apr 2016 20:36 (CEST)

PS: Normaal moest ik dit eerder zeggen. Flag of New Holland.svg Bobby John overleg? 22 apr 2016 20:37 (CEST)

Verzoek: Awards

Hallo gebruiker, ik nodig je hierbij van harte om een stem uit te brengen op mijn nominatie voor het artikel Antoni van Leeuwenhoek. Groeten, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 5 aug 2017 14:59 (CEST)

Licentie Wikisage

Hoi White Fang, ik zie dat je van mening verschilt over een gebruiker over de licentie van Wikisage. Ik ben geen expert in licenties, maar heb er inmiddels wel heel veel ervaring mee en ik denk niet dat het klopt wat je zegt. Door gebruik te maken van Wikisage (maar ook van Wikipedia of van WikiKids bijvoorbeeld) ga je er mee akkoord dat bij iedere keer je op "pagina opslaan" klikt je bijdragen worden vrijgegeven onder de door de website gekozen licentie. Op Wikisage is dat GNU-FDL en op Wikipedia is dat bijvoorbeeld Creative Commons. De website bepaalt zijn voorwaarden, de gebruiker gaat hiermee akkoord als hij de website gebruikt en is de gebruiker het niet eens met deze voorwaarden dan is de oplossing simpel: de gebruiker kan/moet dan geen gebruik meer maken van de website. Het is dus niet het geval dat jij als gebruiker van een website kunt bepalen om je tekst onder een andere licentie vrij te geven. Dat zou betekenen dat iedere gebruiker voor een eigen licentie kan kiezen en dat geeft problemen als er meerdere gebruikers werken aan één artikel. Als een gebruiker zijn tekst heeft gepubliceerd op een website dat teksten beschikbaar stelt onder de GNU-FDL licentie, dan is dat de licentie. Teksten die vanaf Wikisage worden overgenomen moeten dan ook (volgens de geldende licentie) onder GNU-FDL worden gepubliceerd. Dat kan niet op Wikipedia en daarom kunnen de teksten van Wikisage daar niet worden overgenomen. En nu wordt het lastig: in het geval van Gebruiker:Houtlijm kun je toch zijn teksten onder een andere licentie gebruiken. Gebruiker:Houtlijm moet de tekst dan met jou via de mail of via een andere website delen. Gebruiker:Houtlijm is dan de bron/auteur van de tekst en ondanks dat zijn tekst (bijna) exact op Wikisage staat komt het heel officieel daar dan niet vandaan. Echter, kun je de tekst van Wikisage natuurlijk gewoon kopiëren en vermelden dat Gebruiker:Houtlijm de tekst persoonlijk aan jou heeft vrijgegeven onder een andere licentie. Maar dat wordt wel heel erg ingewikkeld om dat in het artikel van Wikisage te vermelden. Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk voor je is. Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag. Groet, :) apoo overleg · (MOD) 6 jun 2018 14:28 (CEST)

Beste, ik zal reageren op de overlegpagina van het artikel, dat is wat overzichtelijker. mvg, White Fang (overleg) 6 jun 2018 14:52 (CEST)

Gender neutraal

Hallo. Het klopt dat leraar nog steeds de naam is van de lemma. Dat ik dat niet verandert heb komt omdat het eerder al gewijzigt is en weer teruggedraait is vandaar! En gender neutraal is wel beter-- Maxie1Hoi E-mail 23 jun 2018 17:11 (CEST)

Doe maar hoor, komt allemaal op hetzelfde neer. Vriendelijke groet, White Fang (overleg) 23 jun 2018 22:04 (CEST)

Waarom werd ik geblokkeerd???

En door wie? Ik maak uitsluitend van 1 account gebruik... Graag rechtzetting. White Fang (overleg) 20 aug 2018 13:20 (CEST)

Hi! Je IP viel binnen een rangeblok die ik gezet had. De blokkade was dus niet voor jou bedoeld en je kan de melding dan ook volledig negeren. Je kunt weer bewerken. Groet, :) apoo overleg · (MOD) 20 aug 2018 13:33 (CEST)
Oké, bedankt. White Fang (overleg) 20 aug 2018 13:39 (CEST)

leraar

Hoi. Jij vroeg wat technologie daarmee te maken heeft met de functie leraar nou het is zit zo: door de komst van de smartphone en social media hebben leraren weinig privacy en is de relatie tussen hen en de leerlingen vervaagt. Dus in die zin heeft technologie zeket een impact gegeven.-- Maxie1Hoi E-mail 10 nov 2018 22:34 (CET)

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Overleg_gebruiker:White_Fang&oldid=532317"