Laptop

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Foto van een laptop met WikiKids

De laptop is een draagbare computer die veel handiger te vervoeren is dan de niet-draagbare computers. Laptop betekent schootcomputer. Laptops worden vooral gebruikt door mensen die vanaf verschillende plaatsen met hun computer werken. Meestal worden laptops ook vaak op een bureau geplaatst, maar kunnen ook buitenshuis (op een tafel, of vloer) worden gebruikt.

De technologie van laptops heeft een snelle ontwikkeling doorgemaakt. Eerst waren laptops nog vrij zwaar en lomp. Ze konden lang niet zoveel als een normale pc. Sinds ongeveer 2005 doet een grote krachtige laptop niet onder voor een gemiddelde desktop-pc (normale pc met scherm = desktop). De kleinere laptops zijn door warmteontwikkeling van de processor veel meer beperkt in snelheid dan een desktop. Wel worden ze gauw erg warm.

Kenmerken

Doordat veel onderdelen kleiner en minder universeel zijn dan de vergelijkbare onderdelen voor desktopsystemen, resulteert dit vaak in een hogere prijs voor een laptop ten opzichte van een vergelijkbare desktop-pc.

Sommige mensen maken onderscheid tussen een laptop en een notebook. Voor de één is een notebook kleiner dan een laptop – qua formaat ergens tussen een laptop en een PDA in – maar volgens van Dale is een notebook juist een krachtige laptop.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Laptop&oldid=721952"