Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

The Rainbow Connection

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

The Rainbow Connection is een lied uit de film The Muppet Movie. Het is één van de bekendste liedje van de Muppets. Het lied is geschreven door Paul Williams en Kenneth Ascher.

Tekst

De tekst is eigenlijk een versie op het lied Over the Rainbow uit de film The Wizard of Oz. In deze film wordt er sproken over het land Oz dat achter een regenboog ligt. In dit lied wordt juist beschreven dat er geen landen achter regenbogen bestaan. In het eerste complet wordt dat gesproken. Daarin staat dat regenbogen alleen maar verschijnselen zijn en ze hebben niets te verbergen. In het tweede complet wordt gesproken dat iedereen een keus heeft om het te geloven, maar de gene die het zingt gelooft het niet. Iedereen heeft namelijk zijn eigen mening en dat niet elke vraag wordt gehoord en beantwoord. In het derde complet wordt gezongen wat er toch zo bijzonder is aan het leven en dat het bijna magie is. In het laatste complet wordt gezongen dat de zanger van het lied steeds meer in een soort van samenleving of land gaat geloven die ideaal. De zanger van het lied heeft dit gevoel namelijk vele malen genegeerd.

Video

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=The_Rainbow_Connection&oldid=453129"