Ingrid Alexandra van Noorwegen

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Prinses Ingrid Alexandra van Noorwegen (Oslo, Noorwegen, 21 januari 2004) is het eerste kind van Kroonprins Haakon Magnus van Noorwegen en Kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen.

Prinses Ingrid Alexandra werd geboren in het Rikshospitalet universiteits ziekenhuis in Oslo. Ze is tweede in de lijn van de Noorse Troonopvolging, na haar vader.

Ze werd gedoopt op 17 april 2004 door Bisschop Gunnar Stålsett in de kapel van het koninklijke paleis in Oslo. Haar peetouders zijn: Koning Harald V van Noorwegen, Kroonprins Frederik van Denemarken, Kroonprinses Victoria van Zweden, Kroonprins Felipe van Spanje, Prinses Märtha Louise van Noorwegen en Marit Tjessem, (de moeder van kroonprinses Mette-Marit).

Ze heeft een halfbroer uit een vorige relatie van haar moeder: Marius (1997). Op 3 december 2005 kreeg ze er een broertje bij: Prins Sverre Magnus.

Doordat de wet in 1990 veranderd werd, staat ze boven haar jongere broer als het gaat om de troonopvolging.

Net als haar vader, stamt Ingrid Alexandra van Koningin Victoria van het Verenigd Koninkrijk af. Daardoor staat ze ook in de lijn van de Britse Troonopvolging. Door de Britse wet staat ze een plaats lager dan haar broertje Sverre Magnus, die voorrang heeft.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Ingrid_Alexandra_van_Noorwegen&oldid=504325"