Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Olympic rings without rims.svg WikiKids wenst de sporters op de Olympische Winterspelen 2022 in Beijing veel succes! Olympic rings without rims.svg

Station Bad Nieuweschans

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Station Bad Nieuweschans (Nsch)

Nsch - 2006.JPG

Opening 1 november 1868
Plaats Bad Nieuweschans
Deelgebied Flag of Groningen.svg Groningen
Land Vlag van Nederland Nederland
Aantal perrons 2
Aantal perronsporen 2
Spoorlijn Ihrhove - Nieuweschans
Staatslijn B
Aantal reizigers ? per dag
Portaal Portal.svg Verkeer & Vervoer

Station Bad Nieuweschans is een spoorwegstation in de Groningse plaats Bad Nieuweschans. Het station ligt aan het einde van de spoorlijn tussen Groningen en Bad Nieuweschans. Ook is via het station de Duitse plaats Leer te bereiken. Het station bevindt zich eigenlijk in het plaatsje Oudezijl, vlak bij de grens met Duitsland. Station Bad Nieuweschans is het meest oostelijk gelegen station van Nederland.

De loodsen uit 1877

Het station is geopend in 1868. Toen werd Bad Nieuweschans verbonden met Harlingen en Winschoten. Op 2 november 1876 kreeg het station ook een verbinding met de Duitse plaats Leer. Doordat het laatste gedeelte niet goed onderhouden was, werd het een lange tijd niet gebruikt. In 2002 werd besloten dat het spoor weer gebruikt kon worden en sinds 2006 is er een afspraak tussen Groningen en Leer over het rijden van treinen. Deze loopt tot 2020. Het station had ooit een stationsgebouw, maar in 1973 werd dit afgebroken. Wel zijn de opslagloodsen voor de treinen behouden gebleven. Deze zijn gebouwd in 1877 en zijn vandaag de dag omgebouwd tot kantoren. Tot 2013 heette het station Station Nieuweschans, maar Arriva heeft dit laten wijzigen tot de huidige naam.

Lijnen

Op Station Bad Nieuweschans stoppen de volgende treinen:


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Station_Bad_Nieuweschans&oldid=670980"