Kayseri

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Kayseri (vroeger ook bekend als Mazaca, Eusebia, Caesarea ad Argaeum of Kaisariyah) is de 9e grootste stad van Turkije met 915.688 inwoners in het jaar 2009. Het is bekend om de berg Erciyes. Veel westerse bezoekers arriveren in Kayseri om naar de toeristische attracties in Cappadocië te gaan. Het is een grote industriestad precies in het midden van Turkije. Een lekkere, populaire delicatesse uit de stad is pastırma. Pastırma is gedroogd vlees met paprika, knoflook, diverse soorten kruiden en zout. Na drie dagen kan de delicatesse wel gaan stinken. De pastırma is uitgevonden door de Perziërs die in Kayseri en een aantal andere steden kwamen wonen.

Kayseri heeft een grote, internationale luchthaven: Erkilet International Airport en een universiteit: de Erciyes University.

In Kayseri heb je nog resten van een meer dan 1000 jaar oude stadsmuur. Kayseri heeft ook grote winkelcentra: Forum Kayseri, Kayseri Park en Meysu Outlet. Veel mensen afkomstig uit Kayseri wonen in Europa, ook in Nederland.

Partnersteden

Een panorama van Kayseri


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Kayseri&oldid=549301"