Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Ariana Grande

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ariana Grande
Dangerous Woman Tour in Manchester4 (cropped).jpg
Persoonlijke informatie
Volledige naam Ariana Grande-Butera
Bijnaam
Land Vlag van de Verenigde Staten Verenigde Staten
Geboortedatum 26 juni 1993, Boca Raton, Florida
Geboorteplaats
Overleden
Overleden te
Gehuwd met /
relatie
Carrière
Beroep actrice, zangeres, danseres
Bekend van
Actief 2008 - heden
Genre(s) Pop, R&B
Label Columbia Records, Republic Records
Website
www.arianagrande.com
Portaal Portaalicoon Muziek
ari

Ariana Grande-Butera, artiestennaam Ariana Grande, is geboren op 26 juni 1993 in Florida. Ze komt uit Amerika en is een zangeres, actrice en model. Ze werd bekend door haar rol als Cat Valentine in Victorious en Sam & Cat, beide tv-series die werden uitgezonden op Nickelodeon.

Nickelodeon, Yours Truly & My Everything

Ariana Grande begon met haar carrière met de tv-serie Victorious waar ze de rol als Cat Valentine had. Na Victorious heeft ze een vervolg serie geacteerd genaamd Sam & Cat. Cat Valentine kwam van Victorious en Sam van iCarly. Het werd uitgezonden op Nickelodeon. In de tussentijd begon ze met haar zangcarrière. Haar eerste single kwam uit genaamd Put Your Hearts Up, Oorspronkelijk was dat haar eerste single voor haar debuutalbum, maar ze was er niet tevreden over. In interviews zei ze dat ze Put Your Hearts Up helemaal geen leuk lied vond en ze wilde een andere stijl voor muziek. Uiteindelijk stapte ze naar een andere platenmaatschappij en heeft ze haar stijl gekozen: R&B, Soul en Pop.

Op 26 maart werd haar eerste single uitgebracht voor haar debuutalbum The Way gezongen met Mac Miller. Dit haalde de top 10 in Amerika & werd in dat land meer dan 2 miljoen keer verkocht en de single werd Platina na twee maanden. In Nederland kwam het op nummer 22 op de single top 100. Op 30 augustus 2013 werd haar eerste album uitgebracht Yours Truly en belandde op nummer 5 in Nederland. Het album verdween na 3 weken al uit de lijsten. Het werd een succes in Amerika, maar werd maar matig ontvangen in Europa. Later probeerde ze het nog groot te maken door haar vervolg singles: "Baby I" & "Popular Song", dat ze samen met Mika zong. Ze stonden allebei op de single top 100 voor 1 week, maar hits in Nederland werden het niet.

In eind 2013 meldde ze dat ze bezig was met haar 2e studioalbum. Ze zei dat ze op dit album wat rustige nummers wilde hebben. Later kwam in mei 2014 Problem uit, gezongen met Iggy Azelea. Het werd wereldwijd een succes en stond op nummer 10 van de single top 100. Problem stond 44 weken in de single top 100. Als verrassing kwam haar tweede single uit genaamd Break Free met Zedd. Hij werd wereldwijd beroemder als de eerste single en stond als nummer 7 zeven 40 weken in de hitlijsten. Bang Bang met Nicki Minaj en Jessie J werd als derde single uitgebracht en werd ook zo wereldwijd beroemd als haar eerste en tweede single. Bang Bang kwam in de nummer 8 van single top 100, en bleef 43 weken op de hitlijsten staan. Op 22 Augustus 2014 bracht ze haar 2e studioalbum uit genaamd: My Everything, dat veel meer werd verkocht dan haar debuutalbum Yours Truly. Haar 2e album belandde op nummer 3 en stond 40 weken op de Albumcharts. Ondertussen bracht ze een kerstlied uit, Santa Tell Me, dat hoog op de lijsten kwam te staan op kerst. Vervolgens heeft ze nog 3 singles uitgebracht genaamd Best Mistake, Love Me Harder en One Last Time. Deze singles hebben iets minder succes gehad dan de vorige 3 singles. Maar toch kwamen ze ver op de Dutch Charts te staan en Love Me Harder stond op alarmschijf. Dat wil zeggen dat ze het lied extra vaak op de radio laten horen.

Dangerous Woman

In april 2015 maakte Ariana bekend dat ze druk bezig was met haar derde album: Moonlight. Maar later heeft ze de titel toch veranderd in Dangerous Woman. Op 30 oktober bracht ze een single uit met de titel Focus. Het lied kwam op top 9 van single top 100, stond 16 weken op de hitlijsten en werd wereldwijd een succes, maar het kwam niet op haar 3e studio album, waarom is niet bekend. Haar eerste single, Dangerous Woman, voor haar 3e studioalbum kwam op top 21 van single top 100 en stond op alarmschijf. Het lied werd een succes, maar niet zoals haar singles van My Everything. Vervolgens bracht ze nog meer liedjes uit voor haar 3e studio album Be Alright: Let Me Love You met rapper Lil Wayne en Into You. Op 20 mei 2016 bracht ze haar 3e album uit.

Relaties

Van 2012 tot 2014 had Ariana Grande een relatie met Jai Brooks, een Australische YouTuber. In 2013 kreeg ze een relatie met Nathan Sykes, maar er zijn geruchten dat zij een stunt waren. Met Nathan heeft Ariana een liedje opgenomen; Almost Is Never Enough. In de zomer van 2014 maakten Big Sean en Ariana bekend dat ze een relatie hadden; later zijn ze uit elkaar gegaan. In juli 2015 werd Ariana gespot met Ricky Álvarez, één van haar achtergronddansers. Zij hadden een relatie tot juli 2016. In augustus 2016 maakte Grande via Instagram bekend dat ze een relatie had met Mac Miller, een rapper. In Juni 2018 is het bekend geworden dat Ariana grande een nieuwe relatie heeft, namelijk met Pete Davidson. Ook is het volgens de media bekend gemaakt dat ze met hem gaat trouwen. Inmiddels zijn Pete en Ariana alweer uit elkaar. Ze is nu verloofd met Dalton Gomez.

Optredens

Ariana startte februari 2015 haar Honeymoon Tour, een wereldtour door Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Europa. 28 en 29 mei kwam Ariana met haar tour naar de Ziggo Dome, met Rixton als special guest. In februari 2017 gaat Ariana weer op tour; de Dangerous Woman Tour. Op 14 en 16 mei treedt ze op in de Ziggo Dome. Ariana heeft opgetreden bij de Voice Kids in 2015.

Fans

Hoeveel fans Ariana ongeveer heeft is niet bekend, maar het is wel bekend dat ze ongeveer 39,8 miljoen abonnees op YouTube heeft en ongeveer 175 miljoen volgers op Instagram. Dat maakt haar na Christiano Ronaldo de meest gevolgde persoon op Instagram. Ariana's fans noemen zichzelf Arianators. Ariana noemt haar fans "My Loves." Vroeger zei ze ook vaak "Tiny Elephants"(kleine olifanten) of the Ariana army, maar tegenwoordig houdt ze het bij "My Loves" of gewoon "Jullie." Ariana Grande staat erom bekend heel lief te zijn met haar fans.

Producten

 • Haar naam is ook verbonden aan allerlei producten. Ze heeft ondertussen ook 7 eigen geurtjes: ari, sweet like candy , sweet like candy limited edition. Frankie (samen met haar half broer frankie) en moonlight, cloud, thank u next. Ze heeft ook 2 lippenstiften en 2 lipglossen uitgebracht in samen werking met mac cosmetics. De opbrengst ging naar aids ziekenhuizen. Ariana heeft nu ook een eigen kleding lijn.

Weetjes

 1. Wist je dat Ariana Grande 3 privé concerten voor ex-president Obama heeft gegeven!
 2. Wist je dat Ariana Grande meer dan 40 tattoos heeft! Ze is zelf de tel kwijt.
 3. Wist je dat Ariana Grande vroeger dokter wilde worden!
 4. Wist je dat Ariana mavo heeft gedaan maar dan in de Amerikaanse versie!
 5. Wist je dat Ariana een YouTube kanaal heeft gehad toen ze tiener was!
 6. Wist je dat er een aanslag was gepleegd bij haar concert in Manchester!
 7. Wist je dat ze helemaal niet met Justin Bieber heeft gehad!
 8. Wist je dat Ariana ook Griekse roots heeft!
 9. Wist je dat Ariana haar haar voor Victorious elke week moest verven en hierdoor haar haar nu gebroken is, daarom draagt ze extensions!
 10. Wist je dat Ariana op haar vijftiende al in een Broadway show speelde (musical 13)
 11. Wist je dat Ariana 5 tours heeft gedaan: The Listening Sessions, The Honeymoontour, The Dangerous Woman Tour, The Sweetener Sessions en The Sweetener World Tour/ Thank U, Next Tour
 12. Wist je dat Ariana haar 4e album al lang klaar was en het album Dangerous woman al in 2015 tijdens de honeymoontour klaar was.
 13. Wist je dat Ariana is verbannen uit Rusland, omdat ze de LGBT+ comminuty steunt (voor rechten van homo’s lesbiennes etc.)
 14. Wist je dat Ariana een deel van de Dangerous Woman tour (European dates) in Europa niet heeft afgemaakt na Manchester vanwege de aanslag, en hem in Parijs weer oppakte en de rest van de wereld tour heeft gedaan.
 15. Wist je dat Ariana vroeger werd gepest omdat mensen vonden dat ze te kleine borsten had.
 16. Wist je dat Ariana een feminist is, ze komt op voor vrouwen over de hele wereld.
 17. wist je dat Ariana Biseksueel is, dat is vooral duidelijk geworden in de videoclip break up with your girlfriend, I'm bored.
 18. wist je dat de cast van Victorius nog steeds met elkaar contact hebben.
 19. wist je dat Ariana Grande heel erg bevriend is met Nicki Minaj.
 20. wist je dat Ariana Grande´s volledige naam Ariana Butera Grande is.

albums

Ariana Grande heeft meerdere albums uitgebracht:

Yours Truly 1-1-2013 12 46'26"
Christmas Kisses (Kerstalbum) 1-1-2013 4 13'13"
My Everything 25-8-2014 15 50'58"
Christmas & Chill (Kerstalbum) 18-12-2015 6 13'10"
Dangerous Woman 20-5-2016 15 55'42"
Sweetener (dit is haar meest persoonlijke album) 17-8-2018 15 27'31"
Thank U, Next 8-2-2019 12 41'10"

+ Positions

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Ariana_Grande&oldid=672210"