Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Flag of Ukraine.svg Zoek je informatie over Oekraïne? Neem dan een kijk op Portaal:Oekraïne! Flag of Ukraine.svg

The Muppets (film)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
The Muppets
Nog geen afbeelding
beschikbaar
Informatie
Tagline
Alternatieve titel
Regie James Bobin
Productie Martin G. Baker
David Furnish
Jason Segel
David Hoberman
Todd Lieberman
John Scotti
Scenario Jason Segel
Nicholas Stoller
Voice-over
Hoofdrol(len) De Muppets
Jason Segel
Amy Adams
Chris Cooper
Rashida Jones
Muziek Christophe Beck
Bret McKenzie
Montage
Cinematografie
Distributie Walt Disney Pictures
Première Verenigde Staten USA: 23 november 2011
Nederland NL: 8 februari 2012
België BE: 15 februari 2012
Genre Familiefilm
Poppenspel
Lengte
Beeldratio
Medium
Taal Engels
Land Vlag van de Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget
Opnamelocatie(s)
Bezoekersaantal
Opbrengst
Nominatie(s) voor
Prijzen
Voorloper The Muppets' Wizard of Oz (2005)
Vervolg Muppets Most Wanted (2014)

IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal Portaalicoon Kunst & Cultuur

The Muppets is een film van The Walt Disney Company met de Muppets. In de Verenigde Staten ging de film op 23 november 2011 in première. In Nederland en België was de film op 15 februari 2012 in de bioscopen te zien.

Rolverdeling

Acteurs

Acteur Rol Nederlandse stem
Jason Segel Gary Charly Luske
Amy Adams Mary Lottie Hellingman
Chris Cooper Tex Richman Hajo Bruins
Rashida Jones Omroepbaas Veronica Martin Plien van Bennekom
Jack Black Zichzelf Pim Veth
Emily Blunt Miss Piggy's receptioniste Noortje Herlaar
Dave Grohl Animool
Kristen Schaal Woedetherapeut Sara Kroos
Jim Parsons Menselijke versie van Walter

Poppen

Poppenspeler Muppet Nederlandse stem
Peter Linz Walter Jamai Loman
Steve Whitmire Kermit de Kikker Wim T. Schippers
Rizzo
Statler Fred Meijer
Link Hogthrob
Muppet Newsman
Beaker Sipke Jan Bousema
Bill Barretta Pepe the King Prawn
Rowlf
Bobo the Bear Howard Komproe
Dr. Teeth Roué Verveer
Swedish Chef Joop Braakhekke
Behemoth
Dave Goelz Gonzo Arjan Ederveen
Dr. Bunsen Honeydew
Zoot
Waldorf Youp van 't Hek
Beauregard
Eric Jacobson Fozzie Bear Reinder van der Naalt
Miss Piggy
Animal Frans Limburg
Sam the Eagle
Marvin Suggs
David Rudman Scooter Armin van Buuren
Janice
Wayne
Miss Poogy Jack Wouterse
Matt Vogel Floyd Pepper
Camilla
Sweetums
Lew Zealand
Uncle Deadly Murth Mossel
Crazy Harry
Jaren tachtig-robot

Verhaal

Let op!
Hieronder staat de samenvatting van een verhaal.
Soms is het niet leuk als je al weet hoe het verhaal afloopt!

De film draait om een jongen genaamd Walter en zijn broer Gary. Walter en Gary speelde van kinds af aan met elkaar een waren beste vrienden. Naar meer ze ouder worden merken ze dat ze allebei anders worden dan elkaar. Als Gary en Walter naar de kermis gaan, mag Walter in geen een attractie. Uiteindelijk besliuten ze thuis een video te gaan huren. Op de videoband staat een aflevering van The Muppet Show. Walter wordt helemaal fan van de Muppets en wordt zelfs 's werelds grootste fan. Zo gaan er jaren voorbij een Gary krijgt een vriendin Mary. Samen met Walter en Gary gaat ze naar Hollywood. Walter is erg enthousast en wil graag naar The Muppet Show, maar the Muppets hebben al jaren niet meer opgetreden en weinig mensen weten nog wie ze zijn.

Eenmaal in Hollywood doet Walter een rondleiding door het theater waar the Muppet Show werd opgenomen. Waldorf en Statler willen het theater gaan verkopen aan Tex Richman. Hij zegt dat hij er een museum over The Muppets van gaat maken. Maar eigenlijk wil hij het theater afbreken zodat hij bij de olie in de grond onder theater kan. Walter heeft zich verstopt onder een tafel en hoort dat. Gary, Mary en Walter gaan op zoek naar Kermit om het te vertellen. Uiteindelijk komen ze bij het huis van Kermit en Miss Piggy aan en Kermit laat hem binnen. Walter was zo blij dat hij Kermit zag dat hij flauw viel. Eenmaal binnen vertelt Walter het hele verhaal.

Kermit weet niet wat hij moest doen. Doordat de show in 1981 stopte groeide The Muppets uit elkaar. Hij heeft in zijn huis een kamer met schilderijen van alle muppets. Hij ziet The Muppets eigenlijk alleen nog in zijn hoofd bewegen. Ook zijn relatie met Miss Piggy is over. Hij is er zo verdrietig om dat hij een laken over het schilderij van Miss Piggy heeft gehangen.

Walter, kermit, Mary en Gary gaan samen opzoek naar de Muppets. Om hen weer bij elkaar te brengen en een show te geven om het theater te redden. Uiteindelijk blijken alle Muppets een ander leven te hebben opgebouwd:

  • Fozzie the Bear is een zanger geworden bij een casino. Hij leeft op straat.
  • Gonzo is een leverancier van sanitair geworden samen met Camila de kip.
  • Animal heeft een woedebeheersingscursus gevolgd.
  • Sam the Eagle is nieuwslezer geworden.
  • Rowlf geniet van een lui leven.
  • Dr. Bunsen Honeydew heet zijn eigen laboratorium.
  • Dr. Teeth and the Electric Mayhem speelt liedjes in de Metro.
  • Scooter gaat naar allerlei techniek-beurzen.

Uiteindelijk wil iedereen helpen, maar toch missen ze Miss Piggy. Miss Piggy is verhuist naar Frankrijk en heeft daar een eigen bedrijf. The Muppets komen binnen door middel van The Muppet Man (allerlei Muppets die samen één persoon vormen). Miss Piggy wil echter niet meewerken aan de show, dus ze zoeken een andere Miss Piggy. Miss Poogy wordt de uiteindelijk vervanger. Miss Piggy komt toch overvliegen vanuit Frankrijk naar de Verenigde Staten, alleen zodat het Muppet Theater niet werd afgebroken. Na de show zou ze weer terug gaan naar huis. Kermit en de Muppets bezoeken het theater. Sinds 1981 is er niks meer in het theater gebeurd en daarom is het erg vervallen. Allemaal met behulp van een Muppet-song knappen ze het theater op.

Toch moeten ze de Muppet Show op televisie zien te krijgen. Na een hoop afwijzingen krijgen ze het programma op tv, omdat er een ander programma niet meer uitgezonden mag worden. Er zijn wel een aantal voorwaarden. Zo moet het programma de hele avond duren en moet er een bekende gast zijn. Kermit gaat op zoek naar de bekende gast, maar al zijn telefoonnummers zijn sterk verouderd en veel mensen hebben geen tijd. Verder wordt er druk geoefend. Dit wil ook niet echt lukken. Het beginlied gaat de hele tijd fout en veel muppets hebben hun talent jaren lang niet beoefend. Kermit stelt aan Walter voor om een eigen act te gaan doen, maar Walter weet zijn talent niet. Kermit en Miss Piggy moeten een duet zingen, maar Miss Piggy wil dit niet.

Omdat het repeteren niet lukt vragen The Muppets aan Tex Richman of ze hun theater terug mogen. Maar Tex Richman maakt hunn duidelijk dat The Muppets erg oud zijn en bijna niemand ze meer kent. Tegenwoordig is geen plaats meer voor sangacts met Diana Ross en Julie Andrews vindt hij. Ook is hij geen eigenaar van alleen het theater, maar ook van de naam de Muppets. Kermit geeft de moed op en stopt ermee. Miss Piggy vindt dat The Muppets het op haar manier moeten doen. Uiteindelijk ontvoeren ze een bekende persoon, Jack Black, om speciale gast te worden in The Muppet Show. Uiteindelijk doet Kermit wel weer mee met The Muppets. Mary vindt dat gary moet kiezen tussen The Muppets en haar. Uiteindelijk gaan ze beide terug naar huis.

De dag daarna is The Muppet Show op televisie. Via een telefoonpennel proberen The Muppets geld in te zamelen voor het Muppet Theater. In het begin is er geen publiek, naar mate de avond vult het publiek zich en kijken steeds meer mensen The Muppet Show op televisie. Ook wordt er meer geld ingezameld. In The Muppet Show is onder meer een stunt van Gonzo te zien, waarin hij met een bowlingbal een kegel probeert om te gooien van Jack Black zijn hoofd. Gonzo's stunt mislukt omdat zijn hand vast zit in de bowlingbal.

Tex Richman doet er alles aan om The Muppet Show te stoppen. Door onder andere de elektriciteit af te kappen. Maar gary en Mary komen terug naar Hollywood voor Walter en maken de elektriciteit weer. Walter weet nog steeds niet zijn talent. De relatie tussen Miss Piggy en Kermit komt weer goed. Samen zingen met alle andere Muppets het liedje The Rainbow Connection. Tex richman weet de show op tijd te stoppen. The Muppets komen nog net 1 cent te weinig voor het behoud van hun theater.

Kermit vindt het niet zo erg. Hij heeft The Muppets weer bij elkaar gebracht. Als het theater uit lopen staat de hele straat waarin het theater staat vol met mensen. The Muppets zijn nu net zo bekend als vroeger. Gonzo's bowlingbal raakt het hoofd van Tex richman, waardoor hij een blijvende hersenschudding heeft en het theater weer terug komt in het bezit van The Muppets. Gary vraagt Mary ten huwelijke en Walter hoort vanaf nu bij The Muppets.

Trivia

  • Omdat deze film een groot succes was wordt er gewerkt aan een vervolg, The Muppets 2.
  • In de film waren bekende gasten te zien, als Whoopi Goldberg en Selena Gomez.

Externe Links

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=The_Muppets_(film)&oldid=475563"