Euro Truck Simulator 2

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Euro Truck Simulator 2 is een computerspel dat gemaakt is door SCS Software en is op 19 oktober 2012 op de markt gebracht. In het spel speel je als professioneel vrachtwagenchauffeur en reis je door heel Europa om vrachten van de ene naar de andere plek te vervoeren. De speler kan rijden in verschillende soorten vrachtwagens van echt bestaande merken. Euro Truck Simulator 2 is erg realistisch. Spelers moeten ook rekening houden dat zij geen verkeersovertredingen begaan en op tijd rusten en tanken.

Gameplay

Bij Euro Truck Simulator 2 is het de bedoeling dat je een carrière moet starten als vrachtwagenchauffeur en zo steeds rijker wordt en dus beter trucks kan kopen of zelfs een bedrijf kan starten met garages in verschillende steden binnen Europa. Als je het spel net hebt dan heb je nog geen eigen vrachtwagen en kun je nog alleen maar korte afstandsritten doen. Je leent dus vrachtwagens van leveranciers en opdrachtgevers waar je vervolgens geld mee verdient. Je verdient steeds meer geld, en je kunt bijvoorbeeld ook nog lenen van de bank. Als je genoeg geld hebt kun je je eerste truck kopen en dan kun je zelf rijden en leveringen doen.

Als je veel opdrachten hebt gedaan kun je je vaardigheden upgraden. Als je je vaardigheden hebt geüpgraded kun je bijvoorbeeld langeafstandsleveringen uitvoeren. Als je dan nog meer geld hebt verdiend kun je een eigen garage kopen. Als je een eigen garage hebt kun je ook een eigen bedrijf oprichten. Per garage kun je vijf chauffeurs laten stationeren en die chauffeurs leveringen laten doen. Zo krijg je extra inkomsten binnen.

Als chauffeur moet je ook rekening houden met verkeersovertredingen, op tijd gaan rusten, op tijd gaan tanken en geen schade krijgen. Als je geen eigen truck hebt hoef je dit echter niet te betalen maar als je wel een eigen truck hebt dan moet je dit wel zelf betalen.

Vrachtwagenmerken

Bij Euro Truck Simulator 2 heb je ook echte vrachtwagenmerken waar ze een licentie voor hebben. Deze kun je kopen in de plaatselijke truckdealer van het merk dat je wilt kopen. Voor het vrachtwagenmerk Mercedes-Benz had Euro Truck Simulator 2 voor 25 maart 2015 geen toestemming (geen licentie) om de naam te gebruiken in het spel, toen was Mercedes-Benz bekend als: "Majestic".

Steden en landen

In Euro Truck Simulator 2 zijn er 22 landen en meer dan 50 steden te bezoeken. Echter kun je 15 landen niet volledig bezoeken als je geen uitbreidingspakketten hebt. Deze steden/landen kun je wel bezoeken zonder uitbreidingspakketten:

Uitbreidingspaketten (DLC's)

Bij Euro Truck Simulator 2 kun je voor geld ook nog uitbreidingspakketten (ook wel bekend als DLC's) kopen. Door een uitbreidingspakket te kopen heb je toegang tot extra steden/landen. Momenteel zijn er vijf DLC's.

Going East!

Going East! is het eerste uitbreidingspakket van Euro Truck Simulator 2. Het is uitgekomen op 20 september 2013. Bij deze uitbreidingspakket heb je toegang tot de volgende steden/landen:

Scandinavia

Scandinavia is het tweede uitbreidingspakket van Euro Truck Simulator 2. Het is uitgekomen op 7 mei 2015. Bij deze uitbreidingspakket heb je toegang tot de volgende steden/landen:

Vive le France !

Vive le France ! is het derde uitbreidingspakket van Euro Truck Simulator 2. Het is uitgekomen op 5 december 2016. Bij deze uitbreidingspakket heb je toegang tot de volgende Franse steden:

Italia

Italia is het vierde uitbreidingspakket van Euro Truck Simulator 2. Het is uitgekomen op 5 december 2017. Bij deze uitbreidingspakket heb je toegang tot de volgende Italiaanse steden:

De laatste 3 steden zijn gelegen op het eiland Sardinië die bij update 1.35 is uitgebracht op 6 juni 2019.

Beyond the Baltic Sea

Beyond the Baltic Sea is het vijfde uitbreidingspakket van Euro Truck Simulator 2. Het is uitgekomen op 29 november 2018. Bij deze uitbreidingspakket heb je toegang tot de volgende steden/landen:

Road to the Black Sea

Road to the Black Sea is het zesde uitbreidingspakket van Euro Truck Simulator 2 en kwam recent uit op 5 december 2019. Bij deze uitbreidingspakket heb je toegang tot de volgende steden/landen:

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Euro_Truck_Simulator_2&oldid=744728"