Oval Office

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
President Barack Obama in het Oval Office (2011)

Oval Office (in het Nederlands Ovaal Kantoor) is het kantoor in de westelijke vleugel van het Witte Huis, waarin de Amerikaanse president zijn werk verricht. Het kantoor wordt ook intensief gebruikt voor vergaderingen met zijn kabinet of staatshoofden uit andere landen.

Achtergrond

In 1902 werkte de zittende president in het hoofdgebouw van het Witte Huis. President William H. Thaft presenteerde in 1909 een plan om een specifiek presidentieel kantoor te bouwen. Tijdens Thafts ambtstermijn bouwde men het kantoor en was klaar voor Thafts gebruik. In 1929 stak met het Witte Huis in brand, inclusief Oval Office. President Franklin D. Roosevelt heeft het kantoor in 1939 laten herbouwen. Het 'Resolute Desk' is het bureau wat midden in de kamer staat; het was van een koningin geweest in 1880.

Verder bestaat het kantoor uit twee witte banken, een salontafel, een typische fruitmand, meerdere televisieschermen en streepjesbehang. De president mag bepalen hoe zijn kantoor eruitziet.

Externe links/bronnen

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Oval_Office&oldid=350246"