Saint Petersburg

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Downtown St. Petersburg vanaf de pier.

Saint Petersburg (St. Petersburg) is een stad in de Amerikaanse staat Florida. De stad ligt aan de Tampabaai, tegenover de grote stad Tampa. St. Petersburg heeft 244.997 inwoners.

St. Petersburg ligt in Pinellas County. Hoewel het de grootste plaats van de county (een soort grote gemeente) is, is het niet de hoofdplaats. Dat is namelijk Clearwater.

Geschiedenis

John C. Williams kocht in 1876 een stukje land. In 1888 liet ene Peter Demens hier een spoorweg bouwen. De twee mannen wouden het stadje beide een andere naam geven. Ze gooide een muntje en Demens won. Hij noemde de stad St. Petersburg, naar de Russische stad Sint-Petersburg, waar hij was opgegroeid. Als troost mocht Williams eerste hotel een naam geven. Hij noemde het Hotel Detroit, naar zijn geboorteplaats Detroit. Tenslotte werd St. Petersburg in 1289 een stadje.

St. Petersburg bleef groeien. In de jaren '70 verhuisden veel gepensioneerde ouderen naar de stad. Zij wilden na jaren hard werken van hun leven genieten in het zonnige Florida.

Inmiddels daalt de bevolking van St. Petersburg. Mensen verhuizen namelijk naar de voorsteden.

Vervoer

St. Petersburg deelt met Clearwater een vliegveld: St. Petersburg-Clearwater International Airport, met veel vluchten naar andere steden in het oosten van de Verenigde Staten en een aantal in Canada. Maar de meeste vluchten vertrekken van Tampa International Airport, aan de overkant van de baai.

Sport

De meeste sportclubs deelt St. Petersburg met Tampa (klik hier). St. Petersburg heeft een autoracebaan.

Weetje

Partnersteden

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Saint_Petersburg&oldid=584629"