Johan Dessing

Uit Wikikids
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽
Johan Dessing
DessingHeijmans.jpg
Naam voluit Johannes Dessing
Geboren 11 mei 1965
Geboren te Amsterdam
Overleden
Overleden te
Gehuwd met
Relatie met
Partij Forum voor Democratie (FVD)
Religie
Stroming
Functie
Aantreden
Aftreden
Voorganger
Opvolger
Functie(s)
Lid Provinciale Staten Noord-Holland (2019-heden)
Fractievoorzitter Provinciale Staten FVD Noord-Holland (2019-heden)
Lid Eerste Kamer (2019-heden)
Fractievoorzitter Eerste Kamer FVD (2022-heden)
Portaal Portal.svg Politiek

Johan Dessing (Amsterdam, 11 mei 1965) is een Nederlands politicus namens Forum voor Democratie (FVD). Dessing is sinds 2019 lid van de Eerste Kamer en Provinciale Staten van Noord-Holland namens deze partij. Ook is hij fractievoorzitter van de FVD-fractie in de Eerste Kamer.

Levensloop

Dessing studeerde wiskunde aan de Universiteit van Amsterdam, maar stopte met zijn studie in het eerste jaar. Dessing werk sinds 1990 als assistent-luchtverkeerleider op Schiphol en sinds 1998 als cursusmanager bij de Luchtverkeersleiding Nederland.

In 2019 werd Dessing gekozen als Statenlid en Eerste Kamerlid namens Forum voor Democratie. In 2022 werd hij ook fractievoorzitter voor de partij, nadat de vorige fractievoorzitter uit de partij stapte.

Persoonlijk

Dessing is getrouwd en heeft een zoon. Hij is ook de broer van televisiepresentatrice Floortje Dessing, die bekend is vanwege haar reisprogramma's.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Johan_Dessing&oldid=833184"