Kermit de Kikker

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Kermit de Kikker of gewoon Kermit (in het engels Kermit the Frog) is een Muppet die door Jim Henson in de jaren vijftig is bedacht. Kermit stelt een kikker voor. Kermit is één van de bekendste muppets en sinds 2011 is ook het logo van The Muppets naar hem toegewijd. Sinds 2002 heeft Kermit zijn eigen ster op de Hollywood Walk of Fame.

Ontstaan

In de jaren 50 waren de Muppets voor het eerst op televisie met het televisieprogramma Sam and Friends. In het televisieprogramma zat de voorganger van Kermit. Het was een hagedis, maar had wel dezelfde naam. De Kermit van toen en de Kermit van nu lijken heel erg op elkaar. Het enige verschil is een lichtere kleur en een kraag om zijn hals. De huidige kermit was in 1969 voor het eerst in Sesame Street te zien.

Biografie

Kermit is ergens in een moeras in Florida geboren. Uit de film The Muppets at Walt Disney World blijkt dat zijn geboorteplek dicht bij het Walt Disney World Resort ligt. Volgens de film The Muppet Movie verlaat Kermit zijn geboorteplek en gaat naar Hollywood. Volgens de film is dit het begin van The Muppets. In de film The Muppets Take Manhattan trouwt Kermit met Miss Piggy.

Televisie & film

Externe Links

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Kermit_de_Kikker&oldid=557645"