Moordrecht

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Moordrecht
Flag of Moordrecht.png Moordrecht wapen.svg
{{{kaart2}}} {{{kaart3}}}
Geografie
Provincie Flag Zuid-Holland.svg Zuid-Holland
Hoofdplaats Moordrecht
Gemeente Moordrecht
Oppervlakte 12,21 km²
Bevolking
Inwoners
Bevolkingsdichtheid
8.094 (01/06/2007)
663 inw./km²
Overige info
Postcodes 2841
Google Maps-link Moordrecht
Zonenummer 0182

Moordrecht is een klein dorpje dat tussen Rotterdam en Gouda ligt. Het is de bereiken via de Julianasluis vanaf Gouda. Moordrecht is bekend geworden door de filemeldingen op de radio. Er is namelijk áltijd file bij de afslag Moordrecht.

Moordrecht heeft inmiddels 8.094 inwoners en is een gemeente met aan het hoofd de burgemeester: Mr. H.A. van der Meer (tijdelijk) Het dorpje heeft een grootte van 1.273,60 hectare.

Bezienswaardigheden

Wat vaak bekeken wordt is het pontje dat van Moordrecht naar Gouderak vaart. Het zijn twee kleine pontjes die beurtelings varen. Het is een klein stukje van ongeveer 50 meter, maar anders moet je helemaal omrijden via Gouda.

Dan is er nog sportcentrum "De Zuidplas" Hier kan je kan fitnessen, dansen, zwemmen, balsporten uitoefenen. Voor de balsporten is er in Moordrecht ook een korfbalvereniging en een tennisvereniging. Verder zit er in het sportcentrum ook nog een bibliotheek. De basisscholen maken gebruik van de sporthal. Twee keer per week krijgen de basisschoolleerlingen hier hun gymlessen. De sporthal wordt ook verhuurd voor feesten en trouwpartijen. De Sjaloomschool bv gebruikt de sporthal soms voor haar jaarfeest; onlangs hadden ze daar een spetterende play-back-show.

In de buurt van het sportcentrum zijn ze bezig met nieuwbouw.

In het centrum van Moordrecht wordt een nieuw dorpskern gebouwd. Er is een nieuw winkelcentrum, nieuwe huizen en nieuwe parkeerplaatsen. De winkels die in het nieuwe winkelcentrum zitten zijn: aldi, primera, de super de boer.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Moordrecht&oldid=537822"