Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Gebruiker:Stef 1999/Samenvatting 2017

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

2017

Happy New Year Card.png

Het is een soort van traditie van mij geworden om net voor het einde van het jaar een uitgebreid berichtje voor iedereen in de Boomhut te plaatsen waarin ik terugkijk op het afgelopen jaar en ook vooruitkijk naar het komende nieuwe jaar. Voor het vierde jaar op rij ga ik dat nu weer doen, dus laat ik maar snel beginnen! Face-wink.svg

Het jaar 2017 zit er al weer bijna op... De kerstdagen zijn voorbij en we mogen alweer bijna aftellen naar het komende nieuwe jaar: 2018. Maar laten we eerst nog eens even terugkijken op het afgelopen jaar.

Op 20 januari werd met de beëdigding van Donald Trump als de 45e President van de Verenigde Staten het aftreden van de oude president Barack Obama, die na 8 jaar president te zijn geweest zijn presidentschap aan een ander moest overdragen vanwege de maximale zittingstermijn, officieel. Ook werden op 15 maart de Tweede Kamerverkiezingen in Nederland gehouden, waarbij de VVD met 33 zetels de grootste partij werd, maar het duurde echter tot 26 oktober totdat de formatie in de regering rond was.

Ook waren er veel sportieve hoogtepunten dit jaar. Zo werden de Nederlandse voetbalvrouwen Europees kampioen bij het EK vrouwenvoetbal, dat in ons eigen land werd gehouden. Feyenoord werd voor het eerst sinds het seizoen 1998/99 weer landskampioen in de Eredivisie en Tom Dumoulin won voor het eerst in zijn carrière de Ronde van Italië (Giro d'Italia).

Maar helaas waren er ook veel nare dingen gebeurd dit jaar. Zo vond er op 22 mei een aanslag plaats in Manchester, na afloop van een concert van Ariana Grande. Bij deze aanslag kwamen 22 mensen om, waarvan vooral veel (jonge) kinderen. Een paar weken later, op 14 juni, was er opnieuw een grote ramp in het Verenigd Koninkrijk. Er kwamen op die dag 79 mensen om het leven door de grote brand in de Grenfelltoren in Londen. Op 17 augustus werd de Spaanse stad Barcelona getroffen door een aanslag op de Ramblas, een toeristische winkelstraat in het centrum van de stad. Hier kwamen 35 mensen om het leven.

Ook werden de eilanden Sint Maarten en Sint Eustatius op 27 september zwaar getroffen door de orkaan Irma. Nog steeds zijn de mensen daar bezig om de eilanden weer opnieuw op te bouwen en alle schade van de orkaan weer te herstellen.

En laten we ook niet vergeten dat Spanje nu in een groot conflict met Catalonië zit. Op 1 oktober werd daar een referendum gehouden over de eventuele afscheiding van Spanje en een groot deel van de Catalanen stemden voor afscheiding van Spanje. Echter weigeren zowel Spanje als de Europese Unie om Catalonië als land te erkennen en zijn er veel spanningen tussen Spanje en Catalonië ontstaan. Hier zullen we in 2018 ongetwijfeld meer over gaan horen.

Dan wil ik het tot slot nog even over WikiKids hebben. Sinds 1 januari van dit jaar zijn de Wikikids:Awards weer in het leven geroepen en hebben al veel mooie artikelen een Award mogen ontvangen. Hier gaan we in 2018 mee door en ook dan zullen hopelijk weer veel mooie artikelen volgen die een Award verdienen! Face-wink.svg Voor de rest is er eigenlijk niet zoveel bijzonders gebeurd op WikiKids het afgelopen jaar.

Dan zijn nu echt de laatste dagen van 2017 aangebroken. Maar voor je het weet gaan we met elkaar aftellen naar 12 uur 's nachts, hét moment waarop 31 december 2017 eindigt en een nieuwe dag, maand en jaar begint: 1 januari 2018!

Ik wens iedereen een goed en gelukkig 2018 toe. Maak er met elkaar wat van het komende jaar! Face-smile.svg

Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG »

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Gebruiker:Stef_1999/Samenvatting_2017&oldid=502871"