Help mee! Maak een account of meld je aan.

Stem nu op: Marianne Thieme

Montpellier

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
Een fontein in Montpellier

Montpellier is een grote stad in Frankrijk met 265.640 inwoners in het jaar 2010. Het ligt in het zuiden van het land, niet ver van de kust aan de Middellandse Zee. Veel inwoners van de stad zijn student, wel ongeveer zo'n 80.000. Niet ver hiervandaan liggen de Franse steden Nîmes, Narbonne en de grens met Spanje. Montpellier is één van de grootste steden in Frankrijk. Één van de oudste universiteiten van heel Europa ligt in Montpellier. De stad is heel erg mooi en oud. In het centrum zijn prachtige gebouwen en een fontein. Het klimaat van Montpellier is mediterraan. Daarom is het er lekker warm, namelijk rond de 30 graden. Er zijn heel veel museums in de stad.

Partnersteden


Grote steden in Frankrijk Flag of France.svg
Parijs · Marseille · Lyon · Le Havre · Bordeaux · Lille · Rennes · Toulouse · Straatsburg · Montpellier · Nantes · Nice
Vlag van Frankrijk Steden in Frankrijk met meer dan 100.000 inwoners Vlag van de Europese Unie
Aix-en-Provence · Amiens · Angers · Argenteuil · Besançon · Bordeaux · Boulogne-Billancourt · Brest · Caen · Clermont-Ferrand · Dijon · Grenoble · Le Havre · Le Mans · Lille · Limoges · Lyon · Marseille · Metz · Montpellier · Montreuil · Mulhouse · Nancy · Nantes · Nice · Nîmes · Orléans · Parijs · Perpignan · Reims · Rennes · Rouen · Saint-Denis (Réunion) · Saint-Denis (Seine-Saint-Denis) · Saint-Étienne · Saint-Paul · Straatsburg · Toulon · Toulouse · Tours · Villeurbanne
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Montpellier&oldid=375788"