Hemel

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken

De hemel is een plaats waar altijd vrede heerst. Er is veel discussie over of de hemel wel echt bestaat omdat nog nooit is bewezen dat hij er is.

Verschillende beelden

In het Christendom in de islam gelooft men hierin, maar ook ongelovige mensen geloven vaak wel in de hemel. Iedereen noemt het anders. Sommigen spreken van het hiernamaals. Anderen van de eeuwige jachtvelden, het Walhalla of het paradijs. Het komt er uiteindelijk op neer dat de hemel een plaats is waar alles ideaal is en in overvloed en geen mens of dier tekort komt.

Hel

Zoals er sommigen zijn die in de hemel geloven, zijn er ook mensen die geloven in het tegenovergestelde, namelijk in de hel, een plaats van kommer en kwel en ellende. Hoe goed je zou leven zou bepalen waarheen je gaat. Mensen die goed leven komen in de hemel, en mensen die slecht leven in de hel.

Dood

In ieder geloof of overtuiging is men het erover eens dat alleen de doden naar de hemel komen. Iemand die een bijna dood ervaring heeft (bijna dood gaat maar op het laatst nog gered wordt) zegt soms een glimps van het hiernamaals te kunnen zien. Die zag dan schitterende kleuren en prachtige bloemen. "Oh, het was zó mooi!" zegt zo iemand dan. Maar dat komt door een zuurstoftekort in de hersenen. Dat is een ervaring die gebruikers van LSD (een zware drug) ook hebben. Uiteindelijk zul je het pas weten wanneer je sterft, en dus zullen de mensen op aarde nooit weten wat de dood inhoudt.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Hemel&oldid=423163"