Gebruiker:Bobbyjohn10/GP3

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hongkong

Taalvaardigheid

Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal
fr-2
Cette personne peut contribuer avec un niveau intermédiaire de français.
en-3
This user is able to contribute with an advanced level of English.
la-1
Hic usor simplici latinate contribuere potest.

Zoeken op taalvaardigheid

Flag of Belgium.svg
Deze gebruiker woont in Belgisch Limburg
Flag of the Netherlands.svg
Deze gebruiker is geboren in Nederland
Male.png
Deze gebruiker is een man

EFX

Deze gebruiker speelt graag Euro Truck Simulator 2 en Microsoft Flight Simulator X

PRX

Deze gebruiker gebruikt Proximus
Wikipedia-logo.png
6 jaar en 49 dagen actief met ruim 4100 bewerkingen
Zmobie.svg
Deze gebruiker is
16 jaar en 141 dagen
(5985 dagen)
Actueel op de Aarde
Deze gebruiker houdt zich vooral bezig met actuele gebeurtenissen
Emblem-very-very-evil.svg
Deze gebruiker reageert soms bij dingen onbeschoft

IQ

Deze gebruiker heeft een IQ van 110/15

REIS

Deze gebruiker reist veel
Etihad-airways-logo.svg
Deze gebruiker is groot fan van Etihad
Ichthus.svg
Deze gebruiker is een aanhanger van het christendom


Hallo!
Hallo! Ik ben Bobby-John of te wel Bobbyjohn10. Ik ben zeer actief op WikiKids, misschien elke dag even. Ik ben ook actief op de Engelse Vikidia en op de Engelse Wikipedia. Op de Engelse Vikidia heb ik best veel artikelen en op Wikipedia een paar. Ik ben geboren in Veldhoven, een gemeente in Nederland en woon in het Belgische Limburg. Lang geleden was ik ook lid op de Nederlandse Wikipedia maar op 1 maart 2016 ging het niet goed en ben ik overgegaan naar WikiKids onder BobbyJohnDB, nu anderhalf jaar later ben ik nog steeds actief met ruim 2800 bewerkingen op BobbyJohnDB en 3000 op Bobbyjohn10. Dus samen 5800 en met beide accounts 150 artikelen.
Wat doe ik hier?
Ik doe hier tenslotte bewerken. Bewerken is eigenlijk een doel op WikiKids. Alleen wel goed bewerken. Ik ben als een goede gebruiker gezien maar ik denk dat niet iedereen dat vind. Ik vind de moderatoren hier heel vriendelijk en heb al meer dan 100 artikelen. Ik maak hier vooral artikelen aan van geografie, geschiedenis, personen en actualiteit. Dus dingen over het recente nieuws. Ik werk samen met MakiBoy en Coolenleuk op Wikikids.
Maak ik goede bewerkingen?
Ja dat wel maar ik heb een broer en die maakt soms foute bewerkingen. Het ligt zo, als ik op het toilet zit of even kleren moet passen. Gaat hij op mijn computer en gaat hij foute bewerkingen aanmaken en dan krijg ik soms de schuld dat ik dat heb gedaan. Maar maak je geen zorgen dat komt altijd goed omdat ik het uitleg en mijn broer krijgt straf. Maar goede bewerkingen zijn meestal bij mijn eigen artikelen dat ik er net als ik gezegd heb meer dan 100. Bij sommige andere artikelen is dat ook. Ook ben ik op school heel goed in rekenen en taal en zwemmen. In ieder geval, ik probeer mijn best te doen!

Uitleg vandalisme

Vandalisme is het opzettelijk vernielen van de artikelen op Wikikids. Een gebruiker die zich schuldig maakt aan vandalisme noemt men een vandaal. Vandalisme bestaat in alle soorten en maten. Soms is het moeilijk te zien of iets echt vandalisme is of niet. Hieronder staan de meest voorkomende manieren van vandaliseren en hoe dat op te lossen is.

 • Op pagina's kliederen, pagina's worden bekladt met bijvoorbeeld hoi, lol, poep of piemel (schuttingwoorden; scheldwoorden). In de bewerkingsgeschiedenis dient dit direct teruggedraaid te worden (klik: ongedaan maken).
 • Onzinpagina's aanmaken. Dat zijn vaak pagina's waar alleen maar onzin op staat afgebeeld. Deze voegen niets toe aan WikiKids en dienen direct verwijderd te worden. Je kunt de moderatoren verzoeken deze pagina te verwijderen door bovenaan een {{nuweg|onzin}} te plaatsen. Let op: haal de pagina niet leeg.
 • Cyberpesten. Als een vandaal een onzinpagina aanmaakt waarbij hij iemand uitscheldt (die bij naam en toenaam wordt genoemd) heet dat cyberpesten. Een dergelijke bewerking wordt direct teruggedraaid. Bij de moderatoren kun je een verzoek doen de wijziging te verbergen.
 • Expres foutieve informatie plaatsen. Een moeilijk te herkennen vorm van vandalisme. Vandalen plaatsen dan vaak informatie die echt lijkt, maar toch niet klopt. Als je twijfelt: zoek op of het juist is. Als het onjuiste informatie is dient de bewerking direct teruggedraaid te worden.
 • Onzinnige titelwijziging. Dat houdt in dat een vandaal de titel van een pagina hernoemd naar een onzintitel. Voorbeeld: een vandaal hernoemd Aap naar Apen is stom. Een lastig te herstellen vorm van vandalisme. De pagina dient direct hernoemd te worden naar de oorspronkelijke titel.
 • Account aanmaken met ongewenste gebruikersnaam. Dat houdt in dat een gebruiker een account aanmaakt met een gebruikersnaam die niet door de beugel kan. Dus bijvoorbeeld: Gebruiker:Poep. Bij Blokverzoek kun je direct een verzoek doen om het account te blokkeren. Hier vind je alle regels omtrent een gebruikersnaam.
 • Privacyschending. Als een vandaal andermans persoonsgegevens openbaar maakt op Wikikids noemen we dat privacyschending. Het is belangrijk dat je een online moderator vraagt de wijziging van de gebruiker "onzichtbaar" te maken. Daarna plaats je een waarschuwing op de overlegpagina van een vandaal.
 • Persoonlijke aanval. Als een (pas ingelogde) vandaal een (mede)gebruiker uitscheldt is dat ook vandalisme. De bewerking dient teruggedraaid te worden en de vandaal moet een waarschuwing krijgen.
 • Kopiëren van andere websites. Soms plaatsen vandalen tekst van andere websites (bijv. Wikipedia) op WikiKids. Dat is niet toegestaan en moet onmiddellijk teruggedraaid worden! Maar het kan ook zijn dat gebruikers niet weten dat dat niet toegestaan is en kun je dat even uitleggen (zie ook "Per ongeluk").

Gekopieerd van de pagina Wikikids:Vandalismebestrijding, dit is gekopieerd om nieuwe gebruikers te helpen die mijn GP bekijken.

Weetjes van de week

Elke zaterdag schrijf ik hier 7 leuke weetjes:

 • Struisvogels kunnen sneller rennen dan paarden.
 • Een bij kan 300 keer zijn eigen gewicht tillen en een mier 50 keer zijn gewicht.
 • Slakken kunnen 3 jaar slapen.
 • De mensenhaai heeft ongeveer 3000 tanden.
 • De meest populaire voornaam ter wereld is Mohammed (of variaties daarvan).
 • De beroemde wiskundige, natuurkundige, astronoom en filosoof Isaac Newton was ook uitvinder van… het kattenluikje.
 • Een van de oudste mensen ooit, Jeanne Calment, rookte maar liefst 96 jaar van haar leven en at lange tijd 1 kilo chocolade per week. Ze is 122 jaar geworden. Ze kwam overigens uit een rijke familie en hoefde nooit te werken.
 • De olifant is het enige zoogdier op aarde dat niet kan springen. Dat is een rare weetje hè!

© - 2018

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Gebruiker:Bobbyjohn10/GP3&oldid=655811"