Help mee! Maak een account of meld je aan.
Stem nu op: Amsterdam

Overleg gebruiker:Gerarddummer/Archief04

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Archief 4

School

Hoi gerard, ik heb het vermoeden dat Gebruiker:Wolkje123, Gebruiker:Kale kop 13 en Gebruiker:Schoen vanuit een school bewerken. Weet jij toevallig welke school dit is, of zou je dit voor mij willen uitzoeken? Zo kan ik contact opnemen met hun leerkracht om te vragen of hij aan de leerlingen kan uitleggen hoe het werkt met licenties enzovoort. Anders moet ik steeds alles verwijderen. :) apoo overleg 1 oktober 2010 17:15 (CEST)

Dag Apoo, de bewerkingen zijn inderdaad afkomstig vanaf een school. Op Wikipedia vond ik [pagina] met hetzelfde ip-adres. Gerarddummer 3 oktober 2010 19:01 (CEST)

Stukjes hoofdpagina

Is het misschien een idee om op de Hoofdpagina ook de kopjes 'Uitspraak van de week' en het kopje 'Uitgelichte video' want die hebben wij op de Harry Potter Wiki (waar ik moderator ben) ook. Dus ik dacht misschien is dit ook wel leuk voor WikiKids want ik zag dat jij op een van je gebruikerspagina's bezig was met een nieuwe hoofdpagina te maken. Dus misschien is dit wel een leuk idee maar misschien vind je het helemaal niks. Zet maar op mijn overlegpagina wat je van mijn voorstel vind --Wouter15 5 oktober 2010 17:04 (CEST)

Ik denk dat dat behoorlijk wat extra werk kost... maar het kan wel leuk zijn als het elke week wordt bijgehouden. :) apoo overleg 5 oktober 2010 17:08 (CEST)
PS. Gerard: Ik zou je overlegpagina weer even archiveren. Het word een beetje vol nu. :) apoo overleg 5 oktober 2010 17:08 (CEST)
Dag Wouter15, ik ben bezig de hoofdpagina te herzien. Bedoeling is om hem vooral helder en simpel te houden (als nieuwe bezoekers langskomen moeten ze direct zien wat de bedoeling is). Onderdelen die niet nodig zijn willen we er van af halen. Zie ook het clubhuis. Onderdelen als uitspraak van de week en uitgelichte video passen hier daarom niet direct bij.Gerarddummer 5 oktober 2010 22:47 (CEST)

Hoofdpagina

Wat is de Hoofdpagina nu mooi en rustig geworden! Echt heel er mooi en goed gedaan! --Wouter15 8 oktober 2010 16:02 (CEST)

Dag Wouter15, dank je. Was volgens mij ook wel nodig. Zo gaat ie steeds beter. Gerarddummer 8 oktober 2010 16:06 (CEST)

Ja, vond het al zo vreemd. Eigenlijk vond ik de hoofdpagina eerst mooier, vanwaar de verandering? De opmaak was eerst wel... mooier vond ik. :) FD :D 10 oktober 2010 10:28 (CEST)

Dag FotoDude, leuk je weer even te zien langskomen. De hoofdpagina was te druk. Je kon niet direct zien hoe je mee kon helpen. En dat willen we wel veel duidelijker maken. Zeker voor leraren en leerlingen is dit erg handig. Het Kidsportaal en het Onderwijsportaal pakken we nu ook nog aan. Gerarddummer 10 oktober 2010 13:35 (CEST)
De weetjes heb je ook weggehaald, dat had niet gehoeven. Ook stond er eerst een mooi tellertje met het aantal artikelen en bezoekers dat is nu ook weg. Zou je die terug kunnen zetten? De pagina is nu erg kaal en saai, en weinig uitnodigend. De weetjes zouden het denk ik leuker maken. FD :D 22 oktober 2010 22:04 (CEST)
Dag Fotodude, de weetjes zijn inderdaad leuk. Maar we hebben nu vooral gekozen voor duidelijkheid. De teller staat er trouwens nog wel hoor. Die is opgenomen in het welkomstblokje. Uitnodigend is wel de bedoeling. Uitnodigend om mee te schrijven. Misschien heb jij daar nog ideeën over hoe we dat op de voorkant kunnen stimuleren?Gerarddummer 23 oktober 2010 09:57 (CEST)

Moderator handleiding

Hoi Gerard, ik heb een tijdje geleden een redelijk simpele handleiding gemaakt voor moderatoren. Hierin staat onder andere hoe alles werkt en wat al die knopjes doen en betekenen. Wil je dit bestand inzien zodat je het eventueel kunt gebruiken op het portaal? :) apoo overleg 24 oktober 2010 21:46 (CEST)

Dag Apoo, laat maar eens zien. Ben benieuwd. Gerarddummer 24 oktober 2010 23:43 (CEST)

Nieuwe Pagina's

Zou jij even kunnen kijken naar de pagina's die de gebruiker Annas heeft gemaakt want volgens mij zijn het geen goede pagina's voor op deze site. --Wouter15 28 oktober 2010 14:54 (CEST)

Het zijn inderdaad ongepaste pagina's. Ik heb ze verwijderd. :) apoo overleg 28 oktober 2010 15:19 (CEST)

Natuniek

Wat vind jij van de pagina Natuniek die een gebruiker heeft aangemaakt? Ik vind vind het nou niet echt iets voor WikiKids. Ik heb het ook al aan Apoo gevraagt en die heeft nog niet geantwoord en er stond op zijn Overleg-pagina dat hij het erg druk had. Dus ik dacht misschien weet jij of dit een goed artikel is voor WikiKids? Want jij bent toch moderator en als het GEEN goed artikel is voor WikiKids dan kan jij hem verwijderen want dat kan jij wel en ik niet. Vandaar dus de vraag. --Wouter15 29 oktober 2010 18:52 (CEST)

Dag Wouter15, inderdaad niet heel geschikt. Is vooral reclame voor 1 boek. Is niet de bedoeling. Heb het inmiddels verwijderdGerarddummer 29 oktober 2010 19:00 (CEST)

Sjablonen

Ik zag dat je net iets op de overlegpagina van apoo zette over een aantal sjablonen. Die heb ik gemaakt want ik vind dat WikiKids wel wat meer infoboxen mag hebben want er zijn er hier veel te weinig en daarvoor heb je nou eenmaal sjablonen van Wikipedia nodig. Maar apoo zette er gelijk Het sjabloon Weg neer heeft gezet. Maar sjablonen moeten nou eenmaal gekopieerd worden want het is hardstike moeilijk om ze zelf te maken. Dat ben je toch met me eens? En ook met de opmerking dat er meer infoboxen op WikiKids moeten komen zodat de pagina's nog duidelijker worden?

Dag Wouter15, ik wacht even de reactie van Apoo af wat hij er van vindt. Soms zijn sjablonen van Wikipedia wel te moeilijk voor veel gebruikers om ze te gebruiken (zelf in te vullen). Gerarddummer 31 oktober 2010 13:23 (CET)
Zou je het me kunnen laten weten als apoo zijn mening heeft gegeven? En meld dan ook gelijk of je dan wel of niet van Wikipedia de sjablonen mag halen. --Wouter15 31 oktober 2010 13:32 (CET)
Dat is prima. Gerarddummer 31 oktober 2010 13:37 (CET)
Mijn mening staat inmiddels op mijn overlegpagina. :) apoo overleg 31 oktober 2010 14:25 (CET)
Dag Apoo, ik sluit me bij jou aan dat het erg ingewikkelde sjablonen zijn. Als die niet in te vullen zijn dan lijkt het me handig als we ze niet gebruiken. Gerarddummer 31 oktober 2010 15:50 (CET)

verwijderd

Heey,

Het spijt me dat ik het niet goed heb begrepen! Ik heb mijn pagina bij die van Engeland gevoegd, en heb de pagina verwijderd.

Mira --Mirapira1 3 november 2010 20:16 (CET)

Dag Mirapira1, dat geeft niet hoor! Goed dat je het hebt samengevoegd. Gerarddummer 3 november 2010 20:20 (CET)

Verwijderen

Hoi Gerard, zou je wanneer je een artikel/pagina verwijderd de "Andere/eventuele reden:" leeg willen halen? In het geval van het artikel "Hoeren,boeren" kwam de volledige tekst in de Recente Wijzigingen. Dankjewel. :) apoo overleg 8 november 2010 14:46 (CET)

Dag Apoo, goede tip. Had ik kunnen weten. Dank je. Gerarddummer 8 november 2010 14:47 (CET)

Blokkade

Hoi Gerard, normaal ben ik het wel eens met de lengtes van de blokkades die worden gezet. In dit geval echter niet, ik vind 1 maand wel erg streng en erg lang. De gebruiker heeft 1 serieuze pagina aan gemaakt de rest onzin pagina's wat je ook kan zien als kliederen maar niet als ernstig vandalisme. Een andere gebruiker (FuckYou in dit geval) bewerkte de zelfde pagina's maar dan met wat minder gepaste taal. Daarom heb ik de blokkade ingekort tot 2 weken. Ik zou je als laatste willen vragen of je even een CheckUser uit zou kunnen voeren op Muchokiller030 en FuckYou, ik wil graag weten of zij nog meerdere gebruikers hebben aangemaakt en/of dat hun IP hier al langer bekend is. Ik krijg namelijk het idee dat het bekende zijn met een wiki aangezien ze de categorieën en sjablonen goed wisten te gebruiken. :) apoo overleg 9 november 2010 22:27 (CET)

Dag Apoo, Er zijn twee gebruikers op het IP-adres van Muchokillier030 (andere is Madrid). De tweede gebruiker heeft een ander IP-adres en is daarvan de enige. Gerarddummer 10 november 2010 08:35 (CET)

Inactieve Moderatoren

Hoi Gerard, een tijdje geleden heb ik in het Clubhuis, na een gesprek met Harm, een berichtje geplaatst over inactieve moderatoren en hun rechten (Zie Hier). Vervolgens heb ik deze gebruikers op de hoogte gesteld van hun inactiviteit en wat er zou gebeuren met hun rechten. We zijn nu een maand later en User:Koms, User:Nin10do en User:Margot95 hebben niet gereageerd op het bericht en hebben na datum van plaatsen ook geen bewerkingen meer gemaakt. Ik zou aan jou willen vragen of je per [1] de rechten van deze gebruikers zou willen verwijderen. Ik ben nogsteeds van mening dat als deze gebruikers zolang inactief zijn dat ze de rechten niet meer nodig hebben. We kunnen de rechten dan beter opruimen dan ze rond te laten slingeren. :) apoo overleg 10 november 2010 10:55 (CET)

Bedankt

Bedankt voor het verwijderen van de pagina! --Wouter15 15 november 2010 17:06 (CET)

Nodige sjablonen

Zijn er nog sjablonen nodig op WikiKids? Want ik heb op Harry Potter Wiki nog een paar zelfgemaakte sjablonen. Dus als er nog een paar nodig zijn meld je het maar. En zijn er ook nog infoboxen nodig? Want daarvan hebben we er ook een paar zelf gemaakte van op Harry Potter Wiki. (Ik zet deze vraag ook op de overleg van apoo neer voor het geval dat je misschien geen tijd hebt om te reageren. --Wouter15 15 november 2010 17:21 (CET)

Dag Wouter15, wat voor sjablonen heb je op de Harry Potter wiki gemaakt?Gerarddummer 15 november 2010 19:34 (CET)

Vraagje

Hoi gerard, zou jij willen kijken of de gebruiker: Poepjoumetjereet nog andere gebruikers heeft op WikiKids? Dit omdat hij mij schijnbaar blijkt te kennen een een persoonlijke aanval deed. Ik vermoed dat dit een sokpop is. :) apoo overleg 24 november 2010 13:04 (CET)

Hetzelfde geldt voor de gebruikersnamen die bij het verzoek op Overleg gebruiker:Webmaster#CheckUser staan. TahR78 24 november 2010 13:06 (CET)

Dag Apoo, genoemde gebruiker deelt IP-adres met: Qwertyuiop, Mhjkm, Dfvgcgfbvd, Mere, Pj8855, Gezelles, Jeroen1322, Gerarddummer 24 november 2010 15:29 (CET)

Dat is fijn om te weten waar ze vandaan komen. --Wouter15 24 november 2010 15:30 (CET)
Bedankt. :) apoo overleg 24 november 2010 16:09 (CET)

Hoever staat het?

Hoever staat het met het Portaal Onderwijs? Want ik ben benieuwt hoe mooi je dat gaat maken want bij de andere portalen is dat wel erg goed gelukt! --Wouter15 25 november 2010 16:33 (CET)

Dag Wouter15, ik ga er binnenkort weer aan verderwerken. Wil het graag voor januari helemaal af hebben. Als je ideeën hebt over wat er op moet komen te staan hoor ik het graag. Gerarddummer 25 november 2010 16:35 (CET)
Ik heb geen idee wat erop zou moeten komen. Maar het moet vooral overzichtelijk en rustig blijven. --Wouter15 25 november 2010 16:51 (CET)
Ga je dan wel snel beginnen? want als je het VOOR januari af wil hebben dan mag je wel snel beginnen want je moet wel je eigen beloftes nakomen want dat moeten andere ook doen. --Wouter15 6 december 2010 18:35 (CET)
Dag Wouter, ik wil het in ieder geval af hebben voor 24 januari. Dan is namelijk de NOT, een grote onderwijsbeurs. Maar zoals ik al zei: als je nog tips hebt voor deze pagina dan hoor ik het graag. Gerarddummer 6 december 2010 18:45 (CET)
Ik heb geen tips maar het is wel handig als de info gewoon zo blijft maar dan met een rustigere achtergrond (alles in een kleur bijvoobeeld). --Wouter15 6 december 2010 18:48 (CET)

Leuke idee

Is het misschien leuk om als uitgelicht artikel volgende week Sinterklaas te nemen aangezien het volgende week sinterklaas is? En aangezien ik volgende week ook op Sinterklaas jarig ben! Misschien is het ook leuk om als uitgelicht afbeelding een plaatje neer te zeten wat met Sinterklaas te maken heeft? --Wouter15 26 november 2010 16:54 (CET)

Wat aardig om de pagina die je eerst had gemaakt te veranderen in de pagina dat mijn idee was! Erg aardig van je! --Wouter15 27 november 2010 14:56 (CET)
Dag Wouter15, graag gedaan. Ik vind de pagina Sinterklaas eigenlijk nog niet helemaal zo mooi om hem uit te lichten. Maar in het kader van Sinterklaas (en jouw verjaardag) leek het me toch wel leuk. Afbeelding van de week heb ik ook aangepast. Gerarddummer 27 november 2010 15:00 (CET)

Afbeelding

Op de afbeelding: Bestand:Call_of_Duty_-_World_at_War_4.png staat een informatie sjabloon + bijbehorende licentie, door mij ingevuld. Niks schendt de auteursrechten volgensmij. :) apoo overleg 6 december 2010 18:42 (CET)

Ik zie de overlegpagina al, :) :) apoo overleg 6 december 2010 18:42 (CET)
Was iets te snel. Dank voor het rechtzetten. Gerarddummer 6 december 2010 18:49 (CET)

Moderator

Je had net op een pagina het volgende gezet: Deze pagina is in principe alleen bedoeld voor moderatoren. Maar het is toch ook bedoelt voor gebruikers of begrijp ik je verkeerd. --Wouter15 6 december 2010 18:54 (CET)

Dag Wouter15, zal de zin nog aanpassen. Klopt inderdaad niet helemaal. Voor een leraar is deze pagina echter niet direct zo heel interessant. Gerarddummer 7 december 2010 12:37 (CET)

Dank je wel

Een ster voor op je gebruikerspagina. TahR78 8 december 2010 16:51 (CET)

Ik was net mijn mail aan het typen om Koekjes te laten afzetten. Gelukkig zag jij zelf ook in dat deze blokkade toch redelijk onterecht was. Dankje Gerard! TahR78 8 december 2010 16:48 (CET)

Gefeliciteerd met je ster! --Wouter15 8 december 2010 16:55 (CET)
Ik begrijp die principes van die Koekjes niet echt.EXtremous 8 december 2010 18:44 (CET)
Ik ook niet --Wouter15 8 december 2010 18:48 (CET)
Hij heeft geluk dat hier geen afzettingssysteem als WW geldt, daar zou hij met de grong gelijk gemaakt worden.EXtremous 8 december 2010 18:54 (CET)
Je weet dat het Huib is? En Huib is de beheerder van WW dus daar zou het niet zo snel gaan. TahR78 heeft gesproken op 8 december 2010 18:58 (CET)
Daar ga je al de fout in Sumurai beheerd WW Koekjes wikipedia & wikiweet 8 december 2010 19:18 (CET)
:DEXtremous 8 december 2010 19:41 (CET)

Genoeg hierover. Aan het werk maar weer. Gerarddummer 8 december 2010 20:30 (CET)

Mail

Hallo Gerard,

Zie je mail a.u.b. Ik heb twee mailadressen van jou, en ik weet niet welke juist was dus ik heb het naar beiden gestuurd. 7 128.png TahR78 · wishes you Happy Days! · 9 december 2010 01:52 (CET)

Dag TahR, mail ontvangen en doorgestuurd naar bestuur. Komen er zo snel mogelijk op terug. Gerarddummer 9 december 2010 12:51 (CET)

Oke, maar aangezien Kerst er gauw aan komt ga ik de competitie toch even afmaken en starten, maar als er iets is dat jullie niet bevalt kunnen jullie het zeggen en indien nodig neem ik dan ook maatregelen of stop ik de competitie voortijdig. ;) 7 128.png TahR78 · wishes you Happy Days! · 9 december 2010 12:54 (CET)
Dag TahR, ik heb met het bestuur overlegd over jouw voorstel. Het lijkt ons, in verband met de transparantie, goed als antwoorden niet naar een apart emailadres worden gestuurd maar dat je hierbij gebruik maakt van een google-formulier waar wij ook toegang tot hebben. Verder vinden we naam die je hier aan geeft, "invalkerstaap", niet gepast. Gerarddummer 9 december 2010 21:48 (CET)

Ik heb bij nader inzien besloten om de kerst af te gelasten, ook vanwege enkele andere omstandigheden. Wellicht komt de quiz nog terug maar dan doe ik die toch echt per mail aangezien daar geen andere manier voor is. Zie mail voor een uitgebreidere uitleg. Ik hoop dat jullie het begrijpen en toch bedankt voor de moeite om ernaar te kijken, mvg, TahR78 heeft gesproken op 9 december 2010 23:51 (CET)


Dag TahR, ik heb je mail ontvangen. Nogmaals, als je een quiz doet, maak dan gebruik van een google-formulier. Wij willen graag weten welke antwoorden binnenkomen. Dit houdt het transparant. Gerarddummer 10 december 2010 09:13 (CET)
Ik kom daar later op terug als er weer plannen voor iets dergelijks zijn. Zoals eerder gezegd, er zijn nu geen plannen (meer). TahR78 heeft gesproken op 10 december 2010 14:10 (CET)
Dag TahR, prima. Gerarddummer 10 december 2010 14:50 (CET)

Kerst

Organiseren jullie dit jaar nog wat met kerst? En worden er dit jaar ook nog awards uitgereikt voor het beste artikel? want dat was vorig jaar ook zo dus ik dacht: Misschien is dat dit jaar ook zo. (En wat vind je van mijn nieuwe handtekening?) --Wouter15 overleg · (MOD). 10 december 2010 16:38 (CET)

Dag Wouter, we organiseren dit jaar niets met kerst. Wel starten we in januari een wedstrijd voor leraren en een voor leerlingen. Omdat WikiKids dan 5 jaar bestaat. Je handtekening ziet er leuk uit. Gerarddummer 11 december 2010 16:49 (CET)

Gebruiker:Qwertyuiop

Hallo Gerard, zou ik het IP-adres mogen weten van de gebruiker qwertyuiop? Deze gebruiker blijft alleen maar vandaliseren en heeft aangegeven een ander account aan te maken na zijn blokkade. Nu wil ik graag zijn IP zodat het aanmaken van nieuwe accounts ook kan blokkeren. Het kan zijn dat hij meerde IP's heeft, 1 van school en 1 van thuis. :) apoo overleg 16 december 2010 18:52 (CET)

Mocht je nu alle gebruikers die het zelfde IP als qwertyuiop hebben blokkeren: Denk eraan dat hij via school heeft bewerkt dus dat ook alle onschuldige mensen nu worden getroffen :S :) apoo overleg 16 december 2010 19:28 (CET)
De IP-adressen waarop qwertyuiop heeft bewerkt (met alle bijbehorende gebruikersnamen) zijn geblokkeerd voor onbepaalde tijd. Gerarddummer 16 december 2010 19:29 (CET)
Je weet ook dat je hiermee waarschijnlijk ook onschuldige kinderen de toegang tot Wikikids ontneemt..? TahR78 heeft gesproken op 16 december 2010 19:30 (CET)
Helaas is de MediaWiki software overal zo onhandig dat je ook echt het IP zelf moet blokkeren met "Registreren gebruikers geblokkeerd". :-) :) apoo overleg 16 december 2010 19:31 (CET)
Gezien de gebruikersnamen denk ik dat niet. Anders ontvangen we graag een mail dat er teveel zijn geblokkeerd. Gerarddummer 16 december 2010 19:32 (CET)
A.u.b. ook nog een blok op het IP-adres/nummer dinges via Speciaal:Blokkeren/123.123.123.123 (en dan 123 vervangen door qwertyuiop's IP) want anders kan hij uitloggen en opnieuw account's aanmaken helaas... (alleen anonimen niet aanvinken en regirstreen gebruikers geblokkeerd el).~Bedankt :) apoo overleg 16 december 2010 19:36 (CET)

Afbeeldingen

Hallo Gerard ik moet je even wat vragen over afbeeldingen. ik wordt een beetje moe van afbeeldingen uploaden van Wikicommons, ik heb ook een acount op wikipedia en daar worden alle afbeeldingen gewoon automatisch overgeplaatst kan wikikids misschien ook zo een optie aanschaffen Globe.png Koms - Egypte! 20 december 2010 14:09 (CET)

Je kan toch ook ergens anders je afbeeldingen vandaan halen? --Wouter15 overleg · (MOD). 20 december 2010 14:12 (CET)
Wordt jij niet moe van dat uploaden Globe.png Koms - Egypte! 20 december 2010 14:20 (CET)
Ik word niet moe van het uploaden want ik upload hier bijna nooit een plaatje omdat het zoveel werk is. --Wouter15 overleg · (MOD). 20 december 2010 14:22 (CET)
Logisch Globe.png Koms - Egypte! 20 december 2010 14:23 (CET)
Zelf snap ik niet wat jullie daar zoveel werk aan vinden, het is gewoon plaatje opslaan, naar uploaden gaan, plaatje uploaden, informatie intypen. Maar zo een automatisch overgeplaatste beeldbank, zoals bijvoorbeeld Wikipedia en Wikiweet hebben, zou wel handig zijn, ook al vind ik het zelf niet zo nodig. TahR78 heeft gesproken op 20 december 2010 15:05 (CET)

Snelcursus

Hoi Gerard, misschien herinner je je nog de Wikikids:Tutorial die ik vorig jaar had gemaakt. Een snelcursus, voor beginners. Alleen lijkt het erop dat die cursus nogal verouderd en vergeten is, dus daarom wil ik hem zeg maar upgraden door een nieuwe snelcursus te maken. Ik zal hier eerst een voorstel voor maken en uitwerken, als het bestuur dat goed vindt, en daarna kunnen jullie kijken of jullie nog wat willen aanpassen als het af is. We hebben zo een tutorial immers nodig voor nieuwe gebruikers, en een tutorial lijkt mij prima: het legt alles uit maar dan kan de gebruiker zelf het tempo bepalen wanneer hij of zij naar een nieuw hoofdstuk wilt kijken, en een tutorial helpt ook mee aan de zelfstandigheid van gebruikers, in plaats van berichten van moderatoren. Ik denk dat zo een tutorial wel eens uitkomst zou bieden bij mensen als Feyza.

Mijn plan: ik vind dat we in die cursus wat meer aandacht moeten besteden aan bepaalde onderwerpen, zoals kopiëren, vroeger was dat niet zo een probleem maar nu wel. En ik wil het ook wel een nieuw, fris maar eenvoudig uiterlijk geven, en dan ook gewoon een duidelijke plek geven op de wiki, zoals misschien op de hoofdpagina een knopje of in de sidebar. Eigenlijk houden we dus gewoon de Wikikids:Tutorial, maar ik ga hem een beetje opschonen en uitbreiden, zeg maar upgraden. Wat denk je daarvan?

Wat denk je daarvan? Ik hoor graag weer van je, en ik zal binnenkort denk ik ook al met een schets beginnen zodat je misschien een beeld kan krijgen van wat mijn plan is. (Als je overigens niet akkoord gaat ben ik wel nog steeds van mening dat er meer aandacht moet komen voor deze tutorial.) TahR78 heeft gesproken op 21 december 2010 14:07 (CET)

Dag TahR, ik ben juist bezig om er voor te zorgen dat alle informatie bij elkaar op een plek komt te staan. Dus een aparte tutorial moeten we niet meer hebben. Nadeel namelijk daarvan is dat je op verschillende plekken dezelfde informatie vindt. Dat werkt verwarrend. Wat er wel moet komen nog is een werkboek voor kinderen die uitgeprint gemaakt kan worden. Als je wilt kun je hier wel aan bijdragen. Ik kan je de opzet (al tijden geleden gemaakt) opsturen. Gerarddummer 21 december 2010 14:17 (CET)
Ik ben wel benieuwd naar het werkboek, ik zag Demoor er nog iets over opschrijven. Je mag mij de opzet wel sturen, wellicht kan ik er nog aan bijdragen. Ik accepteer wel dat je van een nieuwe tutorial afziet maar betekent dat dan ook dat je de oude tutorial weg wilt? TahR78 heeft gesproken op 21 december 2010 14:32 (CET)
Dag TahR, de tuorial is op zich goed. Alleen in het licht van: alle informatie bij elkaar op een plek zou die weg kunnen. Ik zal het werkboekje tot nu toe naar je mailen.Gerarddummer 21 december 2010 16:11 (CET)

Kerstgroet

Hier is mijn beloofde plaatje nog!!! --Wouter15 overleg · (MOD). 23 december 2010 18:30 (CET)

Ik wens je alvast hele fijne kerstdagen en een heel gelukkig 2011! En de kaart komt nog op je OP hoor! --Wouter15 overleg · (MOD). 22 december 2010 20:02 (CET)

Fijne Kerstdagen

Gebruiker:Apoo/kerst

Fijne Kerstmis en een gelukkig nieuwjaar!

7 128.png

A very merry Christmas, and a happy new year! Let's hope it's a good one, without any fear!

Hoi Gerarddummer/Archief04,

Deze keer stuur ik geen exclusieve kerstkaart, maar alsnog wens ik je een fijne Kerstmis toe. Helaas kon de kerstcompetitie niet doorgaan, anders zou je nog de mysterieuze prijs rond deze tijd ontvangen maar dat maakt niet uit. En ik wens je natuurlijk ook nog een gelukkig, voorspoedig, gezond etc. 2011! Ook op Wikikids wens ik je een goed 2011 toe en ik hoop dat je ook in 2011 nog actief blijft! TahR78 heeft gesproken op 23 december 2010 17:06 (CET)

December

Gebruiker:Koms/December2010

Dank jeGerarddummer 25 december 2010 13:04 (CET)

Leuke kerst gehad

Heb je een leuke kerst gehad? --Wouter15 overleg · (MOD). 26 december 2010 19:12 (CET)

Filmpje

Wat voor soort computer of internet heb jij? Want ik heb net het filmpje op je GP bekeken en je kwam in allemaal soorten schermen die er bij mij niet zo uitzien. En moet je je OP niet weer eens archiveren? Het word een beetje vol hier. --Wouter15 overleg · (MOD). 28 december 2010 13:35 (CET)

Dag wouter15, het is een Apple computer. Ziet er inderdaad iets anders uit. Gerarddummer 28 december 2010 13:37 (CET)
Kan er geen filmpje komen voor Windows gebruikers? Want ik weet niet of veel kinderen een Apple computer hebben thuis en als ze dat niet hebben dan snappen ze misschien niet helemaal et filmpje. Ik zeg dit omdat ik graag ervoor wil zorgen dat WikiKids veel beter word dan alle andere wiki's bij elkaar!!! Hebben jullie nog moderators nodig? Want ik ben hier al erg actief en ik heb al wat ervaring met het moderatorschap want ik ben [nl.harrypotter.shoutwiki.com hier] ook moderator. Kijk zelf maar eens hoe ik het doe. Ik hoor graag meer van je . Groetjes --Wouter15 overleg · (MOD). 28 december 2010 13:42 (CET)
Dag Wouter15, zelf heb ik geen Windowscomputer. Ik begrijp wel wat je bedoeld. De schermen zien er iets anders uit. Wat wel hetzelfde is zijn de handelingen die je doet. Je bent trouwens prima bezig op WikiKids. We hebben momenteel nog geen extra moderatoren nodig. Als we die wel weer nodig hebben dan laten we dit je weten. De Harry Potter wiki ziet er trouwens mooi uit. Gerarddummer 28 december 2010 13:49 (CET)
Aan het eind van het filmpje wordt het scherm ineens heel erg klein. En je bent eigenlijk ook vergeten dat je altijd een licentie moet selecteren uit de 'dropdown-list' op Speciaal:Uploaden :) apoo overleg 28 december 2010 14:23 (CET)
@Gerarddummer: Bedankt voor het compliment over de Harry Potter Wiki! --Wouter15 overleg · (MOD). 28 december 2010 14:59 (CET)

Blokkade

Sorry, maar 1 maand vind ik een beetje te veel.. ze is nu geblokkeerd tot 2011. :) apoo overleg 28 december 2010 16:30 (CET)

Waarom zet je dat hier neer? Gerard heeft de gebruiker toch niet geblokkeerd maar jij? --Wouter15 overleg · (MOD). 28 december 2010 16:38 (CET)
Nee.. Gerard blokkeerde eerst voor 1 maand, waarna ik het wijzigde naar 3 dagen. :) apoo overleg 28 december 2010 16:41 (CET)
Nu snap ik het! --Wouter15 overleg · (MOD). 28 december 2010 16:43 (CET)
PrimaGerarddummer 28 december 2010 17:36 (CET)

Gelukkig Nieuwjaar!

Gebruiker:Apoo/nieuwjaar

Gelukkig nieuwjaar!

Gelukkig nieuwjaar! --Wouter15 overleg · (MOD). 1 januari 2011 11:31 (CET)

Blokkade + Moderator + IRC

Dank je wel voor het blokkeren van Mario kart! En zijn er in dit nieuwe jaar ook weer nieuwe moderators nodig? En heeft WikiKids ook een eigen IRC? --Wouter15 overleg · (MOD). 10 januari 2011 15:00 (CET)

Zoals al meerdere malen verteld: We zoeken op dit moment géén moderators, het vragen wordt nu een beetje vervelend eigenlijk. We geven vanzelf aan wanneer er een moderator nodig is. Er is wel een IRC kanaal waar TahR en Ik (en meerdere gebruikers) in zitten, maar dat is geen officieel kanaal van WikiKids. :) apoo overleg 10 januari 2011 15:48 (CET)
Oh en voor gerard: Je was bij een paar blokkade's de reden vergeten + een instelling die verkeerd stond :) heb het even aangepast. :) apoo overleg 10 januari 2011 15:50 (CET)
Sorry van het vragen. Ik zal wel afwachten. @Apoo Ik dacht dat je de komende maand inactief was? Dat betekend toch dat je helemaal niet komt deze maand? --Wouter15 overleg · (MOD). 10 januari 2011 15:52 (CET)
Bij betekend inactief niet dat ik er helemaal niet ben, alleen minder. Ik zal ook alleen ingrijpen als er iets mis gaat. :) apoo overleg 10 januari 2011 15:54 (CET)
Oké. Maar er zal waarschijnlijk hier niet snel is iets misgaan. Hooguit een foutje maar meer ook niet. --Wouter15 overleg · (MOD). 10 januari 2011 15:56 (CET)
Ook wanneer er geblokkeerd moet worden ;) :) apoo overleg 10 januari 2011 15:58 (CET)
Oké. --Wouter15 overleg · (MOD). 10 januari 2011 16:00 (CET)
Waarom maken jullie er geen officieel kanaal van? Pwned 19 januari 2011 16:47 (CET)
Waarvan? --Wouter15 overleg · (MOD). 19 januari 2011 16:50 (CET)
Dat IRC kanaal. Pwned 19 januari 2011 16:51 (CET)
Dat weet ik maar waar moet het IRC kanaal over gaan? --Wouter15 overleg · (MOD). 19 januari 2011 16:54 (CET)
Wikikids? Pwned 19 januari 2011 16:59 (CET)
Het bestuur wil geen officieel chat-kanaal. Daarom zal deze niet officieel worden. :) apoo overleg 19 januari 2011 17:01 (CET)
Bestaat al klik hier maar eens. Als je er op hebt geklikt zie je als het goed is een scherm. In de 1e witte balk vul je je gebruikersnaam in in de 2e balk staat een # die laat je staan er je zet er het volgende achter: wikikids-nl. Dan tik je bij de laatste blakt de code over die er staat en klik je daarna op connect. Kom maar eens een kijkje nemen. --Wouter15 overleg · (MOD). 19 januari 2011 17:05 (CET)
Als je naar [deze link gaat dan hoef je het niet meer in te typen zelfs ;) :) apoo overleg 19 januari 2011 17:06 (CET)
Dankuwel ^^ 19 januari 2011 17:43 (CET)~
Dag Pwned, Stichting WikiKids ondersteunt het gebruik van een chatruimte niet. Wij kunnen als bestuur daar namelijk geen toezicht op houden. We kunnen dus ook niet zien of hier eventueel vervelende dingen zouden gebeuren (digitaal pesten). Chatten is dus op eigen risico. Gerarddummer 19 januari 2011 17:51 (CET)
Waarom kan dat niet? Pwned 19 januari 2011 17:58 (CET)
Er wordt overigens wel toezicht gehouden op het chatkanaal door mij, en nog een paar andere irc-moderators. :) apoo overleg 19 januari 2011 18:04 (CET)

Dag Pwned, daar ontbreekt het bestuur aan tijd voor. Gerarddummer 19 januari 2011 18:21 (CET)

Werkboek

Hoi Gerard, ik heb net het werkboekje even doorgelezen, mijn complimenten ervoor! Er goed gedaan en volgens mij zijn de kinderen goed voorbereid, na het doen van de opgaven, als ze met wikikids gaan werken. :) apoo overleg 12 januari 2011 20:54 (CET)

Dank je. We hopen dat dit laagdrempelig genoeg is voor leraren om er mee aan de slag te gaan.Gerarddummer 12 januari 2011 20:55 (CET)

Zxcvbnm

Waarom heb je Zxcvbnm gelijk voor onbeperkt geblokkeerd? Wat hij deed was helemaal niet goed maar dat je dan gelijk onbeperkt doet is wel erg overdreven. Je kan toch ook gewoon bijv 6 maanden of 1 jaar doen? --Wouter15 overleg · (MOD). 19 januari 2011 16:36 (CET)

Hallo wouter; als je had gelezen dan zag je: Hier is Zxcvbnm, de opvolger van Qwertyuiop. Met andere woorden, gewoon een vandaal die onder zijn ban uit probeert te komen. :) apoo overleg 19 januari 2011 17:00 (CET)
Dag Wouter15, dat klopt. In de samenvatting (staat onder aan de pagina) was die tekst toegevoegd. Dat zei mij genoeg. Gerarddummer 19 januari 2011 17:52 (CET)

Schrijfwedstrijd

Mij is verteld dat we een schrijfwedstrijd hielden?Kalta~ 20 januari 2011 20:58 (CET)

Klopt. Kijk maar eens bij WikiKids:Wedstrijd januari 2011 --Wouter15 overleg · (MOD). 21 januari 2011 09:19 (CET)
Dat is geen schrijfwedstrijd volgensmij.. :) apoo overleg 21 januari 2011 11:44 (CET)
Dag Kalta, Klopt. Mijn idee was ook om dit te doen in kader van 5 jarig bestaan. In overleg met andere bestuursleden is het echter iets anders geworden. Gerarddummer 21 januari 2011 15:33 (CET)

Not11

Hey gerard, User:Not11 wordt zeker gebruikt bij de kennisnet-stand op de NOT of niet?

Dag Apoo, Klopt. Gerarddummer 26 januari 2011 16:49 (CET)
Dan zal ik alleen waarschuwen bij vandalisme. :) apoo overleg 26 januari 2011 16:54 (CET)
Is goed. Donderdag, vrijdag en zaterdag sta ik zelf ook op de NOT. Gerarddummer 26 januari 2011 19:32 (CET)

Wedstrijd

Het is nu wel erg druk op de site he? Heeft dat denk je alleen met de wedstrijd te maken of ook nog met iets anders? Want hoe druk het de afgelopen 3 dagen is geweest is wel heel erg leuk natuurlijk. En de wedstrijd is pas 3 dagen bezig en ik hoorde van iemand dat er al 147 mensen hebben meegedaan. --Wouter15 overleg · (MOD). 26 januari 2011 19:35 (CET)

Dag Wouter15, er is een grote onderwijsbeurs waar we ook op aanwezig zijn. Dat is de NOT (http://www.not-online.nl/nl-NL/Bezoeker.aspx NOT2011}. We maken daar reclame voor WikiKids bij leerkrachten. Er is ook een klas aanwezig waarvan leerlingen het een en ander laten zien. Dat maakt het drukker op WikiKids. Gerarddummer 26 januari 2011 19:38 (CET)
Is wel erg leuk. Maar morgenmiddag ben ik er ook dus ik kan wel even helpen met het een of ander. --Wouter15 overleg · (MOD). 26 januari 2011 19:55 (CET)
Als je morgenmiddag alle wijzigingen wilt controleren, graag :) :) apoo overleg 26 januari 2011 20:01 (CET)
Ben jij er dan morgenmiddag niet? --Wouter15 overleg · (MOD). 26 januari 2011 20:28 (CET)
Dag Wouter15, leuk. Misschien zie ik je dan. Gerarddummer 26 januari 2011 21:23 (CET)
Hoe bedoel je? --Wouter15 overleg · (MOD). 26 januari 2011 21:24 (CET)

Ik denk dat we elkaar niet begrijpen. Wouter: Het leek alslof je bedoelde dat je ook op de NOT was. Maar volgensmij bedoelde wouter dat hij alleen online was op WikiKids :). Om zijn vraag even te beantwoorden: Ik heb het druk, en ik ben kapot van een week schoolexamens dus ik denk dat ik het even rustig aan doe :). :) apoo overleg 26 januari 2011 22:39 (CET)

Hola

Hola,

Had je m'n mail nog ontvangen? En hoe staat het onderhand met het WikiKids:Privacybeleid? »» sum U rai 8 wp·ll 9 februari 2011 17:44 (CET)

WikiKids wedstrijd

Ben even de wikikids wedstrijd aan het doen om te weten welke vragen er nu weer niet beantwoord moeten worden in de boomhut (lastig...) en kwam tot de ontdekking dat er tussen de oprichting van wikikids en de creatie van deze wiki maarliefst 36 dagen zit.... uuuh? »» sum U rai 8 wp·ll 11 februari 2011 15:37 (CET)

Bedacht en in de lucht. Check maar eens op Scholenlijst. Gerarddummer 13 februari 2011 18:33 (CET)

weet ik veel wat voor random kopje ik hieraan zou moeten geven...

Waarom zou ik me in godsnaam genegeerd voelen: [1]. Alle berichten die ik plaats zijn blijkbaar gezeik. Ik krijg geen antwoord op mijn mails, berichten op deze overlegpagina worden niet beantwoord, dingen die ik voorstel en worden uitgevoerd worden gerevert zonder opgave van een reden en het WikiKids:Privacybeleid bestaat nog steeds niet... »» sum U rai 8 wp·ll 2 maart 2011 13:28 (CET)

Je weet het vriendelijk te formuleren Sumurai8. Gerarddummer 2 maart 2011 15:23 (CET)
Formuleer jij het dan eens. »» sum U rai 8 wp·ll 2 maart 2011 16:31 (CET)

Ferdie

Hoi Gerard,

Zou je user talk:Ferdie willen verbannen naar een zonnig schoolplein? Ik geloof dat ie zich verveelt en vervolgens hier gaat zitten spelen. »» sum U rai 8 wp·ll 21 maart 2011 12:06 (CET)

Done. Gerarddummer 21 maart 2011 14:00 (CET)
Dankje :) »» sum U rai 8 wp·ll 21 maart 2011 15:14 (CET)
Zou je er ook op willen letten dat je bij verwijdering het veld met "Andere reden:" leeghaalt? Het is een kleine moeite en zo komt de inhoud die juist verwijderd moest worden niet opnieuw in de Recente Wijzigingen. :) apoo overleg 21 maart 2011 15:29 (CET)
Dag Apoo, klopt ook. Gerarddummer 21 maart 2011 18:29 (CET)

Netwijs

Hoi Gerard,

Is WikiKids al opgenomen in de database van Netwijs? »» sum U rai 8 wp·ll 21 maart 2011 18:11 (CET)

Dag Sumurai8,

Volgens mij wel. Als ik bijvoorbeeld de zoekterm "wikikids" invoer krijg ik al resultaten te zien. Gerarddummer 21 maart 2011 18:21 (CET)

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Overleg_gebruiker:Gerarddummer/Archief04&oldid=343317"