Knoflook

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een zakje knoflook

Knoflook is een kruid met een scherpe smaak en geur. Je kunt het gemalen, fijn gesneden of fijngeperst (in een knoflookpers) gebruiken door je eten.

Knoflook is 'familie' van de ui en bieslook. Knoflook is een 'bolgewas': het is een bolletje met allemaal kleine knoflookjes erin, men noemt dat tenen. Dit is voeding voor de knoflookplant voor de winter, zodat de plant in de lente meteen kan gaan groeien. De plant heeft warmte nodig en groeit in de volle zon.

Een plant die in de winter blijft leven. Het heeft smalle groene bladeren en witte bloemen. Knoflook wordt ongeveer 30-45 centimeter lang en houd van een vochtige grond waar een felle zon op schijnt. Als je knoflook plant kan je het laat in de zomer oogsten en een paar over houden zodat je die weer in de grond kan stoppen en de plant weer op nieuw kan gaan groeien. Als je ze wilt gebruiken voor eten moet je ze in het donker bewaren en kan je het gewoon gebruiken voor bijvoorbeeld kruidenboter of in spaghetti.

Geschiedenis

3500 Jaar geleden werd er in Egypte al knoflook gegeten. In de Romeinse tijd dacht men dat knoflook de spieren versterkte. In de Middeleeuwen werd knoflook gebruikt om de duivel en heksen weg te houden.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Knoflook&oldid=797877"