Help mee! Maak een account of meld je aan.
Doe mee aan de SuperSchrijfwedstrijd! Klik hier om je aan te melden.
Stem nu op: Operatie Barbarossa, Texel en Platentektoniek

Saturnus (planeet)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Saturnus

Saturnus is genoemd naar de god van de landbouw of wordt ook de 'ringplaneet' genoemd. Saturnus is de op één na grootste planeet in het zonnestelsel. Saturnus doet er zo'n 29,46 jaar over om een baantje rond de zon af te leggen. En het is zoals Jupiter een gasplaneet.

Saturnus was de eerste planeet waarvan we de ringen konden zien. Pas veel later werden ook rond Jupiter, Uranus en Neptunus ringen gezien. Net als Venus kun je Saturnus vanaf de aarde soms met het blote oog zien!

De ringen van Saturnus zijn een enorme hoeveelheid zand en steentjes en die draaien als miljoenen maantjes om Saturnus heen. De temperatuur op Saturnus is ongeveer -185 graden Celsius. De diameter van Saturnus is 120.500 kilometer. De afstand tot de zon is zo'n 1,43 miljard kilometer. Saturnus heeft 82 manen, tegenover de Aarde is dat erg veel.Een van deze manen, die Titan wordt genoemd, is groter dan de planeet Mercurius


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Saturnus_(planeet)&oldid=600296"