Verbeter WikiKids vandaag nog!

USB-stick

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Foto van verschillende USB-sticks

Op een USB-stick (ook geheugenstick, digital drive, flash drive, USB-drive enz. genoemd) kun je bestanden opslaan. Bijvoorbeeld: presentaties, teksten, plaatjes enz. Zo sla je veilig dingen op want als je het op je pc of laptop opslaat, dan heb je kans dat het verdwijnt. Dus... sla altijd je teksten enz. op! Er zijn heel veel verschillende USB-sticks: de ene is groen, de ander is rood, of de ene is uitschuifbaar en de ander met een dop. Met een vorm van een radio of van een eend en zo zijn er nog veel meer. Een USB-stick is handig om ergens mee naartoe te nemen. Je kunt hem meenemen naar je werk, school. Je kunt hem altijd en overal mee naar toe nemen. Je kunt er je naam in zetten. Als je hem kwijt raakt en iemand anders vindt hem dan weet hij van wie hij is.

Capaciteit

Vroeger, rond 2010, was het al heel wat als je een USB-stick van 16 GB had. Nu zijn er al sticks van 256 GB, 512 GB, ja 1 TB! Maar die zijn nog wel prijzig (1 TB januari 2014 ca. 1000 €). De prijzen variëren erg en bovendien dalen ze razendsnel, terwijl de capaciteit steeds toeneemt.

Een voordeel van de USB-stick is de degelijkheid, omdat hij in tegenstelling tot een harde schijf geen bewegende delen heeft die kunnen slijten of vastlopen. Een nadeel is, dat je hem gauw kwijtraakt omdat hij zo klein is.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=USB-stick&oldid=741578"