Minneapolis

Uit Wikikids
Versie door Mike1023 (overleg | bijdragen) op 7 mrt 2021 om 18:17 (Categorie:Amerikaanse stad verwijderd; Categorie:Plaats in Minnesota toegevoegd met HotCat)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De skyline van Minneapolis

Minneapolis is de grootste stad van de Amerikaanse staat Minnesota met 390.131 inwoners in het jaar 2009. Daarmee is het ook de 47e grootste stad van de Verenigde Staten. De stad ligt in het zuidoosten van de staat Minnesota en ten westen van de hoofdstad van de staat, Saint Paul. Als bijnaam noemt men de stad City of the Lakes (wat 'stad van de meren' betekent). Minneapolis is ontstaan in de buurt van de hoogste watervallen in de Mississippi rivier, de Watervallen van Saint Anthony. Op 1 augustus 2007 was een veertig jaar oude verkeersbrug ingestort. Vele auto's zijn verdwenen en 13 mensen zijn gestorven. Samen met Saint Paul vormt het de agglomeratie Minneapolis-St.Paul. De steden liggen in de buurt van elkaar en zijn goed bevriend.

Partnersteden

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Minneapolis&oldid=657624"