Scandinavië

Uit Wikikids
(Doorverwezen vanaf Scandinavie)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De vlaggen van de Scandinavische landen, Finland en IJsland

Scandinavië bestaat uit 3 landen: Denemarken, Noorwegen en Zweden. Hoewel Finland en IJsland er door sommige mensen ook bij worden gerekend, horen ze er officieel niet bij. Finland en IJsland horen met Denemarken, Noorwegen en Zweden wel bij de Noordse landen. Scandinavië ligt in Noord-Europa. Alle drie de landen hebben niet veel inwoners, bij elkaar maar ongeveer 19 miljoen. Nederland zelf heeft al bijna 17 miljoen inwoners. Als je kijkt naar de oppervlakte van die 3 landen is 19 miljoen inwoners helemaal niet veel. Zeker niet als je weet dat Scandinavië 20 keer zo groot is als Nederland.

Baltische Staten

Soms worden de Baltische Staten (Estland, Letland en Litouwen) tot Scandinavië gerekend. Eigenlijk klopt hier niets van, behalve dat Zweden een rol heeft gespeeld in de geschiedenis van die landen.

Naam

Hoe komt Scandinavië aan zijn naam? Scandinavië is afgeleid van de Germaanse godin Skadi, Skadi is de godin van de onafhankelijkheid, dood en jacht. Ook de woorden schaduw en schedel komen van Skadi.

Grote steden

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Scandinavië&oldid=836140"