Portaal:Economie

Uit Wikikids
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽
Portaal Projectpagina

Skyline Frankfurt am Main.jpgPortaalEconomie.pngLa Défense from the Eiffel Tower.jpg

Welkom op Portaal:Economie!
Ballard Farmers' Market - vegetables.jpg

Op dit portaal vind je van alles over economie. Op dit portaal wordt ingegaan op de economie van huishoudens, bedrijven, overheden en de internationale economie. Ook vind je informatie over munteenheden en belangrijke economen. Neem gerust een kijkje. Wil je meehelpen met artikelen over economie. Neem dan een kijkje op onze projectpagina. Hier vind je alle artikelen die nog aangemaakt of uitgebreid moeten worden.

Over economie
Economie is een wetenschap die zich bezighoudt met de keuzes en het gedrag van mensen, bedrijven en overheden bij het consumeren en produceren. Iemand die economie gestudeerd heeft wordt een econoom of econome genoemd. De economie is ook de naam voor het systeem dat de economen bestuderen. Dingen als werk, beroepen, handel, geld en inflatie komen bij de economie voor.

De economie gaat niet alleen over bedrijven en de keuzes van de overheid, maar ook om de huishoudens. De economie van huishoudens wordt huishoudkunde genoemd, terwijl de economie van bedrijven bedrijfseconomie wordt genoemd. Beide takken worden samen de micro-economie genoemd. De economie van een land of regio wordt meso-economie genoemd en de internationale economie wordt de macro-economie genoemd. Door de toegenomen globalisering speelt de internationale economie een steeds grotere rol. Er wordt namelijk veel gehandeld tussen bedrijven. Lees verder...

Farm-Fresh bullet terug.pngTerug naar PIM-systeem
Overige economische onderwerpen
Montreal Twilight Panorama 2006.jpg

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Portaal:Economie&oldid=794927"