Marketing

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Marketing is het in de markt zetten van een nieuw product of het bevorderen van de verkoop van bestaande producten. Marketing heeft te maken met ruilen. Ruilen van spullen (producten) of ruilen van kennis (diensten), meestal voor geld. De verkoper wil zijn producten of diensten zo goed mogelijk verkopen! Hij kiest daarvoor koper/'doelgroepen'. Hij wil dat de koper ermee 'geholpen' wordt. Kopers zijn 'consumenten' en/of bedrijven. De laatste jaren is er veel E-Mail marketing, dat zijn mails met geen officiële bestemming die je proberen over te halen om iets te kopen.

Hoe kan hij dat doen? Ervoor zorgen dat mensen weten dat zijn product of dienst bestaat; bijvoorbeeld door reclame te maken, op tv, de radio, posters etc. Maar ook door het te laten zien, horen, ruiken,voelen en proeven.

Wat is marketing nog meer? Marketing heeft ook te maken met psychologie, communicatie en economie. Beïnvloeden van kennis/houding/gedrag.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Marketing&oldid=806291"