Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Overleg gebruiker:Rupsjenooitgenoeg23

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
 • WikiLeeftijd XV
 • Bewerkingen VI
 • Uploads I
 • Gebruikerspagina
 • Bevestigde gebruiker

Conflict

Hoi Rupsjenooitgenoeg! Ik snap dat de leerlingen teleurgesteld zijn, dat ben ik zelf ook wel een beetje, je hebt gelijk een artikel is nooit af, en dat een gebruiker nou duidelijk voorkeur heeft voor bepaalde informatie mag niet als gevolg hebben dat jullie je informatie maar op een speciaal artikel moet zetten. Ik heb dit gerard al even gemeld en zodra hij online is zullen we een oplossing zoeken. Ik heb peresj al verteld dat hij niet meer bewerkingen ongedaan moet maken. Kun je me nog even duidelijk vertellen wat voor project er op school was? --apoo 26 mei 2009 16:24 (CEST)

Beste apoo, vanuit Bibliotheek Assen bieden wij basisscholen medialessen aan. Zo komen wij op bezoek op school of ontvangen wij leerlingen in onze mediatheek om daar kinderen mediawijzer te maken. Omdat het hele web 2.0 gebeuren erg populair is (en van deze tijd is) en daarom ook een sociaal gebeuren is, willen wij de leerlingen kennis laten maken met het maken en gebruiken van wiki's. Zo hebben we ze uitgelegd wat een wiki is en aangezien Wikikids erg gebruiksvriendelijk is en geschikt voor kinderen uit groep 7 en 8, hebben we er voor gekozen dat kinderen hier content op konden plaatsen, mits het eerst gecontroleerd werd door meesters en juffen. Wij hebben ze de instructie gegeven en kinderen zijn er op school mee aan de slag gegaan. Aangezien we in Assen het 750 jarig bestaan vieren, hebben we dit project hier aan gekoppeld. De opdracht was dat kinderen allemaal stukjes zouden schrijven over Assen en deze dan hier zouden publiceren. Aangezien er al een artikel bestond over Assen (met een heel klein beetje tekst) zijn de leerlingen hiermee verder gegaan. Vandaar :-) We wachten wel even de reactie van Gerard Dummer af. Rupsjenooitgenoeg23 26 mei 2009 16:46 (CEST)


Dag, Ik heb Peresj duidelijk gemaakt dat hij zich nu niet moet bemoeien met dit artikel. Gebeurt dit wel dan zal ik maatregelen nemen. Het artikel van Assen ziet er naar mijn idee prima uit en kan gewoon verder worden uitgebreid. Hopelijk schrikt dit niet teveel af. Gerarddummer 26 mei 2009 16:59 (CEST)
Dag Gerarddummer, dat stel ik maar zeer zeker de leerlingen en de meesters en juffen zeer op prijs, bedankt! Dit alles heeft wel enige commotie veroorzaakt in de klas. Zo was ik daar vanmiddag om een nieuwe les te geven en toen kwamen de leerlingen hiermee, ze waren natuurlijk erg sneu. Zo hebben we u gezamelijk een bericht gestuurd via de alarmknop. We dachten eerst ook dat Peresj een moderator was, maar dat is niet het geval? Ik begrijp dat Peresj het goed bedoelt en dat hij/zij inderdaad een andere visie heeft als de kinderen. Maar dankzij de overlegpagina's is het natuurlijk altijd mogelijk om met elkaar te overleggen. Rupsjenooitgenoeg23 26 mei 2009 17:42 (CEST)
Sorry voor de overlast. Ik bedoelde het inderdaad goed maar ik heb jullie hier eigenlijk alleen maar meer moeite mee bezorgd. Zolang jullie in het artikel Assen zoals het nu is, maar niks weghalen en de afbeeldingen laten staan waar ze nu staan (want daar is echt over na gedacht!) dan kunnen jullie er alles bijzetten wat jullie willen. Want wat jullie eraan toevoegen, daar heb ik niets over te zeggen, eerlijk gezegd. Zolang jullie maar niets verwijderen is het in orde! Peresj 27 mei 2009 09:38 (CEST)

Gefeliciteerd

Gefeliciteerd! Assen is nu zo'n goed artikel dat het is genomineerd voor een Award! Het is één van de beste artikelen die we hier hebben! Jullie hebben je best gedaan en dat betaald zich nu terug! SwarteSlipper 5 jun 2009 13:39 (CEST)


Jaaaa ik zag het, super! Leuk je berichtje, thnx! Ik heb de kinderen die er heel hard aan hebben gewerkt op de hoogte gesteld, wat zullen ze trots zijn! Rupsjenooitgenoeg23 5 jun 2009 13:42 (CEST)

Ja, ze zullen vast trots zijn. We hebben deze maand al een artikel voor de maand, en volgende maand. Maar misschien staat Assen in Augustus wel op de voorpagina! Ik heb zelf ook aan het artikel gewerkt (spelfouten verbeterd) en ik moet zeggen dat zonder jullie het artikel nooit zo mooi zou zijn geworden als het nu is. Het is schitterend. Hebben jullie al ideeen voor nieuwe artikelen? SwarteSlipper 5 jun 2009 13:45 (CEST)
Wie weet, dat zou super tof zijn! Fijn dat je spelfouten hebt verbetert. Dat is nou het mooie aan een wiki-website, samenwerken! Er zijn nog geen ideeen, maar ik hoop dat de kinderen dankzij mijn uitleg over wiki's op school, zelf ook artikelen gaan plaatsen. Maar wie weet, volgend schooljaar, dan gaan we er weer voor! Rupsjenooitgenoeg23 5 jun 2009 13:49 (CEST)

Mooi zo. Ik moet je wel iets vertellen: je hebt gestemd op de Nominaties. Ik heb die stem doorgestreept, want je moet 100+ bijdragen hebben geleverd (100 bewerkingen) voordat je kunt stemmen. Je stem telt dus helaas niet. Maar niet getreurd: het is een goed artikel en andere mensen zullen er vast en zeker op stemmen. Misschien kunnen jullie nog eens naar het artikel Drenthe kijken, als je wilt bijdragen? Dat is vrij kort. :D SwarteSlipper 5 jun 2009 13:52 (CEST)

Ja ik zag het, helaas. Was te proberen ;-) Wel jammer deze regeling. Ik zou het er eens met de leerlingen over hebben (betreft, Drenthe) :-), bedankt voor de tip!Rupsjenooitgenoeg23 5 jun 2009 13:55 (CEST)

Ik maak de regels niet: ik ben geen beheerder, maar een gewone gebruiker. En de leerlingen hebben erg goed werk afgeleverd met het artikel over Assen, dus kunnen ze nu over Drenthe beginnen als ze dat willen. Dat is een veel breder onderwerp en dan loop je dus ook niet het risico dat mensen het inkorten. Ik denk dat dat voor de leerlingen zelf ook veel fijner is. SwarteSlipper 5 jun 2009 13:58 (CEST)
PS: Als je bij het artikel Drenthe kijkt zie je allemaal rode links. Dat betekent dat daar nog geen pagina's over zijn. En het zijn allemaal onderwerpen over jullie provincie. De leerlingen kunnen daarop klikken en meteen een artikel aanmaken als ze dat willen. Dan heb je meteen een hoop onderwerpen. Ik hoop dat dat een goede tip is! SwarteSlipper 5 jun 2009 14:02 (CEST)

Stemmen

Als ik het begrijp? Bent u een volwassene? Zo ja, denk ik dat we een uitzondering moeten gaan maken voor mensen waarvan we zeker weten dat het volwassenen zijn. Oudere mensen gaan natuurlijk (hoop ik) het stemmen niet misbruiken :) apoo overleg 5 jun 2009 14:21 (CEST)

Ik ben inderdaad een volwassene (zeg maar 'je' hoor). Ik werk als bibliothecaris/ mediathecaris voor Bibliotheek Assen. Ik heb de leerlingen die hebben gewerkt aan het artikel Assen op weg geholpen met WikiKids. Zou fijn zijn als ik mocht stemmen, natuurlijk ga ik dat niet misbruiken :) Rupsjenooitgenoeg23 5 jun 2009 14:27 (CEST)
Oke ik verklaar je stem geldig. Ik doe dit dus alleen omdat ik je ken. Voor andere kids die zich gaan aanmelden en zeggen dat ze volwassen zijn. Daar trap ik niet in :) apoo overleg 5 jun 2009 14:30 (CEST)
Mijn dank is groot. :)Rupsjenooitgenoeg23 5 jun 2009 14:33 (CEST)

Assen

Het artikel Assen is nu juist zo mooi. De stukjes tekst die de leerlingen vanmiddag probeerden te plaatsen waren dubbel op (stonden al in het artikel). Of irrelevant. Een stukje over een oorlogsslachtoffer, waar, met alle respect, niemand ooit van gehoord heeft buiten Assen, hoort er niet in. Of dubbele informatie die al eerder in het artikel stond. Of een heel stuk over een familie die is omgekomen (die geen enkele bekendheid heeft). Flag of the Netherlands.svg Tropicana 8 jun 2009 19:41 (CEST)

Maar dan had dit toch in overleg gekunt met de leerlingen die deze teksten hebben geplaatst? Je had bijvoorbeeld suggesties kunnen geven, hoe ze het beter hadden kunnen doen. Jij vind of misschien een aantal anderen vinden het artikel Assen, nu goed zo. Maar ik denk dat je deze leerlingen ook nog even een kans moet geven die ook nog een stukje tekst willen plaatsen. Als je het er niet mee eens bent, kun je altijd met de leerlingen in overleg gaan, toch? Bibliotheek Assen 8 jun 2009 19:46 (CEST)

Beste Marloes en Tropicana, laten we de discussie op 1 plek houden (Overleg Apoo) Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 8 jun 2009 19:47 (CEST)

Zo werkt het niet, Rupsjenooitgenoeg, jammer genoeg. Een artikel dat is genomineerd voor een Award en meer dan 3000 keer is bekeken hoort goed te zijn. En het is goed. En als de leerlingen er (met alle respect) onzinnige informatie opzetten, dan verwijder ik dat weer. En ik heb bij één van de leerlingen ook al een berichtje gezet. Een andere is al geblokkeerd voor een maand omdat hij "k*t" schreef op andermans gebruikerspagina's. Sorry hoor, maar zulk gedrag geeft niet echt goede hoop voor een goeie afloop. Flag of the Netherlands.svg Tropicana 8 jun 2009 19:49 (CEST)

Beste Tahr, je bedoelt op de pagina van Apoo, of op deze overlegpagina? Bibliotheek Assen 8 jun 2009 19:51 (CEST)

Hij bedoelt die van Apoo... Flag of the Netherlands.svg Tropicana 8 jun 2009 19:52 (CEST)

(BWC) Ik bedoel om steeds niet de hele tijd berichten op twee pagina's te plaatsen. Of we houden de discussie hier op het overleg van u, Marloes, of op het overleg van Apoo. Tropicana, jij, Apoo en ik hadden daar nog een afspraak over ;) Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 8 jun 2009 19:53 (CEST)

Oke Tropicana, maar ik vind het raar dat je dat dan zomaar verwijderd, je bent als ik het goed heb gezien geen moderator. Ook jij behoort met andere te overleggen als tekst verwijderd of gewijzigd moet worden, toch? Wat betreft het gedrag van deze leerling, die dat rare woord schreef op een gebruikerspagina, is inderdaad niet de bedoeling. Mijn excuses hier voor. Morgen zie ik deze leerlingen weer, en zou het met de desbetreffende leerkracht van deze groep over hebben. Bedankt. Bibliotheek Assen 8 jun 2009 19:57 (CEST)

Ik heb meer ervaring dan jullie. Ik ben al lang op andere wikipedias actief. En ik weet onzinnige bijdragen te herkennen wanneer ik ze zie, en dat was wat ik vanmiddag zag. Als die leerlingen stukjes schrijven moet daar geen dubbele info instaan die eerder in het artikel al staat. En er hoeft niks in over "de familie behr" of "mevrouw lezer" want die zijn niet noemenswaardig voor een artikel. Flag of the Netherlands.svg Tropicana 8 jun 2009 20:00 (CEST)
Tropicana, je loopt nogal hard van stapel? Meer ervaring van jullie klinkt niet aardig. Ik heb ook ervaring op wikipedia's, op zowel de NL, EN en DE, maar soms maak ik ook fouten. Dat wil dus niks zeggen. Aan mevr. Marloes: Zou u de leerlingen ook willen meegeven mijn tips over het in hun gebruikersnaamruimte zetten van hun teksten? Ik kan hun ook begeleiden. Over Demonguy, wilt u hem aanspreken. Als hij belooft wat minder te doen kan ik de blokkade verminderen tot, 1-2 weken? Wat hij deed blijft toch erg. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 8 jun 2009 20:02 (CEST)
Maar wij zijn hier de moderators die toch wel een stukje meer ervaring hebben dan jou ;) :) apoo overleg 8 jun 2009 20:03 (CEST)

Laten we deze dicussie alsjeblieft afronden...Prettig is dat je (Tropicana) meer ervaren bent in het plaatsen van artikelen. Maar de kinderen zijn hier om te leren. Misschien kun je ook artikelen plaatsen op het moeilijke WikiPedia, daar kunnen ze vast ook wel ervaren gebruikers gebruiken :). De conclusie is dat men gewoon met elkaar moet overleggen, als men het niet met elkaar eens is. Ik weet zeker als ik morgen weer bij deze leerlingen in de klas kom, dat er weer ophef is en leerlingen ontdaan zijn dat er zomaar weer teksten zijn weg gehaald. Vooraf heb ik de leerlingen uitgelegd dat teksten weg halen van anderen, 'not done' is op WikiKids...en dit absoluut niet mogen doen. Maar dit gebeurt wel bij deze leerlingen..dat is sneu. Waar kan ik de regels lezen van een artikel die genomineerd is? Bibliotheek Assen 8 jun 2009 20:06 (CEST)

TahR, het aanspreken van een leerling is niet aan mij (ben een gastdocent vanuit Bibliotheek Assen). Ik zou de leerkracht van deze leerling hierover informeren (als hij heirn og niet van op de hoogte is). Ik ben het met je eens dat zoiets niet door de beugel kan. Akkoord? Bibliotheek Assen 8 jun 2009 20:08 (CEST)

Is een akkoord ;) Houdt u ons wel even op de hoogte. Ik kan wel een lange uitleg plaatsen op een overlegpagina, maar welke? :P Op uwe, op een van de gebruikers ?? By the way, regels over nominaties op Wikikids:Nominaties Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 8 jun 2009 20:09 (CEST)
Ik bedoelde niet dat ik meer ervaring dan jullie heb, Tahr en Apoo. Ik heb meer ervaring dan Marloes en de leerlingen uit Assen, tegen hun had ik het. Nee, ik heb zeker niet meer ervaring dan jullie moderatoren. En natuurlijk maak ik fouten, maar ik weet goede en slechte bijdragen wel van elkaar te onderscheiden. Het artikel is nu een schitterend artikel. Zo wil ik het graag houden. Ik denk zelf dat het maken van een mooi artikel het doel moet zijn. Niet steeds weer je eigen onzinnige stukjes erop proberen te zetten. Flag of the Netherlands.svg Tropicana 8 jun 2009 20:10 (CEST)
Tropicana, volgensmij moet ik je even iets vertellen wat je niet echt weet. Dit had ik in mijn eerste jaar op kinderwiki ook, en het komt van Wikipedia. Je wilt dat alle artikelen perfect zijn en dat vandalisme wordt bestraft,. Op Wikipedia zijn de mensen oud genoeg om te beseffen dat ze vandaliseren. Maar dit zijn nog kinderen. Ze halen geintjes uit en weten niet hoe een wiki werkt. Nu heb ik al zo een 3 jaar ervaring met MediaWiki, maar voor hun is het net zoals aankomen in een onbekend land. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 8 jun 2009 20:12 (CEST)
Ik begrijp het ook wel Apoo. Maar als je kijkt naar de geschiedenis van de pagina zie je dat we er al héél lang meer problemen hebben. Je zult een definitieve oplossing moeten verzinnen. En een tijdelijke. Misschien een tijdelijke blokkade van de pagina? Voor een paar dagen of een week? En dan iedere gebruiker individueel de regels uitleggen? Flag of the Netherlands.svg Tropicana 8 jun 2009 20:15 (CEST)

Sorry Tropicana, dit zie ik wel een beetje als een belediging (betrft ervaren/ onervaren). Ik volg een web 2.0 cursus en heb zeker wel ervaring op het gebied van wiki's e.d. Het is mijn werk. Zelf ben ik niet 24 uur per dag aanwezig op WikiKids...dus kan ook niet alles controleren. Ook kan ik neit verantwoordelijk zijn voor deze leerlingen. Maar juist als je zo ervaren bent op wiki pagina's weet je ook dat je altijd moet overleggen als je teksten verwijderd of bewerkt, toch? Bibliotheek Assen 8 jun 2009 20:15 (CEST)

Ik denk dat dit jammer genoeg later weer zal moeten resulteren in (hoe apoo het zo fijn noemt :)) MODbesluit. Ik ga overleggen of de pagina een paar dagen geblokkeerd kan worden. Als de leerlingen dingen worden uitgelegd en Tropicana even sust komt het wel goed. Aan mvr Marloes: Zou ik ook een uitleg kunnen schrijven voor de leerlingen en zoja, op welke overlegpagina? Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 8 jun 2009 20:17 (CEST)

Tropicana, deze 'problemen' is overleg over geweest en afgestemd met Gerard Dummer en Apoo..er was een gebruiker die net zo perfectionistisch was al jou. Daardoor waren er wat problemen en was er in de klas ophef ontstaan. Dit is toen uitgepraat en zijn er oplossingen bedacht. Als nou niet iedereen zich zo bemoeit met elkaar, kunnen de kinderen rustig hun project af maken met overleg van beide kanten. Daarna kan er altijd nog iets veranderd worden, toch? Bibliotheek Assen 8 jun 2009 20:19 (CEST)
Zucht ik krijg het vermoeden dat tropicana, peresj is.. aangezien de zelfde manier van schrijven, discussiëren, meningen ect. Nu het besluit van mij waar jullie het mee moeten doen:
 • Op assen is een mededeling geplaatst waar in staat dat de gebruikers goed moeten opletten met wat ze plaatsten (dubbel,spelfouten ect.) omdat het een goed/druk bezocht artikel is
 • Tropicana bemoeit zich niet meer met het artikel assen todat Ruspjenooitgenoeg23 officieel heeft medegedeeld (op mijn overleg) dat het project is afgelopen. (ergenissen van edits op mijn OP Tropicana)
 • Ik ga overleggen over beveiligingsniveaus (zie ook mijn overleg)
Zo, zoals de griekse indianen het zeggen. *Zucht* :) apoo overleg 8 jun 2009 20:23 (CEST)

Dit resulteert jammer genoeg weer in een MODbesluit. Verdere discussie is nu zinloos.

 • Tropicana moet, sorry, met alle respect, nu even afblijven van het artikel om verdere lange discussies te voorkomen.
 • Marloes (of mevrouw marloes) gaat de leerkracht inlichten.
 • De mods kijken wat er met het artikel gebeurt. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 8 jun 2009 20:25 (CEST)

Ik dacht ook al dat deze gebruiker Persj was...ik begin er ook erg moe van te worden. En ben er nu klaar mee. Morgen zou ik in de klas inventariseren welke leerlingen er nog tekst op de website moeten plaatsen en zou ik ze vertellen dat de website genomineerd is en dat het in principe al heel goed is, etc. We houden jullie op de hoogte! :) Bibliotheek Assen 8 jun 2009 20:28 (CEST)

En vertel ze maar niet van dit kleine akkefietje, tenzei ze er naar vragen ;) :) apoo overleg 8 jun 2009 20:32 (CEST)
Of het lezen op mijn overlegpagina ;) Bibliotheek Assen 8 jun 2009 20:35 (CEST)


Doordat het artikel Assen zo druk bezocht wordt, hebben we met name te danken aan de bibliotheek. Ik heb daar mijn collega's ingelicht. Kijk maar eens op de website van Bibliotheek Assen: www.bibliotheekassen.nl. Op de homepage staat nieuws over WikiKids, dat het artikel Assen is genomineerd, etc. En als je naar het groene tabblad 'Jeugd' gaat en dan in het linker menu klikt op 'thema' en vervolgens op 'Assen wikikids', kun je zien dat we erg trots zijn op wat de leerlingen hebben gemaakt. Ook maken we reclame voor WikiKids. Dat betekent dat het artikel wordt bezocht door onze klanten, biblitoheekmedewerkers en scholen waar we dit project mee doen. Hopelijk snappen jullie nu een beetje de drukte...en willen we het daarom graag ook gezellig houden. :) Bibliotheek Assen 8 jun 2009 20:34 (CEST)

Achgossie, nou dan zit er nog maar 1 ding op *zwaait met vlaggetje* dan gaan we het artikel maar onder toezicht plaatsen, betekend weer meer werk voor mij, maar als we daar kinderen mee blij maken :). Die nominatie heeft het goed gedaan zo te zien! En ik hoop zeker dat ze hem winnen. :) apoo overleg 8 jun 2009 20:43 (CEST)

Apoo, bedankt voor deze woorden :) Fijn dat jullie inzien dat we dit project erg serieus nemen en met veel plezier met jullie deze 'samenwerking' hebben gestart! Bibliotheek Assen 8 jun 2009 20:46 (CEST)

Heel leuk dat Wikikids op de pagina staat ;) Het artikel is inderdaad een award waard! Maar, We zullen inderdaad dan maar het artikel bewaken. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 8 jun 2009 20:47 (CEST)
Akkoord :)! We hebben er allemaal (zelfs de mods) veel energie in gestoken. Man o man..wat een discussies, niet? Assen, het wel besproken artikel! ;)...Assen wordt nog eens populair *jeej* Dit zet Assen in ieder geval weer op de kaart :) Bibliotheek Assen 8 jun 2009 20:50 (CEST)
Helaas is Assen een beetje ver vanaf Amsterdam :P Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 9 jun 2009 16:04 (CEST)

Excuses

Mijn excuses voor alle drukt. Ik had het er inderdaad bij moeten laten, ik denk dat ik inderdaad iets te ver ben gegaan hier. Vanaf nu zal ik geen commentaar op het artikel meer leveren, of in elk geval minder, en het eerst even aankijken. Het is ook mijn bedoeling niet geweest iemand te beledigen door te zeggen dat ik "meer ervaring heb" want dat sloeg natuurlijk nergens op.

Petje af voor jullie bijdragen: zonder jullie was het artikel nooit in aanmerking gekomen voor een Award en dat het nu zo'n schitterende pagina is is geheel en al de verdienste van jullie project. Chapeau. Flag of the Netherlands.svg Tropicana 8 jun 2009 21:12 (CEST)

Excuses aanvaard :) Dankje! Bibliotheek Assen 8 jun 2009 21:21 (CEST)

Hallo alle betrokkenen ik heb de discussie vanavond gelezen en wat me opvalt is dat er enorm veel gediscussieerd is, wat heel veel energie kost. Ik ben zelf ook moderator, maar ben een aantal weken ziek geweest en dit lezende begrijp ik dat er mensen zijn, die bepaalde artikelen direct willen verbeteren omdat ze daar zelf een bijdrage aan hebben geleverd. We hebben wikikids indertijd opgericht zodat kinderen begrijpelijke teksten konden schrijven voor andere leeftijdgenoten, kennis kunnen delen en kennis kunnen maken met een web 2.0 omgeving. Hieraan gekoppeld kun je binnen het onderwijs, maar ook binnen de bibliotheek, een voorzet geven ivm omgaan met dit soort nieuwe media. Ja het staat direct op internet, denk na wat je schrijft, kwets geen anderen etc. Het moet een omgeving zijn waar kinderen zich veilig voelen en prettig kunnen werken. Dit willen we graag zo houden. Ooit zijn we wikikds-atlas gestart zodat kinderen zelf kunnen bepalen hoe ze hun woonplaats op de kaart willen zetten. Dat alle info niet direct het juiste resultaat oplevert dat kan, we vragen leerkrachten om zelf zaken te controleren, gebruik eerst word en een spellingscontrole, plaats het daarna op wikikids. Dat kan mooie artikelen opleveren en evenzo vele ervaringen voor kinderen. Wees voorzichtig met het direct weghalen van info, men is er vaak wat langer mee bezig en komt later terug en raakt teleurgesteld.....en dat zou niet de bedoeling moeten zijn. De toonzetting van berichten zou ook altijd positief opbouwend moeten zijn. Wellicht toch handig dat we een keer afspreken dat als er een klas / school ergens mee bezig is dat boven het artikel een ander werk in uitvoeringsjabloon geplaatst kan worden zodat het artikel even met rust gelaten kan worden. Ik zal het meenemen naar een vergadering, maar wellicht kan iemand daar in het clubhuis nog op reageren. Verder complimenten over het artikel en laten we de discussie sluiten. Harry.spoelstra 9 jun 2009 00:48 (CEST)

Pagina

Beste Marloes, ik zie dat de kinderen al teksten klaar hebben staan. Zou u deze tekst op een aparte pagina willen zetten? Dan kijken wij het even na en voegen we misschien de info samen, of zetten we stukjes neer. Bijvoorbeeld Gebruiker:Rupsjenooitgenoeg23/Assen Mvg, Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 11 jun 2009 13:33 (CEST)

Ik begrijp hier uit dat ik de tekstjes van deze leerlingen niet kan plaatsen in het artikel Assen? Je link werkt helaas niet. Bibliotheek Assen 11 jun 2009 14:48 (CEST)
We gaan kijken of het goed is. Als het goed is en er een stukje nog niet over bestaat, dan zetten we dat. Als het al wel bestaat, voegen we het samen. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 11 jun 2009 14:52 (CEST)

oke, waar moet ik de tekstjes nu precies plaatsen? Bibliotheek Assen 11 jun 2009 14:57 (CEST)

Hier svp. Maar we kunnen ook even op Apoo's antwoord wachten. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 11 jun 2009 15:00 (CEST)

Inderdaad, even afwachten wat Apoo zegt :) Bibliotheek Assen 11 jun 2009 15:24 (CEST)

Lukt het met de teksten? :P Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 17 jun 2009 11:28 (CEST)

Er was laatst weer wat bijgezet, volgens mij door één van de leerlingen van het project. Ik zou niet weten wat ze er nu nog bij zouden zetten. Volgens mij hebben de leerlingen nu alles wel erop gezet wat er over Assen te vertellen valt. :) Flag of the Netherlands.svg Tropicana 17 jun 2009 11:29 (CEST)


Sorry hoor Tropicana maar er is afgesproken dat ik zou aangeven als het project ten einde is....morgen zou ik de teksten op die pagina zetten zodat Apoo of Thar en naar kunnen kijken...om deze vervolgens er nog bij te zetten...het gaat nog om 3 stukjes...Dan kunnen we dit voor nu afronden...oke?Bibliotheek Assen 17 jun 2009 13:12 (CEST)

Waar gaan de stukjes precies over, hoe lang zijn ze, en staan ze er niet al in? Flag of the Netherlands.svg Tropicana 17 jun 2009 13:14 (CEST)
Dag Tropicana, Volgens mij handelen Apoo en TahR dit af. Je hoeft je er dus verder ook niet mee te bemoeien. Gerarddummer 17 jun 2009 13:22 (CEST)

Ik ben gewoon nieuwschierig wat voor tekst er op komt te staan. Flag of the Netherlands.svg Tropicana 17 jun 2009 13:23 (CEST)

Inderdaad Gerard, sommige dingen kan je beter afwachten om te zien. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 17 jun 2009 13:43 (CEST)
Dag Tropicana, Ik zet morgen die stukjes over de geschiedenis van Assen op die pagina, waar ik het op mag zetten. En dan zoeken Thar en Apoo het verder uit (zoals afgesproken). Ik ga nu niet in op de inhoud, i.v.m. met mijn drukke werkzaamheden etc. ga ik hier nu ook niet verder op in. Hopelijk kun je dat begrijpen, Tropicana. Groet Bibliotheek Assen 17 jun 2009 15:13 (CEST)


Beste Thar/ Apoo, Vorige week heeft Thar een link op mijn overlegpagina geplaatst. We hebben toen afgesproken dat ik daar de laatste stukjes tekst (van OBS Kloosterveen) over Assen zou aanleveren, zodat jullie het konden controleren en indien nodig konden aanpassen...dat heb ik net gedaan....alleen klik ik net weer op die link en staat het er niet meer!? Hoe komt dat? Of hebben jullie het al op een 1 of andere manier binnen gekregen? Ik hoor het wel...Groetjes Marloes Bibliotheek Assen 19 jun 2009 12:45 (CEST)

Het staat hier, hoop dat je daar wat aan hebt. SwarteSlipper 19 jun 2009 14:19 (CEST)

Meeste stemmen

Bij de nominaties heeft het artikel Assen nu de meeste stemmen. Zeven stemmen voor en maar één stem tegen. Ik dacht dat je dat misschien wel leuk zou vinden om te horen. Het betekent namelijk dat jullie pagina grote kans heeft de WikikidsAward te winnen aan het einde van deze maand, en in Augustus zou de pagina dan op de Hoofdpagina verschijnen. Jullie harde werk betaald zich nu dus terug! Ik vind dit echt erg leuk voor jullie. Je kunt het de leerlingen ook wel vertellen, ik heb zo het idee dat ze dat wel leuk zullen vinden om te horen! ;) SwarteSlipper 19 jun 2009 13:18 (CEST)


Dankjewel SwarteSlipper, aardig van je! De kinderen zullen het as. dinsdag van me horen! We zijn super trots! Bibliotheek Assen 19 jun 2009 14:50 (CEST)

Assen

Hoi Rupsjenooitgenoeg23. Ik heb de stukjes toegevoegd aan het artikel Assen omdat ik het mooie stukjes vond die nergens dubbel stonden. Het artikel ziet er nu goed uit! Het artikel blijft zo wat betekend dat er geen stukjes worden weggehaald. Alleen het plaatje van het monument van de asserboys paste er niet meer bij, daarom heb ik er een link van gemaakt waar kinderen op kunnen klikken zodat ze het plaatje alsnog zien :) apoo overleg 19 jun 2009 14:35 (CEST)

Hoho! Ik vind het allemaal leuk hoor, maar ik heb toch echt bezwaar tegen één van de kopjes. SwarteSlipper 19 jun 2009 14:37 (CEST)
Weg hier, blijf op de andere pagina. :) apoo overleg 19 jun 2009 14:38 (CEST)

Wat fijn! Super bedankt Apoo, je bent geweldig! Hierbij wil ik iedereen bedanken die ons heeft geholpen! Bibliotheek Assen 19 jun 2009 14:49 (CEST)

Graag gedaan. En het stukje van de familie Behr mag van mij blijven. Op één voorwaarde dan. Dat ze óók een stukje schrijven over een vermoorde zigeuner-familie... iedere bevolkingsgroep verdient even veel aandacht. SwarteSlipper 19 jun 2009 14:50 (CEST) SwarteSlipper 19 jun 2009 14:50 (CEST)
Dat kan jij aanvullen, misschien hebben die kinderen geen kennis van zigeuners, dat moet je ze dan niet kwalijk nemen. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 19 jun 2009 15:00 (CEST)
Dat moet ik het Nederlandse onderwijssysteem kwalijk nemen! Die geven de kinderen les over de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust maar hebben het dan alleen over de joodse slachtoffers... we hebben ook nog:


En ga zo maar door... Snap je misschien dat zoiets mij als Zigeuner pijn doet om te zien... SwarteSlipper 19 jun 2009 15:09 (CEST)

Ja... ik zou het wel erg vinden als ik zelf een zigeuner was.. ik denk dat je naar het ministerie van Onderwijs moet schrijven. Serieus, want volgensmij kan je er echt contact mee opnemen! Maarja, aan de andere kant werden de joden volgensmij het meest getroffen, niet? Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 19 jun 2009 15:11 (CEST)

Nou nee, Zigeuners werden ook erg getroffen Tahr. Er kwamen er na de oorlog maar iets van dertig levend terug... de meeste die er nu wonen zijn later naar Nederland verhuist... En ze werden al eeuwenlang gediscrimeerd en voor dieven aangezien. En nog steeds in Oost-Europa en Italie. SwarteSlipper 19 jun 2009 15:13 (CEST)

Wij hebben wel meegekregen dat zogenaamde "untermenschen" verden vervolgt, het si gewoon zo dat mensen bij de holocaust gewoon denken aan de jodenvervolging, je zult nooit een film vinden over ondergedoken zigeuners enzo jillids | overleg 20 jul 2009 19:30 (CEST)

Logo OB Assen

Ik zie dat je (met een eerder account) een logo van OB Assen hebt geupload. Volgens mij behoud de grafisch ontwerper ten alle tijden het copyright op het logo, ook als deze verkocht is aan een cliënt. »» sum U rai 8 wp·ll 22 jul 2009 17:33 (CEST)

Zou ik het logo dan verwijderen? Bibliotheek Assen 24 jul 2009 10:24 (CEST)

Assen nominatie

Veel te laat, maar gefeliciteerd. KaLta (overleg) 23 aug 2009 11:17 (CEST)

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Overleg_gebruiker:Rupsjenooitgenoeg23&oldid=108067"