Spiritualiteit

Uit Wikikids
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽
De houtgravure van Flammarion. Een spirituele pelgrim zegt dat hij het punt heeft gevonden waar de hemel en de aarde elkaar ontmoeten

Spiritualiteit heeft te maken met alles wat over de geest gaat, meer bepaald over je innerlijke ervaringen, hoe je alles beleeft en zin geeft.

Met "geest" wordt bedoeld: datgene wat ervoor zorgt dat je bestaat en dat je kan zien, weten, denken en voelen. Denk daar maar eens over na: je hebt een bewustzijn en je bent er gewoon. Maar hoe komt het dat we er zijn? Waar komt ons "zijn" vandaan? Is er een God die dit heeft gecreëerd? En is er een andere werkelijkheid waar wij niet van afweten, zoals een hemel of andere dimensie? Als je met zulke vragen bezig bent, zou je jezelf spiritueel kunnen noemen. Door spiritueel te zijn, word je bewuster van jezelf en je omgeving, is het idee. Spiritualiteit heeft ook te maken met filosofie en religie. Zingeving speelt ook een grote rol bij spiritualiteit.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Spiritualiteit&oldid=840120"