Help mee! Maak een account of meld je aan.
Doe mee aan de SuperSchrijfwedstrijd! Klik hier om je aan te melden.
Stem nu op: Operatie Barbarossa, Texel en Engelsmanplaat

Gebruiker:Aspiringshortlot/kladblok

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Portaal Wetenschap.png

Portaal
 
 
Gewenste artikelen
 
 
Inschrijving
 
 
Galerij
 
Welkom

Welkom op het Wetenschap-portaal! Hier lees je alles over de Wetenschap, modern of oud alles. Wil jij ook meehelpen, kijk dan op onze projectpagina. Daar staan artikelen die nog geschreven en uitgebreid moeten worden. Lees ook dit portaal en de artikelen natuurlijk. Veel leesplezier!

Wetenschap

Wetenschap is het vergaren van kennis. Dat houdt in: nieuwe dingen leren, te weten komen. En nieuwe ontdekkingen doen. Alle ontdekkingen die belangrijk zijn schrijven de wetenschappers op. De studenten leren die kennis. En wanneer ze later zelf iets belangrijks ontdekken moeten latere studenten die ook weer leren. Lees het hele artikel

Uitgelichte artikel

De evolutietheorie is de theorie voor de evolutie van het leven op Aarde. Het beschrijft hoe een soort kan evolueren: erfelijke genen van een dier worden overgedragen op de jongen van dat dier; als een dier een bepaalde eigenschap heeft waardoor dat beter kan overleven dan een andere soort, heeft dat dier meer kans om jongen te baren en dus ook die goede eigenschap door te geven aan die jongen.

Charles Darwin (1809-1882) wordt beschouwd als de belangrijkste bedenker van de evolutietheorie, omdat hij het boek On the origin of species by means of natural selection (De oorsprong der soorten) schreef. Al vrij kort nadat dit boek in 1859 verscheen, werd de evolutietheorie door wetenschappers algemeen aanvaard als verklaring voor het onstaan van diersoorten, inclusief de mens.

Uitgelichte afbeelding
17β-estradiol.jpg

Oestrogenen of estrogenen zijn een groep steroïdhormonen die meestal vrouwelijke hormonen genoemd worden, omdat ze een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van de vrouwelijke geslachtskenmerken, het reguleren van de menstruele cyclus en bij zwangerschap. Ook in het mannelijk lichaam komen oestrogenen voor, zij het in lagere concentraties. (Dit is een stukje van Wikipedia)

Wist je dat...
  • ... een mens gemiddeld tussen de 90.000 en 150.000 hoofdharen heeft?
  • ... Sir Isaac Newton niet alleen een natuurkundige, maar ook een belangrijke wiskundige en astronoom was?
  • ... op Venus een dag langer duurt dan een jaar?
  • ... je niet kan niezen met je ogen open?
  • ... bij mannen de ringvinger langer is dan de wijsvinger en bij vrouwen niet?
  • ... je dit nu leest?

Vrolijk kerstfeestChristmas tree (detail) (11392553123).jpg


Prettige Feestdagen!


Hallo Aspiringshortlot/kladblok,

2016 was een jaar met pech en geluk. Aanslagen; Brussel, Nice, Orlando, München, Normandië, Turkije enzovoort. De Brexit, het vertrek van David Cameron, Matteo Renzi. Bijzondere, prachtige mensen zijn overleden o.a. Prince of de Nederlandse voetballer; Johan Cruijff. Donald Trump is onverwacht president geworden. Maar ook is er veel positief gebeurd. IS is bijna verdreven uit Syrië en Irak. Nederland heeft goed veel medailles verdient bij de Olympische Zomerspelen 2016. België heeft de halve finale bereikt bij het EK 2016. De Nederlandse handbalsters hebben de finale bereikt bij het WK handbal. Vrede tussen FARC en Colombia. Enzovoort, maar natuurlijk wens ik jou ook iets positief:
Ik wens je hele fijne kerstdagen en een heel goed en gezond 2016!

Hartelijke kerstgroeten, Animated-Flag-Netherlands.gif Aspiringshortlot overleg? 18 dec 2016 15:30 (CET)Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Gebruiker:Aspiringshortlot/kladblok&oldid=505440"