Münster

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het centrum van Münster vanuit een luchtballon
Het Marktplein van Münster

Münster is een stad in Duitsland. Het ligt in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Münster heeft 299.708 inwoners.

Geschiedenis

De Universiteit van Münster is één van de oudste universiteiten van Duitsland. In de Middeleeuwen was Münster een belangrijke Hanzestad. De stad is ook bekend door de Vrede van Münster, die de Tachtigjarige Oorlog eindigde.

In de Tweede Wereldoorlog is Münster, net als veel andere grote Duitse steden, zwaar gebombardeerd. Maar liefst 69% van de stad was gesloopt en wel 91% van het centrum. In tegenstelling tot in veel andere Duitse steden, zijn in Münster veel oude gebouwen herbouwd.

Verkeer

Münster is bereikbaar via het spoor via het treinstation Münster Hauptbahnhof, dat al sinds 1 oktober 1890 bestaat. De stad is ook wel bekend onder de naam Fietshoofdstad van Duitsland, omdat het meeste verkeer met de fiets gaat. Het stadsvervoer gaat via de bus. Dat is de enige manier om met het openbaar vervoer door de stad te reizen. Münster is ook erg handig via de snelweg te bereiken.

Münster deelt een luchthaven met de stad Osnabrück: Flughafen Münster/Osnabrück. Veel Nederlanders die dichterbij de luchthaven van Münster wonen dan Schiphol, kiezen voor dit vliegveld omdat het sneller te bereiken is.

Toerisme

Veel van de toeristen die naar Münster komen, komen rond de tijd van Kerstmis naar de stad. Dan zijn er vele kerstmarkten, die een typisch Duitse kerstsfeer uitstralen. Er zijn dan veel kerstspullen te koop, maar ook typisch Duits voedsel.

Partnersteden


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Münster&oldid=743463"