Sint Maarten (eiland)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hier ligt Sint Maarten

Sint Maarten is een eiland in het Caribisch Zeegebied. Het eiland is verdeeld in twee delen Je hebt de Nederlandse kant en de Franse kant. De Nederlandse kant heet ook Sint Maarten en de Franse kant heet Saint-Martin. De hoofdstad van de Nederlandse kant heet Philipsburg en van de Franse kant Marigot. Dit eiland is vernoemd naar Sint Maarten, ofwel Maarten van Tours, omdat het werd ontdekt door Columbus op 11 november 1493. Sint Maarten werd namelijk op 11 november 397 begraven. Veel toeristen gaan naar dit eiland op vakantie omdat er veel mooie stranden zijn. Op de Nederlandse scholen leren de kinderen Nederlands, maar praten Engels thuis. Op de Franse kant leren en spreken de kinderen Frans op school en thuis.

Vliegveld

De landingsbaan van het eiland staat bekend als een van de meest gevaarlijke. Dat komt omdat die zo kort is. Bovendien moet een opstijgend vliegtuig snel hoogte nemen vanwege de steile bergwand. Omdat de landingsbaan zo kort is, vliegen vliegtuigen vlak over het strand. Als een vliegtuig vertrekt, dan kunnen strandgangers de sterke wind van het vliegtuig vloelen. Eenmaal is een toerist door de sterke wind tegen een steen dood gevallen.

Video

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Sint_Maarten_(eiland)&oldid=822360"