Maud Angelica Behn

Uit Wikikids
Versie door Mike1023 (overleg | bijdragen) op 7 jan 2018 om 14:59
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽

Maud Angelica (Oslo, Noorwegen, 29 april 2003) is de oudste dochter van Märtha Louise van Noorwegen (de dochter van koning Harald V van Noorwegen en koningin Sonja van Noorwegen) en de Noorse schrijver Ari Behn.

Maud werd geboren in het Noorse Ziekenhuis, Rikshospitalet, in Oslo.

Ze werd op 16 juni 2003, op de honderdste verjaardag van Koning Olaf V in het Koninklijk paleis van Oslo gedoopt. Haar peetouders zijn: Koning Harald V, Kroonprins Haakon Magnus, Prinses Alexandra van Denemarken, Anja Sabrina Bjørshol, Marianne Ulrichsen, Kåre Conradi en Trond Giske.

Sinds 2005 is Maud vijfde in de Lijn van de Noorse Troonopvolging, na haar oom, Kroonprins Haakon Magnus, Prinses Ingrid, Prins Sverre Magnus, en haar moeder, Märtha Louise.

Maud staat ook in de Lijn van de Britse troonopvolging, op nummer 65. Ze is vernoemd naar haar overgrootoma, Koningin Maud van Noorwegen, de jongste dochter van Koning Edward VII.

Op 8 april 2005 kreeg Maud, ook wel 'lille Ma' genoemd, een zusje: Leah. Op 29 september 2008 kreeg ze nog een zusje; Emma.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Maud_Angelica_Behn&oldid=504329"