Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Wikikids:Boomhut/archief84

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

mijnbouw

wat doet een mijnbouwer voor werk?

Hij werkt in de mijnbouw. Het artikel bestaat nog niet, dus misschien kun jij het maken? Face-wink.svgDeGroteEmojii 22 mei 2019 08:00 (CEST)

onderzeeërs

hoe werken onderzeeërs?

Zie het artikel Duikboot. Face-wink.svgDeGroteEmojii 14 mei 2019 14:23 (CEST)

gatenplant

ik wil graag info over de gatenplant oftewel monstera delicosa. er is alleen geen pagina over! welk zoekopdracht dan ook hij is er niet. zouden jullie de pagina willen aanmaken?

Dat kan je zelf doen door het aan te maken. Face-wink.svgDeGroteEmojii 14 mei 2019 14:25 (CEST)

leopold

er moet informatie komen over leopold

Dat kan je ook zelf doen. Jij zit niet in het bestuur van Wikikids! Face-wink.svgDeGroteEmojii 14 mei 2019 17:30 (CEST)

Verwijderen

Hoe verwijder je een bestand op Wikikids?

Dat kunnen alleen moderators. Je kunt wel vragen of ze dat bestand willen verwijderen. Dat doe je door op het bestand {{weg|type hier de reden}} te zetten. Groetjes, Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 14 mei 2019 20:55 (CEST)

wat moet ik doen en hoe moet ik een artikel doen.

kunnen jullie uitleggen wat ik hier moet doen want ik weet niet wat ik moet doen bedankt voor jullie aandacht!!

Je kunt bewerken en artikelen aanmaken en vragen stellen etc. Face-wink.svgDeGroteEmojii 15 mei 2019 13:43 (CEST)

Vraag van laatgwn

hallo ik heb bewerking gezet maar wordt afgekeurd watsdeze

Dat was omdat je scheldwoorden had gebruikt. Erg jammer. Face-wink.svgDeGroteEmojii 17 mei 2019 15:49 (CEST)

de televisie

hallo ,

ik moet een spreekbeurt geven over de televisie. maar ik ben niet zo voor technieke thema's. ik heb al veel informatie opgezocht ook bij jullie maar vind het nog altijd moeilijk. kunne jullie mij helpen?????

pluimpje13 ♥


Hei Pluimpje13,

Wat vind je er zo moeilijk. Als je bij zoeken televisie in typt krijg je het als het goed is gevonden.

Ollie (overleg) 19 mei 2019 13:22 (CEST)

gebarentaal

ik kan geen info over komva vinden, wie weet er wat over? het enige wat ik weet is dat komva is dat je gebaren kan opschrijven met 5 delen; de plaats, de beweging, de palm en vingerorientatie, de handvorm en de non-manuele component (de gezichtsuitdrukking enzovoort)

je had beter zo een onderwerp moeten kiezen want ja tv kijk je dagelijks en daar zijn we aan gewend

uitvinderfiets

hoe oud is thomsMcCall

56

Omtrent Europese Parlements-, Eerste Kamer- en Belgische verkiezingen

Hoi allemaal, dit gaat een lang berichtje worden. Ik zie dat veel mensen meehelpen met het updaten van politieke pagina's na de verkiezingen. De komende weken vinden er dan ook een hoop verkiezingen plaats en daarom staat hieronder een overzicht:

  • 23 mei - 26 mei (Europese Parlementsverkiezingen): Deze verkiezingen vinden in Nederland op 23 mei en in België op 26 mei plaats. De officiële uitslag komt pas in de avond van 26 mei! In Nederland wordt door GeenStijl weliswaar een poll gehouden (die live wordt uitgezonden), maar hierin kunnen fouten zitten. Wij gaan uit van de officiële uitslag van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Deze volgt een paar dagen na 26 mei.
  • 26 mei (Belgische federale, gewestelijke en gemeenschappelijke verkiezingen): Deze verkiezingen gaan over de federale Kamer van Volksvertegenwoordigers en de regionale parlementen (Vlaams Parlement, Parlement van de Franstalige Gemeenschap, Parlement van de Duitstalige Gemeenschap, Waals Parlement en het Brussels Hoofdstedelijk Parlement). Officiële uitslag volgt een paar dagen na de verkiezingen.
  • 27 mei (Eerste Kamerverkiezingen): Deze verkiezingen vinden plaats onder de leden van Provinciale Staten en niet onder het volk. De nieuwe Eerste Kamer wordt op 11 juli geïnstalleerd.

Mocht je vragen hebben kun je ze hieronder stellen! Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 22 mei 2019 13:17 (CEST)

hoe moet ik een pagina maken??

hooi ik ben nieuw en weet niet hoe ik een pagina moet maken kan iemand mij daar mee helpen?

Hoi, leuk dat je ook meedoet met WikiKids. Als je een nieuwe pagina wilt aanmaken kun je hier kijken of het al bestaat en hem aanmaken. Ik heb al gezien dat je hebt ontdekt hoe je info kunt toevoegen aan een artikel dat al bestaat. Met vriendelijke groet, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 22 mei 2019 16:27 (CEST)

Go SHIL

Dag best wikikids medewerkers ik weet niet wat schulde is? groetjes Floris

schulde is dat je je niet fijn voelt

zweden

hoe maak je een mooi hoofdstuk over zweden

hoe moet je artikel bedenken

hey wikikids, er zijn heel veel artikels al gemaakt. en ik vraag me af is er nog iets waar je een artikel voor kunt maken. bijv. over de gekko heb ik een mini spreekbeurt ik wou graag 1 over de gekko maken, maar nee er was een hele korte tekst van. maar verder ben ik heel blij met jullie info kon ik mijn spreekbeurt {echte school spreekbeurt andere van taal} over dino's uitbreiden.

groetjes,

noalynnk2

Hoi, helaas kan het weleens zo zijn dat er over een bepaald onderwerp geen of weinig informatie te vinden is. WikiKids moet het doen met vrijwilligers en daardoor kan het zijn dat bepaalde informatie mist. We nodigen je uit om deze toe te voegen. Met vriendelijke groet, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 24 mei 2019 17:43 (CEST)

Hallo!

Hoe kan ik een moderator worden

Op Wikikids:Moderator worden. Face-wink.svgDeGroteEmojii 24 mei 2019 07:02 (CEST)

hallo

wie heeft verwijderen gemaakt?

Dat heeft PaulID gedaan. Face-wink.svgDeGroteEmojii 24 mei 2019 16:14 (CEST)

Herhaalde oproep!

Toegevoegd aan het WikikidsWoordenboek: de basiswoordenlijsten voor de groepen 5 en 7, want die ontbraken nog. Wat de trefwoorden aangaat is het woordenboek nu compleet. De woordverklaring van de trefwoorden van de groepen 5, 6 en 7 moet echter nog gedaan worden. Wie heeft interesse om een echte woordenboekredacteur te worden? Ga dan snel aan de slag! Je hoeft niet gelijk een hele groep voor je rekening te nemen. Begin voorzichtig met een letter van groep 6 of 7 (zelf ben ik al met groep 5 begonnen). Dan heb je meestal aan 20 of 30 woordverklaringen wel genoeg. Heb je eenmaal de smaak te pakken, dan boor je een volgende letter aan. Zogenaamde encyclopediewoorden kun je overslaan. Dat zijn dus de woorden die een uitgebreid artikel behoeven en dat is niet de bedoeling. Het gaat alleen om een één- of tweeregelige woordverklaring. Zie bij de trefwoorden die al gedaan zijn om je een idee te geven wat wordt bedoeld. Enfin, veel plezier en succes! Groetjes, Paul - PaulD (overleg) 25 mei 2019 20:52 (CEST)

Twee WikiProjecten voor de zomervakantie

Dag iedereen, in februari hadden wij onze laatste Themamaand over Turkije gehouden. Deze leverde best veel publiciteit op en er zijn aardig wat artikelen aangemaakt. Mij idee is om in juli en augustus dan ook twee themamaanden te houden, om zo de zomervakantie te overbruggen:

  • Themamaand Griekse mythologie (juli): Deze themaweek staat in het teken van de Griekse mythen en sagen. Naast de Griekse goden en godinnen is er ook ruimte voor diverse (bekende) verhalen uit deze tijd, zoals de Trojaanse Oorlog en het verhaal van Philemon en Baukis. De Griekse mythologie is natuurlijk grotendeels door de Romeinen overgenomen, waardoor we twee vliegen in één klap slaan. Daarnaast is het ook bedoeld om een groep lezers en gebruikers aan te trekken die meer van historische en religieuze artikelen houden.
  • Themamaand <land/gebied> (augustus): Welk land/gebied dit gaat worden kunnen we hieronder bepalen. De laatste keer hadden diverse gebruikers de volgende suggesties gegeven: Liechtenstein, Ecuador, Rwanda, Papoea-Nieuw-Guinea, Portugal (of een ander Zuid-Europees land), Japan en Marokko. Mocht je een ander idee hebben kun je deze hieronder neerzetten...

Ik ben benieuwd naar jullie reacties. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 26 mei 2019 14:59 (CEST)

Aangezien het meer dan een week geleden is, heb ik zelf een aantal voorstellen:
  1. Themamaand: Noorwegen
  2. Themamaand: Spanje
  3. Themamaand: Brazilië
  4. Themamaand: Japan
Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 4 jun 2019 19:07 (CEST)
Zelf vind ik Japan en Noorwegen wel een goed idee. Inbreng van anderen wordt op prijs gesteld.Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 7 jun 2019 15:29 (CEST)
Ik ben voorstander van Brazilië en Japan.- Deze reactie werd toegevoegd door Bobbyjohn10 (overleg | bijdragen)
Misschien is Japan dan een goed idee, aangezien die overeenkomt tussen jullie twee? Het ook vrij actueel door de troonwisseling en de Olympische Spelen van volgend jaar. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 8 jun 2019 18:23 (CEST)

alle vragen

Hebben jullie hier alle vragen en antwoorden voor ons?Mona lisa (overleg)

Jullie moeten iets kiezen. Wij kunnen niet alles uitleggen! Face-wink.svgDeGroteEmojii 26 mei 2019 15:19 (CEST)

Dank je

Plaatje

Ik heb een artikel gemaakt over de Tv serie Lolirock maar ik wou 2 plaatjes inmaken maar er stond maar 1 plaatje van Lolirock, Hoe kan dat? Zijn er ook nog meer plaatjes?

Vraag

wat is het verschil tussen het jodendom en christendom. - Deze reactie werd toegevoegd door Meike.023 (overleg | bijdragen)

~~antwoord~~ Eigenlijk is dat niet in een paar zinnen uit te leggen en in 2500 tekens ook niet denk ik. Maar hier komt het belangrijkste: Joden geloven in het Oude Testament, waarin onder andere de voorspellingen staan dat Jezus komt. Ze geloven dat Jezus nog moet komen, dus dat Hij nog niet geboren is. Daarentegen geloven Christenen dat de Heere Jezus al gekomen is. Christenen geloven wel in het Nieuwe Testament. Dus alles wat in het Nieuwe Testament staat geloven de Christenen wel, maar de Joden niet. Zo geloven Christenen dus dat de Heere Jezus al geboren is, namelijk in Bethlehems stal. Dat Hij ook gekruisigd is en gestorven en begraven voor onze zonden. Dat hij naar de hemel is opgevaren en zit aan de rechtertroon van God de Almachtige. Vandaar zal hij komen om te oordelen op de dag van de wederkomst. Dat geloven de Christenen dus wel en de Joden niet.

Wikikids en wikipedia

Is wikikids en wikipedia niet hetzelfde?Mona lisa (overleg) 27 mei 2019 17:01 (CEST)

Nee. WikiKids is voor kinderen. :) apoo overleg 27 mei 2019 17:07 (CEST)

Hoe kan je dingen veranderen of dingen bij typen?

Hoi gebruikers van wikikids,

ik heb een vraag over het gebruiken van wikikids. Hoe kan je dingen veranderen want ik ben op de startpagina maar weet niet hoe ik dan bij onderwerpen kom?

weet iemand hoe dit werkt?

alvast bedankt! Gr. sophiejs

Klik links op zoeken. Als je een artikel wilt bewerken kok je op bron tekst bewerken. Face-wink.svgDeGroteEmojii 27 mei 2019 18:50 (CEST)

WikiTest

Misschien is het een idee om een WikiTest toe te voegen om nieuwe gebruikers op weg te helpen en betere gebruikers net dat ene stukje te laten leren? Hij werkt dan hetzelfde als de AardrijkskundeTest. Face-wink.svgDeGroteEmojii 28 mei 2019 07:16 (CEST)

wikikids

wat is wikikids nou eigenlijk ?

WikiKids is een soort van Wikipedia; maar dan voor kinderen. Je kunt een pagina aanmaken. En informatie toevoegen aan verschillende pagina's. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 28 mei 2019 08:55 (CEST)

jodendom

wat betekent profeten

drieslagstelsel

wit u alstublieft meer info geven over het drieslagstelsel. Met hartelijke groeten Strauven Kobe

walvissen

Welke concurrenten heeft de walvis ? ik krijg het maar niet gevonden.

Toevoegingen

Ik wou een plaatje toevoegen, maar hij kan geen plaatje vinden van wat ik zoek! Wat nu?

Uploads hem zelf via speciaal:uploaden. Face-wink.svgDeGroteEmojii 29 mei 2019 18:56 (CEST)

Pagina beveiligen

Is het misschien een idee op Wikikids:Overzicht een volledige beveiliging te geven, het is wel een "Wikikids:" pagina? 👮🏻‍♂️ MakiBoy Overleg 30 mei 2019 20:56 (CEST)

Wil je je vraag alsjeblieft op 1 plek stellen en niet op meerdere? Beveiliging lijkt me niet nodig omdat de pagina niet veel gebruikt wordt. :) apoo overleg 30 mei 2019 21:15 (CEST)
Sorry! 👮🏻‍♂️ MakiBoy Overleg 30 mei 2019 21:18 (CEST)

Vraag van iemand

Geachte Wikikids ik heb een vraag over een pagina. Hoe kan het dat vogels in de lucht blijven hangen net zoals zweefvliegtuigen? 🤔

Groeten: Jonathan Oldeman

Ze vliegen dan in een warmtestroom soms corrigeren ze het door met de vleugels. Dit zie bijna altijd bij roofvogels.

moderator

hoe word je moderator?

Bij Wikikids:Moderator worden. Face-wink.svgDeGroteEmojii 31 mei 2019 16:28 (CEST)

Sjabloon Bewerkingen

Hallo, bestaat er een sjabloon dat je je bewerkingen met {{}} kan doen en dat hij live update? Graag antwoorden op mijn overlegpagina 👮🏻‍♂️ MakiBoy Overleg 3 jun 2019 22:34 (CEST)

Er is daar jammer genoeg geen sjabloon meer voor. Vroeger bestond deze wel. Van andere gebruikers kun je de bijdragen zien met dit tooltje. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 3 jun 2019 22:39 (CEST)
Waarom is het dan weg gehaald? 👮🏻‍♂️ MakiBoy Overleg 3 jun 2019 22:41 (CEST)
Het werkte niet meer. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 3 jun 2019 22:42 (CEST)
Kan het dan niet opnieuw worden gemaakt of ligt het aan het systeem? 👮🏻‍♂️ MakiBoy Overleg 3 jun 2019 22:43 (CEST)
Het ligt aan het systeem. Na een update werkte hij niet meer. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 3 jun 2019 22:47 (CEST)

zigeuners

wat zijn zigeuners dat moet ik weten voor school en ik moet het morgen hebben.! al vast bedankt gr faypep

benelux

wat is de benelux

BeNeLux staat voor België Nederland Luxemburg. :) apoo overleg 7 jun 2019 09:50 (CEST)

Terug!

Beste gebruikers,
Ik wil even zeggen dat ik na 1.5 maand intensief te hebben gedacht weer volop terug ben op Wikikids en weer veel motivatie heb! :)
Mvg, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 8 jun 2019 14:27 (CEST)

Top! Welkom terug! Face-wink.svgDeGroteEmojii 8 jun 2019 14:29 (CEST)
Leuk! Welkom terug! :) apoo overleg 8 jun 2019 14:34 (CEST)

Artikel

Wie past of verwijdert steeds een arikel?

Dat is meestal een moderator of goede gebruiker. Een moderator kan pagina's verwijderen. Als jouw pagina verwijderd is, is er altijd een reden waarom die pagina is verwijderd. Groetjes, Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 8 jun 2019 16:05 (CEST)

Zandbak

Is het ook mogelijk om je eigen zandbak te maken? (Antwoord graag op overlegpagina, dan krijg ik een melding) Groet, 👮🏻‍♂️ MakiBoy Overleg 9 jun 2019 13:05 (CEST)

Inhoud

Hoi, ik heb een vraag: hoe moet je een inhoud maken bij een pagina? Groet Rick Rick6254 (overleg) 10 jun 2019 15:15 (CEST)

Beste Rick, hoe bedoel je precies met een inhoud maken bij een pagina? Mvg, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 10 jun 2019 15:17 (CEST)
Ik denk dat hij tips wil voor het bewerken van artikelen. Kijk hier maar eens. Face-wink.svgDeGroteEmojii 10 jun 2019 15:40 (CEST)

Infobox

hoe moet je een infobox toevoegen Rick6254 (overleg) 10 jun 2019 15:20 (CEST)

Hallo Rick, er zijn verschillende infoboxen op WikiKids. Hier zie je de hele lijst ervan, als je op één van de infoboxen klikt (de pagina ervan) zal je een instructie zien van hoe je die moet plaatsen. (beetje knip/plakwerk) Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 10 jun 2019 15:22 (CEST)

willem veldman

plaatsen

hoe moet ik een atvertensi of iets anders plaatsen ?

Hoi, advertenties plaatsen op WikiKids is niet toegestaan. We zijn namelijk geen reclamebedrijf, maar een encyclopedie. Je kunt wel artikelen plaatsen en bewerken. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 11 jun 2019 11:57 (CEST)

zandbak

hoe kom ik in de zandbak ik begrijp er niks van en ik weet niet alles van wikikids en andere dingen

Hoi, hier vind je de Zandbak. Met vriendelijke groet, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 11 jun 2019 11:58 (CEST)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Boomhut/archief84&oldid=642889"