Conservative Party

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een partijcongres van de Conservative Party

De Conservative Party (Conservatieve Partij) is een politieke partij in het Verenigd Koninkrijk. Op dit moment is de Conservatieve Partij qua zetels de grootste van het land en wordt gezien als de rivaal van de Labour Party. De Conservative Partij wordt sinds 2019 geleid door premier Boris Johnson. De leden van de Conservative Partij worden ook wel Torries genoemd.

De Conservative Party is rechts-liberaal en conservatief. Binnen de partij zijn verschillende stromingen. De Conservative Party is over het algemeen eurosceptisch, oftewel tegen (verdere uitbreiding van) de Europese Unie. Ook zijn ze tegen abortus en staan vaak aan de kant van de kerk. De Conservative Party is in bepaalde mate nationalistisch en ziet sociale organisaties als belangrijk steunpunt in de maatschappij. Voorbeelden zijn buurthuizen, gemeenten, kerken, maar ook de BBC en de gezondheidszorg.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Conservative_Party&oldid=576422"