Help mee! Maak een account of meld je aan.
Tot 24 juli staat WikiKids in het teken van de Honderdjarige Oorlog. Klik hier en help mee!
Lees de nieuwste editie van ons nieuwsblad!

Wikikids:Boomhut: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Knop niet in orde: nieuwe subkop)
(wikkiekids)
 
Regel 3: Regel 3:
 
<!-- Stel hieronder je vraag -->
 
<!-- Stel hieronder je vraag -->
  
== Project van Web-Jack ==
+
== je bio ==
  
Hallo allemaal, misschien kennen jullie gebruiker {{lg|Web-Jack}} wel. Jack is een oud docent die in opdracht van POLS-netwerk informatie en lesmateriaal toevoegd aan WikiKids. Soms lukte dit Jack niet helemaal omdat hij een bewerkingsconflict kreeg doordat iemand anders de pagina al had aangepast. Daarom hebben we nu afspraken gemaakt. Jack zet een werksjabloon op de pagina waar hij mee aan de slag gaat. Dit doet hij zo kort mogelijk van tevoren en als hij klaar is haalt hij het werksjabloon weer weg. Ik wil jullie verzoeken om de artikelen met een werksjabloon dan ook echt even met rust te laten. Als je ziet dat er al een tijdje niet aan een artikel is gewerkt, stuur dan even een berichtje om te vragen of je kunt bewerken. Dit is eigenlijk hoe het altijd al gaat met het werksjabloon, maar toch wil ik jullie er graag even opnieuw aan herinneren. Fijne dag allemaal! Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 28 sep 2017 12:40 (CEST)
+
Hi ik wil een bio over me zelf gaan schrijven, maar heb een vraag. kunnen mensen reageren op je bio?
:Goed plan! Er wordt vaak bewerkt op paginas met een Werk-Sjabloon terwijl dat helemaal niet mag.{{Gebruiker:Coolenleuk/Handtekening}} 28 sep 2017 16:56 (CEST)
+
:Dat kan, maar houdt er wel rekening mee dat WikiKids geen sociale mediasite is, maar een online-encyclopedie. Dat betekent dat het schrijven van artikelen het belangrijkste doel is. Als je een bio wilt schrijven om daar reacties op te krijgen raad ik je Instagram, Twitter of Facebook aan. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 25 jun 2020 12:55 (CEST)
  
== Vernieuwen artikelen van de week ==
+
== Help ==
  
Beste iedereen, <br>
+
Hoi, ik ben nieuw hier en ik heb hulp nodig, zijn er tips?
In 2015 heeft Beem toentertijd alle artikelen van de week vervangen voor nieuwe. Inmiddels twee jaar later zijn veel artikelen van de week kwalitatief minderwaardig en moeten dus vervangen worden. Graag zou ik van jullie willen weten welke artikelen ''artikel van de week'' moeten worden en welke artikelen van de week weg uit de lijst moeten. Ik hoor graag jullie mening! {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 29 sep 2017 20:14 (CEST) (@Wikischim: P.S. Micheal Jackson zal ik beter opmaken.).
 
:Ik denk dat we beter de "moderne awards" in ieder geval artikel van de week kunnen maken, en lange goedgekeurde artikelen zoals het [[Verenigd Koninkrijk]] of [[Kenia]] etc. {{Gebruiker:Bobbyjohn10/handtekening}} 29 sep 2017 20:19 (CEST)
 
::Bij [[Michael Jackson]] gaat het niet alleen om de opmaak, de hoeveelheid informatie is ook simpelweg te weinig voor iemand die zo bekend is. Ik vind het, met alle respect, meer een aanfluiting. Onder iets als "uitgelicht" hoort een artikel te staan waar je ook echt een beetje mee voor de dag kunt komen (zoals de twee voorgestelde landenartikelen hierboven, die idd. veel beter zijn). Er is nu hoogstwaarschijnlijk ook geen tijd meer om het nog voldoende te verbeteren. Ofwel voor volgend jaar uitbreiden, ofwel volgend jaar een ander artikel voor deze week.
 
  
::Overigens zie je oningelogd een ander artikel ([[Zweden]]) op de hoofdpagina. Een jaar geleden speelde dit laatste ook al (toen in nog ergere vorm). [[Gebruiker:De Wikischim|De Wikischim]] ([[Overleg gebruiker:De Wikischim|overleg]]) 29 sep 2017 21:06 (CEST)
+
Groetjes '''BosBes'''
:::Micheal Jackson haal ik er anders wel uit en vervang hem door een andere artiest (z.B. Audrey Hepburn). Ik zal zo even mailen voor het probleem want dat klopt niet helemaal. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 29 sep 2017 21:09 (CEST)
+
:Hallo. Heb je al gekeken op het [[Portaal:Kids|Kidsportaal (klik)]]? Daar staat alle info die je nodig hebt. Heb je nog vragen, dan kun je ze altijd hier stellen. En als je wilt oefenen met iets, mag je altijd naar de [[Wikikids:Zandbak|Zandbak (klik)]]. Daar mag je oefenen, en hoef je geen info of echte artikelen te gaan schrijven. En als je alles geleerd hebt, kun je gaan naar [[Wikikids:Meehelpen-NieuwePagina|deze pagina (klik)]] en dan kun je beginnen met een artikel schrijven! [[Gebruiker:Didi05|Didi05]] ([[Overleg gebruiker:Didi05|overleg]]) 26 jun 2020 11:29 (CEST)
::::Overigens, het artikel gaat voor de helft alleen maar over zijn dood en zijn drie (waarschijnlijk geadopteerde) kinderen, met details die weinig ter zake doen. Dus ook helemaal geen evenwicht in het artikel. Er valt anderzijds nog enorm veel meer te vertellen over zijn jeugd, zijn succes in de muziekwereld vanaf zijn tienerjaren, etc. [[Gebruiker:De Wikischim|De Wikischim]] ([[Overleg gebruiker:De Wikischim|overleg]]) 29 sep 2017 21:13 (CEST)
 
::::::Ik heb recent een aantal artikelen vervangen door artikelen die een award hebben gekregen, dus die kunnen nog wel een jaartje blijven staan. Sowieso wordt ieder award artikel een artikel van de week. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 29 sep 2017 21:45 (CEST)
 
::@Apoo: Dat klopt inderdaad. Beem had bedacht echter dat elk artikel maximaal zo'n drie jaar blijft staan. Ik probeer die artikelen juist te vervangen. Tevens worden de artikelen allemaal nagelopen op vandalisme en afbeeldingen die niet meer werken en worden de nieuws-achtige artikelen (zoals Olympische Spelen) weer bij de desbetreffende weken geplaatst (wat dit jaar niet gebeurd is). {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 29 sep 2017 23:38 (CEST)
 
  
== Vernieuwen Afbeeldingen van de week ==
+
== Moderators ==
  
Beste iedereen, <br>
+
Hoi, een vraagje.
Een paar jaar geleden was het idee ontstaan om naast de artikelen van de week ook alle afbeeldingen van de week te vervangen. Helaas is dit toentertijd niet doorgegaan, maar ik zou dit toch graag willen doen. De afbeeldingen hoeven niet per se op WikiKids te staan, aafbeeldingen van Commons mogen ook. Het enige probleem is dat de puzzels waarschijnlijk niet meer zullen werken. Daarnaast zou ik nog alle filmpjes die afbeelding van de week zijn willen verwijderen, het laden duurt immers te lang. Graag hoor ik jullie mening hieronder. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 1 okt 2017 17:09 (CEST)
 
  
== Hulp: Olympische Winterspelen 2018 ==
+
Wat als een moderator zijn krachten  niet foed gebruikt?
  
Beste iedereen,<br>
+
Zoals accounts verwijderen die niks hebben gedaan,
In 2018 vinden de Olympische Winterspelen 2018 plaats. Bij het vernieuwen van de artikelen van de week worden er in de drie weken dat de spelen plaatsvinden uitgelichte artikelen neergezet op onze Hoofdpagina. Hierbij gaat het om:
+
Plaatjes en tekst verwijderen etc..
* Het artikel [[Olympische Spelen]] (klein onderhoud, puntjes op de i)
 
* Het artikel [[Zuid-Korea]] (uitbreiden en mooi opmaken)
 
* Een artikel over een Olympische Wintersport naar keuze (uitbreiden en mooi opmaken)
 
Graag zou ik willen vragen of jullie hierbij willen helpen. Natuurlijk moeten er meer artikelen voor dit evenement worden uitgebreid, maar deze hebben echt voorrang nodig, zodat we alvast een begin hebben. Wie zou mij hiermee willen helpen? {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 2 okt 2017 22:11 (CEST)
 
:Is er echt niemand die mee wil helpen? Het is namelijk een goede zet om mensen te laten zien wat WikiKids inhoudt en om mensen enthousiast te maken om bij te dragen. Aangemaakte artikelen komen sowieso op Facebook te staan! {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 5 okt 2017 16:38 (CEST)
 
::Ik wil meehelpen! {{Gebruiker:Bobbyjohn10/handtekening}} 5 okt 2017 16:49 (CEST)
 
  
== Plaatjes uploaden ==
+
Wie moeten we dan contacten?
  
Hallo allemaal, plaatjes en licenties, het blijft lastig. Met de nieuwe visual editor is het gelukkig erg gemakkelijk geworden om plaatjes in een artikel te zetten die je zomaar mag gebruiken. Hiervoor is een handleiding. Kort gezegd klik je op "invoegen" en daarna op "plaatje" en kun je daarna met een zoekwoord zoeken in de plaatjes die op Wikimedia Commons staan. Om gebruikers te "dwingen" deze manier te gebruiken is het uploaden iets aangepast. Als je nu op "uploaden" klikt zul je eerst naar deze pagina: [[WikiKids:Uploaden]] gestuurd worden. Pas als je aangeeft dat je zelf een plaatje hebt geüpload dan kom je bij het uploadformulier. Helaas kan ik niet iedere link doorsturen naar die pagina, maar ik wil jullie graag ook op deze nieuwe functionaliteit wijzen.  Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 3 okt 2017 20:10 (CEST)
+
Groetjes,
:In het plan WikiKids 2020 is een renovatie van de hulpportalen en vernieuwing van de pagina's met dit soort uitleg opgenomen. Helaas ben ik hier nog niet aan toe gekomen. Erg bedankt voor deze toevoeging, hulp is altijd welkom. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 3 okt 2017 20:28 (CEST)
+
[[Gebruiker:Bosbes|Bosbes]] ([[Overleg gebruiker:Bosbes|overleg]]) 26 jun 2020 12:24 (CEST)
 +
:Moderators controleren elkaars werk ook altijd en zullen elkaar hier op aanspreken, maar mocht je een actie van een moderator niet begrijpen dan kun je die moderator altijd om extra uitleg vragen op zijn of haar overlegpagina. Een moderator zal zijn actie dan toelichten. Lukt je dat niet dan kun je altijd nog een berichtje plaatsen hier in de boomhut. Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 26 jun 2020 12:28 (CEST)
  
== artikel efteling ==
+
== Naam Veranderen ==
  
hallo wikikids
+
Hoi! Sorry als ik teveel vragen stel.  
mag ik het efteling artikel beheren want ik ben een echte efteling specialist die alles weet ?????
 
:het artikel is niet alleen van jouw en andere mogen het ook bewerken. Iedereen kan dat zeggen dat hij een efteling specialist is. Ik ben trouwens wel een Pretpark specialist omdat ik de meeste artikelen over pretparken e/achtbanen en dergelijke heb geschreven {{Gebruiker:Coolenleuk/Handtekening}} 4 okt 2017 16:18 (CEST)
 
::Je mag het Efteling Artikel wel bewerken maar beheren kan niet op WikiKids, want zoals Coolenleuk zei is het voor iedereen. Maar je mag het altijd bewerken natuurlijk. Groeten, {{Gebruiker:Bobbyjohn10/handtekening}} 4 okt 2017 18:34 (CEST)
 
  
== eftelingspecialist ==
+
Maar, is het mogelijk om je naam te veranderen?
ik ben een efteling specialist dus ik beheer het efteling artikel
 
mijn functie is om de foutjes te verbeteren en nieuwe dingen erbij toe te voegen ik werk hier al 5 jaar mee. dus ik ben verantwoordelijk.
 
bedankt wikikids collega's
 
:Hoi anderzj, zoals BobbyJohn je al vertelde mag iedereen het artikel van de Efteling aanpassen. Op WikiKids moet je namelijk goed samenwerken met andere kinderen. Ik heb trouwens je bewerking ongedaan gemaakt. Disneyland Parijs en Europa-Park hadden vorig jaar echt meer bezoekers dan de Efteling. Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 5 okt 2017 10:19 (CEST)
 
::nou apoo sorry maar ik ben wel degene die alles weet van de efteling? want ik werk er zelf. en mijn functie is dat ik de kleine foutjes verbeter en nieuwe informatie erbij toevoeg
 
groetjes de enige echte efteling specialist [eftelingfan]
 
:Als jij alles weet van de Efteling dan mag je het artikel zeker aanpassen, graag zelfs! Je plaatst alleen hier meer berichtjes dan dat je ook echt aan het artikel werkt. Dus misschien moet je daar mee stoppen en weer aan het artikel Efteling gaan werken. Handig trouwens dat je er werkt. Misschien kun jij morgen dan ook even een foto maken van de Symbolica voorshow. Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 7 okt 2017 11:05 (CEST)
 
  
== Mediamasters ==
+
Groetjes,
 +
[[Gebruiker:Bosbes|Bosbes]] ([[Overleg gebruiker:Bosbes|overleg]]) 26 jun 2020 15:17 (CEST)
 +
:Dat kan je niet zelf, we kunnen voor één keer je naam veranderen. Als je dat wil kun je dat hier aangeven. Denk er goed over na want het kan maar één keer en daarna niet meer. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 26 jun 2020 15:28 (CEST)
  
Dag allemaal,
+
== middeleeuwen ==
  
Binnenkort gaat het spel Mediamasters van start. Leerlingen gaan ook vragen beantwoorden over WikiKids. Ze gebruiken daarbij onder andere de pagina's over coderen, mp4-horloge, programmeur en snapchat. Dit zijn nog niet de mooiste artikelen van WikiKids. Ziet iemand kans om deze artikelen uit te breiden? {{Gebruiker:Gerarddummer/Handtekening}} 6 okt 2017 10:02 (CEST)
+
mag je van de tekst van de middeleeuwen een samenvatting maken
:Pagina's gerelateerd aan social media zou ik wel kunnen doen, bijv. Snapchat. Heb je een lijstje wat daar een beetje ondervalt? {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 6 okt 2017 15:58 (CEST)
 
::Ja kun je misschien een lijstje maken van de artikelen. Groeten, {{Gebruiker:Bobbyjohn10/handtekening}} 6 okt 2017 17:04 (CEST)
 
:::Als de vier artikelen die ik noem al uitgebreid kunnen worden dan zijn we al een heel eind! Fijn dat jullie dit willen oppakken! {{Gebruiker:Gerarddummer/Handtekening}} 9 okt 2017 14:52 (CEST)
 
::::Ik zal van de week ermee beginnen. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 9 okt 2017 15:02 (CEST)
 
  
== foute bewerkingen ==
+
ps gaat wel over de tekst van wikikids
 +
:Van het artikel [[middeleeuwen]] mag je natuurlijk voor jezelf een samenvatting maken. Je mag de tekst alleen niet vervangen door jouw samenvatting. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 29 jun 2020 12:49 (CEST)
  
dames en heren ik zie een paar foutjes bij het efteling artikel. ik heb die verbeterd,en in de efteling attractie lijst moet symbolica toegevoegd worden wil iemand dat voor mij doen>
+
== Gebruikers Pagina ==
:{{Done}}, {{Gebruiker:Bobbyjohn10/handtekening}} 7 okt 2017 10:54 (CEST)
 
  
== sri lanka ==
+
Hoi! Ik heb een vraag. Hoe maak je je Gebruikers Pagina meer sierlijk?
  
'is sri lanka heel erg vervuilennt
+
Sommige hebben een zwarte achtergrond, hoe doe je dat?
''
 
:Zie het artikel [[Sri Lanka]]. Groeten, {{Gebruiker:Bobbyjohn10/handtekening}} 7 okt 2017 16:43 (CEST)
 
  
== Afbeelding bijsnijden ==
+
Groetjes,
 
+
[[Gebruiker:Bosbes|Bosbes]] ([[Overleg gebruiker:Bosbes|overleg]])⛓ 29 jun 2020 11:37 (CEST)
Is het ook toegestaan een afbeelding van Commons hier te plaatsen en bij te snijden (cropped)? Volgens de voorwaarden op Commons zou het mogen, begrijp ik. Groetjes, Paul [[Gebruiker:PaulD|PaulD]] ([[Overleg gebruiker:PaulD|overleg]]) 7 okt 2017 14:42 (CEST)
+
:Hoi, dat kun je doen door codes te kopiëren van andermans gebruikerspagina. De codes zijn individueel vrij te gebruiken. Als je precies dezelfde opmaak gebruikt als iemand gebruikerspagina moet je wel toestemming vragen aan iemand. Dit geldt ook voor bepaalde sjablonen. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 29 jun 2020 12:50 (CEST)
:Bedoel bijsnijden met Paint en daarna uploaden? Of een bepaalde functie? In het eerste geval hangt het af van de licentie. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 7 okt 2017 14:54 (CEST)
 
::Het eerste. Groetjes, Paul [[Gebruiker:PaulD|PaulD]] ([[Overleg gebruiker:PaulD|overleg]]) 7 okt 2017 14:58 (CEST)
 
:::In grote lijnen:
 
:::*Creative Commons: Ja, alleen niet als er ND (afgeleide werken) in de licentie staat.
 
:::*Publiek Domein: Ja
 
:::*GFDL: Ja
 
:::*Beperkt: Hangt af van de voorwaarden, persoonlijk zou ik het niet doen.
 
:::Ik hoop je te hebben geholpen. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 7 okt 2017 19:07 (CEST)
 
 
 
== Goedkeuring: Nieuwe artikelen van de week ==
 
 
 
Beste iedereen, <br>
 
Ik heb [[Gebruiker:Mike1023/Onderhoudscentrum/Artikelen van de week/2017|een nieuwe lijst van het artikelen samengesteld]]. Mijn vraag is wat jullie ervan vinden. Uitleg is via de blauwe link te vinden. Mochten er suggesties zijn hoor ik ze hier graag. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 7 okt 2017 17:14 (CEST)
 
:Ik keur het goed. Mooi! {{Gebruiker:Bobbyjohn10/handtekening}} 7 okt 2017 17:32 (CEST)
 
::Prima! {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 7 okt 2017 18:42 (CEST)
 
:::Ik zal kijken of ik alvast kan beginnen met omwisselen. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 7 okt 2017 19:08 (CEST)
 
 
 
== Terugkeer ==
 
 
 
Hallo iedereen!
 
 
 
Ik dacht er al een tijdje over om eindelijk eens een terug te keren naar WikiKids, sinds 2 jaar (?) inactief te zijn geweest - of dit daadwerkelijk zal lukken, dat zal de toekomst uitwijzen.
 
 
 
Ik ga een poging doen alles wat ik indertijd onafgewerkt heb achtergelaten eindelijk af te werken, en hopelijk WikiKids verder helpen te verbeteren zoals vroeger.
 
 
 
Een laatste vraag die ik nog zou willen stellen: Is er iets significants gebeurd in de tijd dat ik weg was? Ik ben eigenlijk wel benieuwd...
 
 
 
Ik hoop dat ik weer een leuke tijd hier zal hebben, zoals ervoor!
 
 
 
{{Gebruiker:Josse.Cottenier/Handtekening}} 7 okt 2017 18:40 (CEST)
 
:Hoi Josse, leuk je weer te zien. Hoe is het met je? Leuk dat je weer wilt bijdragen op WikiKids. Eind 2015 heeft WikiKids helaas een grote leegloop meegemaakt; veel gebruikers stopten in een paar maanden tijd of werden verminderd actief. Desalniettemin hebben we nog een hoop voor elkaar gekregen. WikiKids is heeft recent 20.000 artikelen gekregen, aan de vergeten portalen wordt wat gedaan en ook het snoeien van de categorieboom staat op de planning, er komen nieuwe artikelen en afbeeldingen van de week en de afgelopen tijd hebben we verschillende projecten weten te houden. Voor volgend jaar staat een project over de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea op de planning (waarin alle Olympische wintersporten een uitgebreid artikel krijgen), net als een project over het WK Voetbal in Rusland (waarin alle Russische speelsteden o.a. een artikel krijgen). Aangezien in Nederland ook verkiezingen dit jaar zijn gehouden en we deze maand waarschijnlijk een nieuw kabinet krijgen, moeten ook alle nieuwe staatssecretarissen en ministers een artikel krijgen en de ministeries worden upgedated. Daarnaast hebben we verschillende gebruikers er inmiddels bijgekregen. Kijk gerust terug in de Boomhut-archieven. Veel succes en natuurlijk veel schrijfplezier. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 7 okt 2017 19:15 (CEST)
 
::Hoi Mike, ook leuk om jou terug te zien! Met mij gaat alles goed, en de leegloop is zeer spijtig. Ik vertrok net op het moment dat WikiKids in een "lift" zat, maar zo te zien zijn de nog actieve gebruikers goed aan het werk :). Ik kijk er tevens ook naar uit om aan een van deze projecten mee te werken! (Nog een klein vraagje: de "Recente Wijzigingen"-knop in het linkermenu schijnt verdwenen te zijn. Fix?) {{Gebruiker:Josse.Cottenier/Handtekening}} 7 okt 2017 19:54 (CEST)
 
:::Hallo Josse, de recente wijzigingen vind je onder het kopje "Begeleiders" als "Gewijzigde pagina's"! Mvg, {{Gebruiker:Wiki7/Handtekening}} 7 okt 2017 21:43 (CEST)
 
::::Hey Josse, ik denk dat ik bij de periode toen jij actief was er nog niet was. Maar leuk om weer een (hopelijk) actieve gebruiker terug te zien, we hebben het (denk ik) zeker nodig. Alleen heb ik helaas een paar kleine opmerkingen op je artikelen, je schrijft (denk ik) te lange lappen tekst met weinig plaatjes. Ik vind het zeer goed en mooi dat je het doet maar misschien kun je verschillende kopjes plaatsen en plaatjes. Hopelijk; Welkom terug! {{Gebruiker:Bobbyjohn10/handtekening}} 8 okt 2017 14:43 (CEST)
 
:::::En trouwens voor de recente wijzigingen kun je ook op je GP het sjabloon: <nowiki>{{Speciaal:RecenteWijzigingen}}</nowiki> gebruiken zoals ik op mijn GP heb. Groeten, {{Gebruiker:Bobbyjohn10/handtekening}} 8 okt 2017 14:44 (CEST)
 
::::::@Wiki7 dank! Ik zag "gewijzigde paginas" niet meteen aan voor "recente wijzigingen" :)
 
::::::@Bobbyjohn10: Dat klopt, en ik hoop ook in de toekomst nog de kans te krijgen om terug actief te zijn. Hiervan ben ik mij bewust, maar het probleem is dat ik tekst vertaal van artikelen op het internet, waarvan de tekst wel vrij te vertalen is (je neemt ze niet letterlijk over, en van de inhoud is de copyright al verlopen, wegens feiten meer dan 70/100 jaar geleden), maar de afbeeldingen die ik daar vind (als ik al het geluk heb er daar een te vinden), vallen meestal nog onder copyright. Ik zal proberen er nog wat aandacht aan te besteden, maar desondanks dank voor de tip :). {{Gebruiker:Josse.Cottenier/Handtekening}} 8 okt 2017 18:02 (CEST)
 
:::::::Leuk dat je weer terug bent Josse! Veel plezier en succes alvast met bewerken! {{smiley|:D}} {{Gebruiker:Stef 1999/Handtekening}} 17 okt 2017 10:00 (CEST)
 
 
 
== Een goed dierenartikel ==
 
 
 
Beste iedereen,<br>
 
Zoals jullie weten ben ik de artikelen van de week aan het vernieuwen. In week 15, nu het artikel [[Kat]], zou ik graag voor de diversiteit een artikel willen hebben over een klein zoogdier. Helaas ontbreekt het aan artikelen op WikiKids over dit onderwerp. Mijn vraag is of iemand een leuk idee heeft voor een dier of uit te breiden of aan te maken. Eis is dat een klein zoogdier is, het liefst een landdier (maar sta open voor andere dingen). Onder klein zoogdier valt alles wat ongeveer kleiner is dan een [[koe]]. Ik hoor graag jullie suggesties. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 8 okt 2017 17:09 (CEST)
 
:[[Spookdiertjes]] is een mooi artikel vind ik. {{Gebruiker:Bobbyjohn10/handtekening}} 8 okt 2017 17:18 (CEST)
 
::Ik zag het toevallig in de rc na het plaatsen van het bericht. Ik denk een prima kandidaat voor de artikelen van de week. Toevallig ook nog een artikel voor week 23 (Vis of in-water-levend dier). Deze moet het artikel [[haai]] gaan vervangen. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 8 okt 2017 17:21 (CEST)
 
:::Dan denk ik aan het artikel [[Walvis]] of [[Dolfijn]]. Groeten, {{Gebruiker:Bobbyjohn10/handtekening}} 8 okt 2017 17:30 (CEST)
 
::::Doe ook een keer iets anders,dan bekende dingen. Bijvoorbeeld [[ Spoorlijn Tilburg - Turnhout ]] of [[Vuursteen]]{{Gebruiker:Coolenleuk/Handtekening}} 8 okt 2017 17:36 (CEST)
 
:::::Vuursteen is volgens mij niet geschikt als artikel van de week. En Mike's idee vind ik wel goed. Groeten, {{Gebruiker:Bobbyjohn10/handtekening}} 8 okt 2017 17:37 (CEST)
 
:@Bobby: Ik vind [[dolfijn]] wel een mooi artikel voor dat onderwerp. Voeg van de week een paar plaatjes toe en het is af. Als je wilt, als je zin hebt, mag je ook de andere "onderwerpen tussen haakjes" artikelen voor zoeken. Een beetje opmaak en uitbreiden is geen probleem.
 
:@Coolenleuk: Ik ben het zeker met je eens dat we in onderwerpen een keer moeten wisselen, o.a. wetenschap, cultuur en maatschappij is te weinig. Dit jaar gaat dat helaas niet lukken. Het probleem is enerzijds dat er een tekort is in diversiteit van artikelen en anderzijds dat we in 2018 sowieso al zeven weken kwijt zijn aan de Olympische Winterspelen en het WK Voetbal. Eind volgend jaar wordt weer de hele lijst afgegaan en dat wordt dit ook opgenomen. Sowieso krijgen dat ook alle artikelen die een Award hebben gekregen in 2018 een plekje in de lijst (om zo te zorgen voor diversiteit). {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 8 okt 2017 22:14 (CEST)
 
@mike1023:ik wil best op mijn kladblok artikelen van de week maken,zal ik dat doen?{{Gebruiker:Coolenleuk/Handtekening}} 9 okt 2017 12:01 (CEST)
 
:Als je een paar artikelen zou willen aanmaken graag. Voor de "onderwerpen tussen haakjes" zoek ik nog echte artikelen. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 9 okt 2017 15:02 (CEST)
 
 
 
== Oproep: Mooie afbeeldingen ==
 
 
 
Beste iedereen, <br>
 
Komende weken worden naast de artikelen van de week ook de afbeeldingen van de week vervangen. Helaas heb ik hiervoor 52 afbeeldingen van uiteenlopende onderwerpen nodig. Denk hierbij aan landschappen, groepsfoto's, overzichtsfoto's, portretten, panorama's, kaarten, historische prenten en vlaggen/wapens/emblemen met informatief onderschrift. Daarnaast moeten de afbeeldingen ook nog mooi ogen. Hiervoor heb ik jullie hulp nodig. Heb je mooie afbeeldingen gevonden, zet de link alsjeblieft hieronder met een kleine uitleg als onderschrift. Alvast bedankt, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 8 okt 2017 22:21 (CEST)
 
:Hieronder mijn kandidaten:
 
*[https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ninomaru_Palace,_November_2016.jpg B]
 
**[https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Tired_20-year-old_cat.jpg O]
 
***[https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Azerbajiani_landscape_-_Another_version.jpg B]
 
****[https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Zieme%C4%BCbl%C4%81zma_07.10.2015_Northlight_-_panoramio.jpg B]
 
*****[https://commons.wikimedia.org/wiki/File:The_Pine_and_the_Sandsplit,_S%C3%A8te.jpg Y]
 
******[https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Senden,_Dortmund-Ems-Kanal_--_2014_--_2991-5.jpg !]
 
*[https://commons.wikimedia.org/wiki/File:V%C3%B8ringfossen.jpg J]
 
**[https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Dactylorhiza_fuchsii_Mariazell_01.JPG O]
 
***[https://commons.wikimedia.org/wiki/File:M%C3%B5rdama_raba03.jpg H]
 
****[https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Black-Headed_Gull_in_flight_140810_1.jpg N]
 
*****[https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lahad-Datu_Sabah_Mount-Silam-Red-Crab-Geosesarma-aurantium-02.jpg !]
 
******[https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Great_White_Pelican_AdF.jpg !]
 
*[https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Iris_mariae_1.jpg H]
 
**[https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Phoenicopterus_ruber_in_S%C3%A3o_Paulo_Zoo.jpg O]
 
***[https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sympetrum_striolatum_-_Eisenstadt.jpg I]
 
:Tot zover mijn kandidaten, misschien later nog meer. {{Gebruiker:Bobbyjohn10/handtekening}} 9 okt 2017 07:53 (CEST)
 
::Dankjewel voor de vele mooie afbeeldingen. Dan is er al een groot gedeelte af. Ik zal ze vanavond in de lijst zetten. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 9 okt 2017 15:01 (CEST)
 
 
 
== hallo allemaal (belangrijk) ==
 
 
 
ik wil zeggen dat het heel goed gaat met ons allemaal. blijf dororgaan met bewerken en heb nog veel plezier. ik wil iedereen alvast vertellen FIJNE VAKANTIE !!! en maak er wat van. en ik als eftelingspecialist zal veel aan het efteling artikel werken.
 
 
 
== Categorieën: Meer- of enkelvoud ==
 
 
 
Beste iedereen, <br>
 
In 2018 wordt begonnen met het snoeien van de categorieboom. Echter loop ik tegen iets aan. Bepaalde categorieën staan in enkelvoud en anderen in meervoud. Hierdoor zijn er een hoop dubbele categorieën. Is het misschien een idee om of meervoud of enkelvoud aan te houden? Met vriendelijke groet, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 14 okt 2017 22:35 (CEST)
 
:Ik denk zelf dat een categorie in het meervoud toch wel het handigste is. Dit is dan vooral omdat een categorie ook meerdere items bevat. Bijv. categorie: Muizen (waar meerdere soorten muizen in staan) klinkt beter dat Categorie: Muis. Want '''enkelvoud''' hoort eigenlijk alleen bij categorieën met één '''enkel''' item. En een categorie wat in het '''meervoud''' staat, daar staan ook '''meerdere''' items in. {{Gebruiker:Wouter15/Handtekening}}. 15 okt 2017 08:55 (CEST)
 
::Het enige probleem is dat bepaalde woorden meerdere meervoudsvormen hebben. Ik denk dat het dan slimmer is om in het enkelvoud te zetten. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 16 okt 2017 19:30 (CEST)
 
:::Lijkt mij wel een goed idee. We moeten er wel voor zorgen dat we consequent zijn. Dus of alles in het enkelvoud of alles in het meervoud. Dus niet een beetje van het een en een beetje van het ander. Wanneer wil je deze wijziging gaan doorvoeren? {{Gebruiker:Wouter15/Handtekening}}. 16 okt 2017 21:09 (CEST)
 
::::Nou het idee is om het categoriesysteem aan te pakken op de langere termijn, maar als eerste moeten we wel plannen hebben, waarvan dit er eentje is. Ik probeer dit zo snel mogelijk te doen. Ik heb ff nagedacht en opgesomd, maar veel verschillende meervoudsvormen kan ik niet vinden, daarnaast op Wikipedia houden ze het meervoud aan, wat voor overstappers van Wikipedia naar WikiKids handiger is en ook andersom hulpvol kan zijn. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 16 okt 2017 22:32 (CEST)
 
:::::Op Wikipedia houden ze het enkelvoud aan en ik stel voor om dat hier ook te doen, net zoals de artikelnamen. Gr, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 16 okt 2017 23:45 (CEST)
 
::::::Laten we enkelvoud doen. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 17 okt 2017 09:08 (CEST)
 
:::::::Lijkt mij een goed idee. Wil de komende tijd best kijken of er categorieën zijn die van meervoud naar enkelvoud moeten. {{Gebruiker:Wouter15/Handtekening}}. 17 okt 2017 20:34 (CEST)
 
::::::::Nou, het punt is meer dat het categoriestelsel moet worden aangepakt en ik dacht als je het aanpakt kan je het beter goed aanpakken. Als ik de categorieën omgooi zal ik dit ook doen en natuurlijk is hier hulp bij nodig. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 17 okt 2017 22:12 (CEST)
 
Ik ben op dit moment aan het kijken via [[Speciaal:Categorieën]] of er dubbele categorieën zijn op WikiKids. Mochten er mensen zijn die willen helpen, graag! Ik heb zelf bij de A begonnen dus als anderen bij een andere letter willen beginnen is dat wel zo handig. {{Gebruiker:Wouter15/Handtekening}}. 24 okt 2017 20:22 (CEST)
 
 
 
== ogen  ==
 
 
 
wie had de word ogen verzonnen
 
 
 
== Aanvraag: oude artikelen awards intrekken. ==
 
 
 
Beste iedereen,<br>
 
Sinds dit jaar hebben we weer Awards op WikiKids en het blijkt zeer goed te werken. In het Award Museum zijn de nieuwe en oude awardartikelen te zien. Echter zijn er meer Awardartikelen die niet meer aan de eisen voldoen, bijvoorbeeld [[kroket]]. Heeft iemand er problemen mee als ik de awards van dit soort artikelen intrek? Ik hoor graag jullie reactie. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 16 okt 2017 19:34 (CEST)
 
:Intrekken gaat misschien te ver? Maar aangeven dat dit oude categorie was? Maar tegenargumenten hoor ik graag! {{Gebruiker:Gerarddummer/Handtekening}} 16 okt 2017 22:00 (CEST)
 
::Ik heb met het bewerken van het {{tl|award}}-sjabloon er rekening mee gehouden dat het onderscheid tussen oude en nieuwe awards zichtbaar is. Ondanks dat ze nu niet meer aan de nieuwe richtlijnen voldoen hebben we er destijds wel met de hele community over gestemd. Ik stel dus ook voor om in het awards museum onderscheid te maken, maar niet om de awards in te trekken. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 16 okt 2017 22:10 (CEST)
 
:::@Gerard: Sorry dat ik het zeg maar deze artikelen voldoen echt niet aan de eisen. Om deze artikel met een award te bekronen is hetzelfde als Noord-Korea prijzen als milde dictatuur. Er zijn zelfs artikelen zonder award die tien keer beter zijn en om dan awards op die pagina's te houden noem ik eerder doorgestoken kaart dan het behouden van nostalgie. Het aangegeven met een oude categorie verneemt het probleem dat het sjabloon zelf op de pagina staat niet weg.
 
:::@Apoo: Inderdaad is er destijds besloten om Awards te nemen en is in het plan, wat ik persoonlijk getypt heb, opgenomen om awardartikelen die outstyled zijn een award in te nemen. Blijkbaar had niemand hier commentaar op, althans van de mensen die toen actief waren. Het maken van een onderscheid in het Award Museum is te ingewikkeld voor kinderen naar mening en bovendien vrij raar. Ik bedoel je hebt een pagina met de beste artikelen van onze wiki en dan zet je er artikelen bij die toen schitterend waren, maar inmiddels zo'n vijf jaar later outdated zijn, op dezelfde pagina te zetten. It doesn't make any sense.
 
:::@Beide: Ik snap best dat het niet leuk is voor mensen die artikelen hebben gemaakt, maar ik denk, eenmaal opgegroeid en inmiddels denk wel (haast) volwassen (en bovendien inactief), er begrip voor hebben. En mij kende kijk ik echt wel drie keer en kan ik het wel onderbouwen. Ein gutes Abend. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 16 okt 2017 22:26 (CEST)
 
::::Excuus, ik heb je deels verkeerd begrepen, ik dacht dat je het had over het intrekken van alle oude Awards. Ik heb alle artikelen met een Award nagelopen en ben het met je eens dat er een aantal artikelen tussenzit dat echt niet award-waardig is. Nu niet, maar toen ook niet. Het gaat misschien een beetje lastig worden om op één lijn te komen, maar dit is in ieder geval mijn lijstje ([[Aardbei]], [[Giraffe]], [[Hillegom]] (twijfel), [[IJsselstein]] (misschien beetje opmaak nodig), [[Kroket]], [[Michiel de Ruyter]], [[Rechtspraak]], [[Sterrenbeeld]], [[Telecommunicatie]]). Van de andere artikelen vind ik dat ze zeker hun Award mogen behouden en een plekje kunnen hebben in het Award Museum onder het kopje van Awards van voor 2006-2010. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 16 okt 2017 23:39 (CEST)
 
:::::Geeen probleem, misschien had ik een aantal voorbeelden moeten geven. Met de artikelen hier boven ben ik het in ieder geval eens. Ik heb een lijstje, echter op papier en ben wegens vakantie niet thuis. Ik zal het zaterdag even hieronder zetten. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 17 okt 2017 08:44 (CEST)
 
 
 
== foto uploaden ==
 
 
 
ik kom er niet uit. Ik heb zojuist een foto geupload (een van mijzelf), maar kan hem vervolgens nergens terug vinden om op de pagina te zetten. Wanneer ik het nogmaals probeer te uploaden krijg ik de melding dat er al een bestand bestaat, dat klopt inderdaad. Mijn vraag is nu: hoe zorg ik er nou voor dat die afbeelding in het artikel komt te staan?
 
:Ik zie dat het je al gelukt is ;-) {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 18 okt 2017 19:58 (CEST)
 
 
 
== Cash? ==
 
  
Ik heb een vraagje: Ik merk dat er ergens in het systeem van WikiKids iets niet goed gaat. Als je bijv. een categorie leegmaakt dat blijven de oorspronkelijke items "hangen" terwijl de categorie op geen enkele pagina meer voorkomt. Ook zie ik dat er bij [[Speciaal:Categorieën]] categorieën bestaan met 0 items en zelfs met -1 en -2 items. Nu is mijn vraag: Hoe kan dit? En hoe kan dit worden opgelost? {{Gebruiker:Wouter15/Handtekening}}. 25 okt 2017 19:34 (CEST)
+
== hi ==
:Kan er iemand nog kijken naar bovenstaand bericht? {{Gebruiker:Wouter15/Handtekening}}. 29 okt 2017 16:49 (CET)
 
::Je kunt proberen de mediawiki database die wikikids gebruikt op te laten schonen (queries draaien door systeembeheerder) op velden met dubbele of loze categorieën, want omdat iedereen om het minste of geringste categorieën aanmaakt, zal er in de loop van de tijd een enorme vervuiling zijn opgetreden. Ik vraag me trouwens af of het maken van categorieën niet het exclusieve recht van moderators zou moeten zijn. Groetjes, Paul  [[Gebruiker:PaulD|PaulD]] ([[Overleg gebruiker:PaulD|overleg]]) 31 okt 2017 17:35 (CET)
 
 
 
== Project: Nederlandse politiek, goed idee? ==
 
 
 
Goedenavond allemaal,
 
 
 
26 oktober 2017 was het dan eindelijk zover, we hebben een nieuw kabinet! Na een formatie van 225 dagen gaan VVD, CDA, D66 en CU het samen proberen om de komende jaren te gaan regeren. Nu er een nieuw kabinet is bekend het natuurlijk ook dat er het nodige aangepast moet worden op WikiKids. Zo moeten verschillende artikelen een update krijgen (er is immers het een en ander gebeurd qua departementen), moeten en nog de nodige artikelen aangemaakt worden (nog lang niet iedere politicus heeft een artikel) en kunnen veel bestaande pagina's wel een uitbreiding gebruiken.
 
 
 
Nu zag ik dat Vviktorie!, Mike1023 en ikzelf al bezig zijn met verschillende dingen aan artikelen over de Nederlandse politiek. Omdat er al 3 mensen bezig zijn (en om te voorkomen dat mensen elkaar in de weg lopen) lijkt het mij misschien een idee om op de één of andere manier af te spreken wie wat doet omtrent de Nederlandse politiek. Dit alles kunnen we natuurlijk zelf in iets van een Wikiporject gieten. Dan kunnen andere gebruikers ook helpen met de artikelen en is er ook enigzins te zien wie welk deel onder zijn hoede neemt zodat we elkaar niet in de weg lopen.
 
 
 
Wat vinden jullie van dit idee? Ik heb zelf echter niet extreem veel tijd om het project op te zetten (heb het zelf ook nog nooit gedaan) maar als we dit met elkaar doen moet het volgende mij helemaal goed komen.
 
 
 
Ik hoor graag jullie mening!
 
 
 
Groetjes,
 
  
{{Gebruiker:Wouter15/Handtekening}}. 29 okt 2017 19:46 (CET)
+
hoi ik ben er weer maar ik ben me code vergeten en wil hem op een andere laptop installeren dus kan iemand me cade doorsturen
:Van mij hoeft dat niet per se. Ik ga zelf wat ministers en staatssecretarissen aanmaken, maar daar heb ik niet echt haast mee. Ik geloof niet dat we elkaar in de weg gaan zitten, maar als iemand toch zin heeft om een project te starten: ga je gang! {{Gebruiker:Vviktorie!!/handtekening2}} 30 okt 2017 12:05 (CET)
+
:Als je met code je wachtwoord bedoelt kun je via "Voorkeuren" je wachtwoord wijzigen. Als je niet meer ingelogd bent kun je nog op "wachtwoord vergeten" klikken, maar als je geen e-mailadres hebt opgegeven dan kan dat helaas niet meer en zul je via dit account moeten bewerken. Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 3 jul 2020 23:53 (CEST)
::Van mij hoeft een project ook niet zo heel nodig maar het was gewoon een suggestie. Ik ga denk ik zelf een beetje met de categorieën rond de Nederlandse politiek rommelen zodat daar ook een beetje structuur in zit. {{Gebruiker:Wouter15/Handtekening}}. 30 okt 2017 18:46 (CET)
 
:::Hoewel Nederlandse politiek mij erg boeit en ik het ook een zeer belangrijk onderwerp vindt, heb ik er geen tijd voor. Mijn plan is dan ook om slechts de ministeries te verbeteren en de ministers zonder portefeuille aan te maken. Ik zou graag meer artikelen over de Nederlandse politiek willen aanmaken en aanpassen, bijvoorbeeld die over de gemeente (i.v.m. gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar) en het liefst zou ik ook willen dat ieder Kamerlid een artikel had, maar ik heb ook nog en portalensysteem aan te passen en project over Zuid-Korea met alle Olympische wintersporten. Ik hoop vanaf volgende week daar in ieder geval aan te kunnen beginnen. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 30 okt 2017 21:33 (CET)
 
  
== Knop niet in orde ==
+
== Toestemming ==
  
Hallo allemaal, ik werk met Opera Browser op WikiKids en de knop aan de linkerzijde van het scherm - Boomhut en Alarm - lijken niet correct te functioneren. Dus als nu een gebruiker het alarm aanklikt, wordt er niemand - nou ja - gealarmeerd.
+
Eigenlijk ben ik nog geen 16 jaar maar zit ik toch op Wikikids zonder toestemming van mijn ouders, mag dat?{{Gebruiker:Wikipower/handtekening6}} 6 jul 2020 09:10 (CEST)
 +
:Als je geen toestemming hebt gevraagd aan je ouders dan mag je wikikids gewoon bewerken. Maar als je ouders er achter komen en ons vertellen dat ze niet willen dat jij wikikids gebruikt dan zijn we verplicht je account permanent te blokkeren. Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 6 jul 2020 09:21 (CEST)
  
Klopt dit?
+
== wikkiekids ==
  
Met vriendelijke groet,<br>
+
zijn jullie te vertrouwen???????????????????????????
{{Gebruiker:Gustaafff/Signature}} 1 nov 2017 09:13 (CET)
+
:Zolang iedereen gewoon tekst met vertrouwbare bronnen gebruikt om in Wikids te zetten wel. [[Gebruiker:Eize01|<font color="Darkgreen">Єize01</font>🚩<font color="red">(નુ־)</font>]] [[Overleg gebruiker:Eize01|<font color="turquoise">''overleg?''</font>]] 14 jul 2020 11:37 (CEST)

Huidige versie van 14 jul 2020 om 11:37

Welkom in de Boomhut!
Boomhut1.png

Welkom in de Boomhut van WikiKids! Hier kun je als gebruiker je vragen stellen aan andere gebruikers of moderatoren over hoe WikiKids werkt, en hoe je kan helpen. Heb je een vraag? Klik dan op "nieuw bericht" bovenaan de pagina of klik hieronder om direct een nieuwe vraag te stellen!

  • Oude vragen vind je in het archief van de Boomhut


Klik hier om een vraag over WikiKids te stellen!
WikiBanner-1.gif

je bio

Hi ik wil een bio over me zelf gaan schrijven, maar heb een vraag. kunnen mensen reageren op je bio?

Dat kan, maar houdt er wel rekening mee dat WikiKids geen sociale mediasite is, maar een online-encyclopedie. Dat betekent dat het schrijven van artikelen het belangrijkste doel is. Als je een bio wilt schrijven om daar reacties op te krijgen raad ik je Instagram, Twitter of Facebook aan. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 25 jun 2020 12:55 (CEST)

Help

Hoi, ik ben nieuw hier en ik heb hulp nodig, zijn er tips?

Groetjes BosBes

Hallo. Heb je al gekeken op het Kidsportaal (klik)? Daar staat alle info die je nodig hebt. Heb je nog vragen, dan kun je ze altijd hier stellen. En als je wilt oefenen met iets, mag je altijd naar de Zandbak (klik). Daar mag je oefenen, en hoef je geen info of echte artikelen te gaan schrijven. En als je alles geleerd hebt, kun je gaan naar deze pagina (klik) en dan kun je beginnen met een artikel schrijven! Didi05 (overleg) 26 jun 2020 11:29 (CEST)

Moderators

Hoi, een vraagje.

Wat als een moderator zijn krachten niet foed gebruikt?

Zoals accounts verwijderen die niks hebben gedaan, Plaatjes en tekst verwijderen etc..

Wie moeten we dan contacten?

Groetjes, Bosbes (overleg) 26 jun 2020 12:24 (CEST)

Moderators controleren elkaars werk ook altijd en zullen elkaar hier op aanspreken, maar mocht je een actie van een moderator niet begrijpen dan kun je die moderator altijd om extra uitleg vragen op zijn of haar overlegpagina. Een moderator zal zijn actie dan toelichten. Lukt je dat niet dan kun je altijd nog een berichtje plaatsen hier in de boomhut. Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 26 jun 2020 12:28 (CEST)

Naam Veranderen

Hoi! Sorry als ik teveel vragen stel.

Maar, is het mogelijk om je naam te veranderen?

Groetjes, Bosbes (overleg) 26 jun 2020 15:17 (CEST)

Dat kan je niet zelf, we kunnen voor één keer je naam veranderen. Als je dat wil kun je dat hier aangeven. Denk er goed over na want het kan maar één keer en daarna niet meer. :) apoo overleg · (MOD) 26 jun 2020 15:28 (CEST)

middeleeuwen

mag je van de tekst van de middeleeuwen een samenvatting maken

ps gaat wel over de tekst van wikikids

Van het artikel middeleeuwen mag je natuurlijk voor jezelf een samenvatting maken. Je mag de tekst alleen niet vervangen door jouw samenvatting. Mvg, Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 29 jun 2020 12:49 (CEST)

Gebruikers Pagina

Hoi! Ik heb een vraag. Hoe maak je je Gebruikers Pagina meer sierlijk?

Sommige hebben een zwarte achtergrond, hoe doe je dat?

Groetjes,

Bosbes (overleg)⛓ 29 jun 2020 11:37 (CEST)
Hoi, dat kun je doen door codes te kopiëren van andermans gebruikerspagina. De codes zijn individueel vrij te gebruiken. Als je precies dezelfde opmaak gebruikt als iemand gebruikerspagina moet je wel toestemming vragen aan iemand. Dit geldt ook voor bepaalde sjablonen. Mvg, Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 29 jun 2020 12:50 (CEST)

hi

hoi ik ben er weer maar ik ben me code vergeten en wil hem op een andere laptop installeren dus kan iemand me cade doorsturen

Als je met code je wachtwoord bedoelt kun je via "Voorkeuren" je wachtwoord wijzigen. Als je niet meer ingelogd bent kun je nog op "wachtwoord vergeten" klikken, maar als je geen e-mailadres hebt opgegeven dan kan dat helaas niet meer en zul je via dit account moeten bewerken. Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 3 jul 2020 23:53 (CEST)

Toestemming

Eigenlijk ben ik nog geen 16 jaar maar zit ik toch op Wikikids zonder toestemming van mijn ouders, mag dat?Groetjes Wikipower🌱💖🌹overleg? 6 jul 2020 09:10 (CEST)

Als je geen toestemming hebt gevraagd aan je ouders dan mag je wikikids gewoon bewerken. Maar als je ouders er achter komen en ons vertellen dat ze niet willen dat jij wikikids gebruikt dan zijn we verplicht je account permanent te blokkeren. Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 6 jul 2020 09:21 (CEST)

wikkiekids

zijn jullie te vertrouwen???????????????????????????

Zolang iedereen gewoon tekst met vertrouwbare bronnen gebruikt om in Wikids te zetten wel. Єize01🚩(નુ־) overleg? 14 jul 2020 11:37 (CEST)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Boomhut&oldid=623814"