ICT

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

ICT is de afkorting van informatie- en communicatietechnologie, ook vaak informatietechnologie (IT) genoemd. ICT is het vakgebied dat zich bezighoudt met informatiesystemen, (tele)communicatie en de technologie om dit tot stand te brengen. Vrijwel altijd heeft dit te maken met computers en computerprogramma's die tot taak hebben om de informatie op te slaan of te verspreiden. Communicatie kan verlopen via computernetwerken, telefonie, enzovoorts.

Waar zit ICT?

ICT zit eigenlijk in alles om ons heen, soms herkenbaar, soms verborgen. Een pc en een laptop ligt voor de hand, maar denk bijvoorbeeld ook aan hoe verkeerslichten, auto's of liften te maken hebben met ICT.

ICT op school

Omdat ICT steeds belangrijker wordt voor iedereen, wordt het op sommige scholen al als vak gegeven. Onderwerpen die hier behandeld worden, zijn onder andere:

Lessen bestaan uit een mix van theorie en praktijk, waarbij leerlingen lekker zelf aan de slag gaan. Bijvoorbeeld het uit elkaar halen van een computer om alle componenten te bestuderen, applicaties ontdekken en behandelde onderwerpen invoeren op WikiKids.

Links

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=ICT&oldid=540148"