Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Olympic rings without rims.svg WikiKids wenst de sporters op de Olympische Winterspelen 2022 in Beijing veel succes! Olympic rings without rims.svg

Syracuse (Italië)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Zicht op Syracuse

Syracuse is een grote havenstad op het Italiaanse eiland Sicilië met 123.800 inwoners in het jaar 2010. Het ligt geografisch in het zuidoosten van het eiland. De stad ligt aan een sub-zee van de Middellandse Zee, namelijk de Ionische Zee. Syracuse heeft een erg snel groeiende bevolking, binnen de kortste tijd kan het zelfs de 200.000 bereiken. Heel lang geleden is de stad gesticht door Griekse kolonisten in Italië en daarom heeft het een mooie binnenstad. Er is een heel speciale Oud-Griekse begraafplaats hier, namelijk de Rotsnecropolis van Pantalica. Die is zelfs verklaard tot Werelderfgoed van UNESCO. Een belangrijke feit van Syracuse is dat op 29 april 1676 Michiel Adriaenszoon de Ruyter in de Baai van Syracuse aan wondkoorts dood is gegaan nadat hij door een Franse kogel was getroffen tijdens de Slag bij Agosta. De wereldberoemde wis- en natuurkundige Archimedes is hier geboren.

Partnersteden


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Syracuse_(Italië)&oldid=648044"