Apple Inc.

Uit Wikikids
(Doorverwezen vanaf Apple)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Apple Inc.
Apple logo black.svg
Dit is het logo van Apple Inc.
Slogan
Rechtsvorm
Oprichting Californië (1 april 1976)
Voorganger
Opheffing
Oorzaak einde
Oprichter Steve Jobs
Steve Wozniak
Ronald Wayne
Onderdeel van
Eigenaar
Sleutelfiguren Arthur D. Levinson (voorzitter)
Tim Cook (CEO)
Land Vlag van de Verenigde Staten Verenigde Staten
Locatie
Werknemers 132.000 fte (september 2018)
Producten
Sector consumentenelektronica
Industrie
Omzet Gestegen $265,6 miljard (2018)
Winst Gestegen $59,5 miljard (2018)

Website
www.apple.com
Portaal Portal.svg Economie


Apple Inc. (vaak kortweg Apple genoemd) is een Amerikaans elektronicabedrijf. Apple is op 1 april 1976 opgericht door Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne. Apple heette toen nog Apple Computer, Inc.. Het hoofdkantoor van Apple Inc. is in Cupertino, Californië.

Geschiedenis

Apple is opgericht op 1 april 1976 om computers te maken in Californië door Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne. Sindsdien was Apple al redelijk bekend, maar het bedrijf werd vooral bekend rond het einde van de jaren 70 door de Apple I, dat waren de eerste kleine computers (personal computers) van het bedrijf Apple. De computers waren heel lang populair, maar daar kwam een einde aan en toen was Apple bijna failliet. In 1997 was het bedrijf gered door 150 miljoen Amerikaanse dollars, die investering kwam van de concurrent Microsoft, sindsdien is Microsoft ook een groot aandeelhouder (Microsoft is een bezitter van een deel van Apple).

De Apple ||.

Tegenwoordig is Apple zeer bekend door alle investeringen in reclames. Eind 2009 werd Apple zelfs door het reclamemagazine AdWeek uitgeroepen tot merk van het decennium Vraagteken2.png. en tegenwoordig bezit Microsoft ook een deel van Apple

Nieuw hoofdkantoor

Op 6 juli 2011 zei Steve Jobs dat er een nieuw hoofdkantoor wordt gebouwd in de vorm van een ruimteschip. In dat nieuwe hoofdkantoor zouden 12.000 werknemers in kunnen zitten. Rondom het kantoor kwam volgens de plannen ook veel natuur. Het gebouw moet in 2015 volgens de plannen af zijn.

CEO's

Apple Retail Stores

Sinds eind december 2001 heeft Apple ook winkels die alleen producten van Apple verkopen, ook zijn de werknemers vaak gespecialiseerd in Apples producten. Op 3 maart 2012 werd de eerste in Nederland geopend en inmiddels zijn er twee in Nederland. In België zijn er nog geen officiële winkels, er zijn daarentegen wel geruchten dat er één zal komen in Gent.

Producten

Zie Lijst met producten van Apple Inc. voor het hoofdartikel over dit onderwerp.
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Apple_Inc.&oldid=685961"